Diana Quick

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diana Quick
Diana Quick
Algemene informatie
Volledige naam Diana Marilyn Quick
Geboren 23 november 1946
Geboorteplaats Londen
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1958 - heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Diana Marilyn Quick (Londen, 23 november 1946) is een Britse actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Quick werd geboren in Londen in een gezin van vier kinderen en groeide op in Dartford. Zij doorliep de middelbare school op de Dartford Grammar School for Girls in Dartford. Op aanraden van haar lerares nam zij deel aan een amateur theatergezelschap in Crayford, zij trad daar op en in diverse schoolvoorstellingen. Hierna ging zij studeren aan het Lady Margaret Hall, een depandance van het Universiteit van Oxford in Oxford. Hier werd zij de eerste vrouwelijk voorzitster van het Oxford University Dramatic Society.

Quick begon in 1958 als jeugdactrice met acteren in de film The Brothers Karamazov, waarna zij nog meerdere rollen speelde in films en televisieseries. In 1982 werd zij genomineerd voor een BAFTA Award voor haar rol in de televisieserie Brideshead Revisited in de categorie Beste Actrice.

Quick is de auteur van haar boek uit 2009 genaamd A Tug on the Thread: From the British Raj to the British Stage, over het leven van haar ouders in India.

Quick was getrouwd met acteur Kenneth Cranham, hierna heeft zij een langdurige relatie gehad met acteur Bill Nighy met wie zij een dochter heeft.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.