De Ep Oorklep Show

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Ep Oorklep Show
Genre Humor
Speelduur 30 minuten
Bedenker André van Duin
Voice-over André van Duin
Hoofdrollen Paul Brandenburg
André van Duin
Frans van Dusschoten
Piet Ekel
Simone Kleinsma
Mimi Kok
Lucie de Lange
Wim de Meijer
Lidia Oosthoek
Hans Otjes
Dick Rienstra
Tonny Wilson
Regie Guus Verstraete jr.
Muziek Hans van Eijck
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 1987
Einde 1987
Seizoenen 1
Netwerk of omroep TROS
Zender Nederland 1
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Ep Oorklep Show was een Nederlandse televisieserie die in de periode februari-april 1987 in 7 delen werd uitgezonden. De serie was op vrijdagavond te zien bij de TROS.

Hoofdrollen[bewerken]

André van Duin speelde in de serie de rol van Ep Oorklep, met gekleurde, klepperende oorwarmers op de oren. Twee andere voorname personages waren meneer Van Gulden (gespeeld door Frans van Dusschoten) en de immer dronken zwalkende heer Lukassen (gespeeld door Hans Otjes). Van Duin, Van Dusschoten en Otjes speelden ook nog andere rollen in de serie.

Overige rollen en gastoptredens[bewerken]

Verder speelden onder meer de volgende acteurs mee: Paul Brandenburg, Piet Ekel, Simone Kleinsma, Mimi Kok, Lucie de Lange, Wim de Meijer, Lidia Oosthoek, Dick Rienstra en Tonny Wilson. Als gasten speelden onder meer mee: Marco Bakker, Jos Brink, Ron Brandsteder, Robert Long, Piet Hendriks en Frans Kokshoorn

Scenario[bewerken]

Het scenario voor de serie werd geschreven door André van Duin, René van Vooren en Brad Ashton. De liedjes zijn van de hand van Harrie Geelen en Harry Bannink. De openingstune is gecomponeerd door Hans van Eijck. Deze werd ook gebruikt in het radioprogramma van André van Duin.

De limerick[bewerken]

De sketches en liedjes speelden zich af in het drukbevolkte hotel/café Het Feestpaleis. Iedere aflevering werd afgesloten met een aantal gezongen limericks, begeleid op de accordeon door Harry Mooten.