Dillard Pruitt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Dillard Pruitt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboorteplaats Greenville (South Carolina)
Geboortedatum 24 september 1961
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 1985
Overwinningen
PGA Tour 1
Laatst bijgewerkt op: 11-04-2014
Portaal  Portaalicoon   Golf

Dillard Pruitt (1961) is een Amerikaanse golfer en referee.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Pruitt studeerde van 1981-1984 aan de Clemson-universiteit en speelde college golf voor de Clemson Tigers. Hij is de zwager van Jay Haas.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Pruitt werd in 1985 professional. In 1986 en 1987 speelde hij op de Europese Tour, waar zijn beste resultaat een 6de plaats op het Duits Open was. Vanaf 1988 speelde hij op de Amerikaanse PGA Tour.

Druitt is de laatste speler die in de Verenigde Staten een straf heeft gekregen wegens te langzaam spelen. Voor ieder toernooi wordt door de officials een bepaalde tijd vastgesteld. Als een bepaalde groep spelers te langzaam speelt, rijdt een referee enige tijd mee om uit te zoeken waaraan dat ligt. De spelers krijgen een waarschuwing en eventueel wordt er een strafslag uitgedeeld. Dit overkwam Pruitt in 1992. Op de Amerikaanse Ladies Tour kreeg Angela Park zelfs twee strafslagen, wat haar uiteindelijk $ 40.000 aan prijzengeld scheelde.

Hij behaalde slechts eenmaal een overwinning en besloot in 2001 om weer amateur te worden. De USGA (Amerikaanse Golf Federatie) had hier bezwaar tegen, maar heeft het niet kunnen voorkomen. Sindsdien heeft hij twee toernooien gewonnen.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

PGA Tour
  • 1991: Chattanooga Classic

Referee[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds Pruitt weer amateur is, treedt hij op als PGA referee.