Devil (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Devil
Tagline Bad things happen for a reason
Regie John Erick Dowle
Producent M. Night Shyamalan
Sam Mercer
Scenario M. Night Shyamalan (verhaal)
Brian Nelson (scenario)
Hoofdrollen Chris Messina
Bojana Novakovic
Bokeem Woodbine
Muziek Fernando Velázquez
Montage Elliot Greenberg
Distributie Universal Studios
Première 16 september 2010
Genre Horror
Speelduur 80 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $10.000.000,-
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 2
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Devil is een Amerikaanse horrorfilm uit 2010 onder regie van John Erick Dowdle (in samenwerking met zijn broer Drew). Het is de eerste van drie films uitgebracht onder de noemer The Night Chronicles. Dit zijn films gebaseerd op ideeën van M. Night Shyamalan, maar geschreven en geregisseerd door aankomende filmmakers. Ontmoetingen tussen de moderne maatschappij en het bovennatuurlijke vormen de rode draad in de reeks.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Vince McCormick, Sarah Caraway, Ben Larson, Jane Kowski en Tony Janecowski staan samen in een lift wanneer die vast komt te zitten. De beveiliging van het gebouw kan de vijf op hun monitor zien en via het interne systeem tegen ze praten, maar hen niet verstaan. Een monteur gaat op pad om te proberen de lift weer in beweging te zetten.

Tijdens het wachten op een oplossing, gaat het licht in de lift kort uit en weer aan. In de tussentijd blijkt Sarah verwond. Iedereen ontkent de dader te zijn en er is ook niemand die een ander Sarah heeft zien aanvallen. Tijdens een volgende korte storing vliegt Vince tegen de spiegel. Hij bloedt met een doorgesneden halsslagader voor de ogen van de anderen dood. Er is een moordenaar onder de vijf en niemand weet wie van de anderen wel of niet te vertrouwen is. Beveiligingsagent Ramirez komt tot de conclusie dat één van de mensen in de lift de duivel is, maar wie weet hij ook niet.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]