Portaal:Toerisme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
ToerismePortaal.jpg


[bewerk

Inleiding

Bus voor toeristen in Barcelona

Toerisme is reizen met recreatieve of zakelijke doeleinden. Toeristen zijn mensen "die reizen en in plaatsen buiten hun gebruikelijk milieu niet meer dan één opeenvolgend jaar voor vrije tijd, zaken en andere doeleinden blijven, en niet met betrekking op het uitoefenen van een activiteit die beloond worden vanuit de bezochte plaats." Dit is de definitie van "toerist" door de World Tourism Organization (WTO), de VN-organisatie voor toerisme en de bevordering ervan. Volgens hen doet ook de afstand tussen de eigen omgeving en die van reisdoel er niet toe.

Een uitvoerigere definitie zou zijn dat het toerisme een dienstindustrie is, bestaand uit een aantal tastbare en ontastbare componenten. De tastbare elementen omvatten transportsystemen: lucht, spoorwegen, weg, water en nu ook, ruimte; de gastvrijheidsdiensten: accommodatie, voedsel en drank, reizen, herinneringen; en de daarmee verband houdende diensten zoals bankwezen, verzekering en veiligheid. De ontastbare elementen omvatten: rust en ontspanning, cultuur, avontuur, nieuwe en verschillende ervaringen.

Meer >>>

[bewerk

Foto van de week

[bewerk

Uitgelicht

Silvretta Panorama wiki mg-k.jpg

Virtueel toerisme is een vorm van toerisme waarbij men een reis op voorhand plant. Bij deze vorm gaan mensen surfen op het internet of boeken die met reizen te maken hebben, kranten en tijdschriften lezen. Dit alles doet men om uiteindelijk weloverdacht de bestemming van zijn reis vast te leggen en uit te maken wat men wil zien op zijn bestemming.

Het is een economische activiteit die ervoor zorgt dat journalisten, fotografen, geografen en schrijvers tewerkgesteld kunnen worden. Het is ook een activiteit die gerelateerd is met de op de natuur gebaseerde of door mensen geholpen natuurrecreatie, wat ook het avontuurtoerisme inhoudt.

De panoramische en virtuele tours worden vaak gebruikt om een variëteit aan video's en fotografisch materiaal samen te brengen. Het woord panoramisch betekent hier dat het een ononderbroken zicht is. Het is ofwel een serie van foto's of verschillende video's bij elkaar. Toch wordt hierbij meest de eerste vorm gebruikt, een compositie van verschillende panoramafoto's dus.

Lees verder!!

[bewerk

Toeristische verblijfplaats van de week

Reykjavík gezien vanaf Hallgrimskirkja

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en is tevens de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa en 's werelds meest noordelijke hoofdstad. Reykjavik ligt in zuidwest-IJsland in de gemeente Reykjavíkurborg aan de Kollafjörður fjord, een uitloper van de grote Faxaflói baai. De stad zelf ligt voornamelijk op het schiereiland Seltjarnarnes, en de voorsteden voornamelijk ten zuiden en oosten daarvan. Reykjavik is over een groot gebied uitgespreid; hoogbouw komt er wel voor, maar laagbouw en weids opgezette woonwijken domineren en er zijn meerdere plekken onbebouwd voor recreatieve doeleinden.

Enkele interessante plaatsen zijn:

  • Þjóðminjasafnið: Nationaal Volksmuseum met vondsten uit de Vikingtijd, klederdracht etc.
  • Árbæjarsafn: openluchtmuseum.
  • Ráðhus Reykjavíkur: het raadhuis met een reliëfkaart van IJsland.
  • Alþinggishúsið: het parlementsgebouw.
  • Árni Magnússon Manuscript Institute: bevat de oude originele IJslandse manuscripten Landnámabók en Íslendingabók.

Lees verder!!


P social sciences.png

Portalen Mens & maatschappij[bewerken]

Antropologie · Auto · Bier · Christendom · Dagelijks leven · Esoterie · Eten en drinken · Film · Filosofie · Geschiedenis · Geneeskunde · Horror · Jazz · Kunst & Cultuur · Landbouw · Literatuur · Luchtvaart · Media · Mode · Musical · Muziek · Onderwijs · Openbaar vervoer · Politiek · Psychologie · Religie · Rock · Scouting · Sport · Steden · Taal · Toerisme · Verpleegkunde · Vlaggen en wapens · Yoga

Portalen
Portal.svg Hulp-en-beheerportaal · Gebruikersportaal · Navigatieportaal · In het nieuws · Gesproken Wikipedia · Hoofdpagina (mobiel)
Biologie · Geschiedenis · Kunst & Cultuur · Landen & Volken · Mens & Maatschappij · Politiek · Religie · Sport · Taal · Wetenschap & Technologie
Portaal van de week: Krim