Portaal:Golf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Golf-portaal-banner-1.jpg
bewerk 

Inleiding

Golfball.jpg

Golf is een balspel waarbij een kleine, harde bal met een golfclub van de tee (afslagplaats) weggeslagen wordt in de richting van een met een vlag gemarkeerd punt (de hole). Het doel is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te doen belanden.

De lengte tussen de tee en de hole ligt meestal tussen de 100 en 560 meter. Afhankelijk van de lengte en de moeilijkheid van de hole wordt vastgesteld in hoeveel slagen de hole gespeeld zou moeten worden, de zgn. "par". Zo kan een speler die erg goed speelt op een baan onder par spelen, oftewel in minder dan het aantal vooraf vastgestelde slagen.

bewerk 

Uitgelicht

Midgetgolf in Herdecke

Midgetgolf of het in Vlaanderen gebruikelijkere minigolf is een sport (volgens sommigen een vakantiebezigheid) waarbij je over het algemeen een parcours van 18 holes met zo min mogelijk slagen moet afleggen.

Het is een variant op golf, met het verschil dat bij golf grote afstanden moeten worden overbrugd en met midgetgolf slechte enkele meters. Midgetgolf wordt ook in competitieverband gespeeld. In de Verenigde Staten zelfs professioneel.

De meeste banen zijn van beton of een ander sterk materiaal als asbestcement gemaakt, omdat ze dan niet snel beschadigen en weinig onderhoud nodig hebben. Er zijn ook banen van gravel, of bedekt met tapijt, maar deze mogen niet in officiële wedstrijden gebruikt worden. Lees verder >>>

bewerk 

Categorieën

bewerk 

Dit kan beter

bewerk 

Afbeelding van de maand

Kobe golf club04s1024.jpg

Kobe Golf Club in Japan
bewerk 

Nieuwe artikelen

</noinclude>Subportalen

Atletiek - Autosport - Carambolebiljart - Dammen - Darten - Golf - Schaatsen - Schaken - Tennis - Voetbal - Wielersport


P social sciences.png


Portalen
Portal.svg Hulp-en-beheerportaal · Gebruikersportaal · Navigatieportaal · In het nieuws · Gesproken Wikipedia
Biologie · Geschiedenis · Kunst & Cultuur · Landen & Volken · Mens & Maatschappij · Politiek · Religie · Sport · Taal · Wetenschap & Technologie
Portaal van de week: Insecten