Portaal:Golf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Golf-portaal-banner-1.jpg
bewerk 

Inleiding

Golfball.jpg

Golf is een balspel waarbij een kleine, harde bal met een golfclub van de tee (afslagplaats) weggeslagen wordt in de richting van een met een vlag gemarkeerd punt (de hole). Het doel is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te doen belanden.

De lengte tussen de tee en de hole ligt meestal tussen de 100 en 560 meter. Afhankelijk van de lengte en de moeilijkheid van de hole wordt vastgesteld in hoeveel slagen de hole gespeeld zou moeten worden, de zgn. "par". Zo kan een speler die erg goed speelt op een baan onder par spelen, oftewel in minder dan het aantal vooraf vastgestelde slagen.

bewerk 

Uitgelicht

Tiger Woods 2004.jpg
Eldrick Tiger Woods (30 december 1975, Cypress, Californië), zoon van Earl en Kultida Woods, wordt gezien als een van de beste golfers ooit. Op slechts 26-jarige leeftijd won hij het vierde grote kampioenschap. Hij is een van maar vijf spelers (naast Gene Sarazen, Ben Hogan, Jack Nicklaus en Gary Player) in de geschiedenis van golf die alle vier grote kampioenschappen, zoals hieronder vermeld, gewonnen hebben in hun carrière. Met zijn overwinning in het Masters Toernooi in 2001 werd hij de enige die ooit alle vier de overwinningen tegelijkertijd op zijn naam heeft gehad, maar omdat de toernooien niet allen in 1 kalenderjaar vallen werd dit door sommigen niet als een echte "Grand Slam" gezien.

Voordat hij deel ging nemen aan de PGA Tour won Woods drie keer achter elkaar de US Junior Amateur titel, gevolgd door drie maal de US Amateur Titel. Zijn eerste overwinning in 1994 in het US Amateur toernooi maakte hem de jongste winnaar van dit evenement ooit. Hij is de enige persoon die twee keer de Sportsman of the Year prijs kreeg van het blad Sports Illustrated (1996, 2000). Daarnaast werd hij acht keer in tien jaar tijd gekroond tot beste speler op de PGA Tour. Lees verder >>>

bewerk 

Categorieën

bewerk 

Dit kan beter

bewerk 

Afbeelding van de maand

Golf course - Green Lakes State Park.jpg

Golfbaan
bewerk 

Nieuwe artikelen

</noinclude>Subportalen

Atletiek - Autosport - Carambolebiljart - Dammen - Darten - Golf - Schaatsen - Schaken - Tennis - Voetbal - Wielersport


P social sciences.png
Portalen
Portal.svg Hulp-en-beheerportaal · Gebruikersportaal · Navigatieportaal · In het nieuws
Biologie · Geschiedenis · Kunst & Cultuur · Landen & Volken · Mens & Maatschappij · Politiek · Religie · Sport · Taal · Wetenschap & Technologie
Portaal van de week: Islam