De Orde van de Nacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Orde van de Nacht
Diskjockey Jasper Leijdens
Rob Janssen
Producer(s) Mark Versteden
Type programma Amusementsprogramma
Uitzendingen
Tijdstip vrijdag op zaterdagnacht 03.07-06.00 uur
Omroep AVROTROS
Radiostation 3FM
Periode 1 augustus 2015 - 5 november 2016
Portaal  Portaalicoon   Media

De Orde van de Nacht was een radioprogramma van de AVROTROS dat elke vrijdag- op zaterdagnacht werd uitgezonden tussen 03.07 en 06.00 uur op 3FM. Het programma werd uitgezonden in het oude tijdslot van de Freaknacht op 3fm en werd gepresenteerd door Jasper Leijdens en Rob Janssen. Voor Janssen is het het radiodebuut op de nationale radio, Leijdens zit sinds 2012 bij het station.

Begintijd[bewerken | brontekst bewerken]

In de aanloop naar de eerste uitzending kwamen Rob en Jasper er achter dat in de programmagids niet 03.00, maar 03.07 stond als begintijd. Sindsdien was er in het gat tussen het nieuws van 03.00 uur en 03.07 iedere week iets anders te horen op 3fm.

Items[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma kende zowel een aantal terugkerende als niet terugkerende items. Zo was er in het eerste uur vrijwel altijd een band te gast, die na het spelen werd gevraagd of ze na de volgende plaat een jingle kunnen laten horen en zichzelf zo "Jingle Songwriter" kunnen noemen. In "Bellen met het beest" (gespeeld in aflevering 1 t/m 4) was er een dier in of buiten de studio. Bellers moesten raden welk dier ze aan de telefoon hadden door te proberen het dier geluid te laten maken. Om half vijf trad iedere week een echte TROS-topper op in het item "Live om half five".

Einde[bewerken | brontekst bewerken]

In de nieuwe programmering, die in november 2016 inging, was geen ruimte meer voor het nachtprogramma. De meeste programma's hebben sindsdien als titel de naam van de dj('s). Beide dj's blijven desondanks actief voor de zender. Nieuwe Programmering

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]