De Faunabescherming

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Faunabescherming is een Nederlandse stichting die de doelstelling heeft om op te komen voor de belangen van in het wild levende dieren. Tot 1976 heette de organisatie Stichting Kritisch Faunabeheer.

Activiteiten[bewerken]

Activiteiten om haar doel te bereiken zijn onder andere het overleggen met politiek en overheid, om verbeteringen in bestaande wetgeving aangebracht te krijgen. Een van haar doelen in dit verband is een verbod op alle vormen van plezierjacht.

Verder voert de Faunabescherming protestacties bij jachtpartijen of bijeenkomsten van jagers, probeert door middel van publieke informatie een tegenwicht te bieden tegen de invloed van jagers en hun organisaties met betrekking tot faunabeheer en natuurbescherming, voert zij juridische procedures tegen haars inziens ten onrechte verleende ontheffingen om bepaalde diersoorten te bejagen, en verricht zij inspecties en inventarisaties in het veld, om misstanden met betrekking tot de jacht en het welzijn van in het wild levende dieren in het algemeen, op te sporen en te rapporteren.

De Faunabescherming geeft ook het tijdschrift Argus uit.

Externe link[bewerken]