Portaal:Golf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Golf-portaal-banner-1.jpg
bewerk 

Inleiding

Golfball.jpg

Golf is een balspel waarbij een kleine, harde bal met een golfclub van de tee (afslagplaats) weggeslagen wordt in de richting van een met een vlag gemarkeerd punt (de hole). Het doel is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te doen belanden.

De lengte tussen de tee en de hole ligt meestal tussen de 100 en 560 meter. Afhankelijk van de lengte en de moeilijkheid van de hole wordt vastgesteld in hoeveel slagen de hole gespeeld zou moeten worden, de zgn. "par". Zo kan een speler die erg goed speelt op een baan onder par spelen, oftewel in minder dan het aantal vooraf vastgestelde slagen.

bewerk 

Uitgelicht

Farmer's Golf action.jpg

Boerengolf is een variant van de klassieke golfsport, maar met andere regels, en in een andere omgeving. Alternatieve namen voor soortgelijke golfvarianten, welke onderling in lichte mate qua spelregels verschillen, zijn plattelandsgolf, boerderijgolf of agrogolf.

De verschillen in boerengolfterreinen kunnen soms leiden tot aangepaste lokale spelregels, naamgeving en inkadering in de omgeving.

De green is geen vlak grasveld maar een (hobbelig) weiland. De club is een houten steel met daarop een slagoppervlak in de vorm van een aan de landbouw gerelateerd voorwerp: een hoef, een klomp, een konijn, enz. De hole is een ingegraven emmer met daarbij een vlag met een nummer. Ook de bal is wat groter. Een lidmaatschap van een vereniging is niet nodig. Speciale kleding is ook niet nodig, laarzen of oude schoenen zijn in enkele gevallen een uitkomst, om mee door het weiland te lopen. Het spel wordt meestal voor de gezelligheid gespeeld. Lees verder >>>

bewerk 

Categorieën

bewerk 

Dit kan beter

bewerk 

Afbeelding van de maand

OldHeadLighthouseGolfCourse.jpg

Old Head of Kinsale Golf Course in Ierland
bewerk 

Nieuwe artikelen

</noinclude>



Subportalen

Atletiek - Autosport - Carambolebiljart - Dammen - Darten - Golf - Schaatsen - Schaken - Tennis - Voetbal - Wielersport


P social sciences.png


Portalen
Portal.svg Hulp-en-beheerportaal · Gebruikersportaal · Navigatieportaal · In het nieuws
Biologie · Geschiedenis · Kunst & Cultuur · Landen & Volken · Mens & Maatschappij · Politiek · Religie · Sport · Taal · Wetenschap & Technologie
Portaal van de week: Zuid-Afrika