Den Haag Centraal (krant)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Den Haag Centraal
Type betaald lokaal weekblad
Formaat tabloid
Eerste editie 18 mei 2007
Oprichter(s) Coos Versteeg
Oplage 9500
Hoofdredacteur Herman Rosenberg
Land(en) Nederland
Regio(s) Den Haag
Talen Nederlands
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

Den Haag Centraal is een lokaal Haags weekblad dat vijftig keer per jaar verschijnt. Het wordt gemaakt en geschreven door professionele Haagse journalisten. Er is sinds 2014 ook een app beschikbaar.

Met de opheffing van de zelfstandige Haagsche Courant, per 1 september 2005, is qua nieuwsvoorziening in Den Haag een leemte ontstaan. Een aantal betrokken Hagenaars besloot in die leemte te voorzien door een nieuw medium op te richten. De krant is opgericht op 18 mei 2007 door Coos Versteeg (oud-journalist van de Haagsche Courant) en Robert Conijn. Op 30 augustus 2012 werd het faillissement aangevraagd, maar op 12 september 2012 was de doorstart een feit.

Den Haag Centraal is een lokale krant. Relevante zaken op het gebied van gemeentepolitiek, stadsontwikkeling, verkeer, onderwijs, zorg en economie krijgen de aandacht. Het culturele leven vormt een wezenlijk bestanddeel. Verder worden achtergronden bij en duiding van het Haagse nieuws gegeven. Ook de Haagse sport wordt belicht. Daarnaast is er ruimte voor recepten- en restaurantbeoordelingen en columns. Een aparte cultuurbijlage completeert de krant.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]