Desiré Delano Bouterse Highway

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Desiré Delano Bouterse Highway
Desiré Delano Bouterse Highway
Geografische informatie
Locatie       Para
Begin Avobakaweg (oost)
Eind Indira Ghandiweg (west)
Lengte 9,6 km
Algemene informatie
Aangelegd in 15 mei 2020
Genoemd naar Desi Bouterse
Bestrating asfalt
Opvallende gebouwen Hannoverbrug
Portaal  Portaalicoon   Suriname

De Desiré Delano Bouterse Highway is een autoweg in Suriname. De weg loopt tussen de Avobakaweg in het oosten en de Indira Ghandiweg in het westen en werd op 15 mei 2020 geopend. De snelheidslimiet is 80 km/u.

Voor de opening van de snelweg duurde een reis van Paramaribo naar het vliegveld 1,5 tot 2 uur. Met de nieuwe snelweg kan de reistijd 1 uur bedragen. De aanleg van de weg begon in november 2017. De snelweg werd op 15 mei 2020 om 12.00 uur geopend, tien dagen voor de verkiezingen, en is vernoemd naar de toenmalige president Desi Bouterse. Het project heeft 60 miljoen Amerikaanse dollar gekost en werd door een Chinees bedrijf volgens Chinese standaarden aangelegd.

Route[bewerken | brontekst bewerken]

De snelweg begint op een gelijkvloers kruispunt met de Avobakaweg, steekt de Parakreek over via de Hannoverbrug en eindigt op een gelijkvloers kruispunt met de Indira Ghandiweg, nabij de nationale luchthaven. Door de weg wordt de bebouwde kom van Lelydorp en Onverwacht vermeden. De weg heeft 2x2 rijstroken zonder vluchtstrook en heeft geen afritten. De totale lengte van de snelweg is 9,6 kilometer.

Hoofdwegen in Suriname:
 Oost-Westverbinding (noordelijk)
 Oost-Westverbinding (zuidelijk)
 Desiré Delano Bouterse Highway
 Ghaama Agbagoweg

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]