Portaal:Toerisme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ToerismePortaal.jpg


[bewerk

Inleiding

Bus voor toeristen in Barcelona

Toerisme is reizen met recreatieve of zakelijke doeleinden. Toeristen zijn mensen "die reizen en in plaatsen buiten hun gebruikelijk milieu niet meer dan één opeenvolgend jaar voor vrije tijd, zaken en andere doeleinden blijven, en niet met betrekking op het uitoefenen van een activiteit die beloond worden vanuit de bezochte plaats." Dit is de definitie van "toerist" door de World Tourism Organization (WTO), de VN-organisatie voor toerisme en de bevordering ervan. Volgens hen doet ook de afstand tussen de eigen omgeving en die van reisdoel er niet toe.

Een uitvoerigere definitie zou zijn dat het toerisme een dienstindustrie is, bestaand uit een aantal tastbare en ontastbare componenten. De tastbare elementen omvatten transportsystemen: lucht, spoorwegen, weg, water en nu ook, ruimte; de gastvrijheidsdiensten: accommodatie, voedsel en drank, reizen, herinneringen; en de daarmee verband houdende diensten zoals bankwezen, verzekering en veiligheid. De ontastbare elementen omvatten: rust en ontspanning, cultuur, avontuur, nieuwe en verschillende ervaringen.

Meer >>>

[bewerk

Foto van de week

Boomkroonpad in Drouwen

[bewerk

Uitgelicht

Ruimtetoerist Mark Shuttleworth

Ruimtetoerisme is toerisme dat zich buiten de aardse atmosfeer begeeft. Tot nu toe waren er vijf ruimtetoeristen bereid om de fikse bedragen (ca. 20 miljoen dollar) die hiermee gemoeid zijn te betalen.

Het Britse bedrijf Virgin Galactic is van plan vanaf 2007 regelmatige vluchten tot buiten de atmosfeer (gedefinieerd als 100km hoogte) aan te bieden voor een bedrag van rond de 200.000 dollar. Hiermee wordt ruimtetoerisme bereikbaarder voor anderen dan de extreem rijken. Uiteindelijk moet een dergelijk uitstapje rond de 10.000 dollar gaan kosten om echt grote markten aan te boren.

Lees verder!!

[bewerk

Toeristische verblijfplaats van de week

Sint-Pietersplein.jpg

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Het grondgebied wordt echter geheel omsloten door de stad Rome, waardoor het een enclave binnen Italië is.

Het dwergstaatje is in 1929 ontstaan en kan als een voortzetting of herleving van de Kerkelijke Staat gezien worden. Vaticaanstad is geen lid van de Europese Unie, maar neemt wel deel aan diverse internationale organisaties. Vaticaanstad staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lees verder!!


P social sciences.png
Portalen
Portal.svg Hulp-en-beheerportaal · Gebruikersportaal · Navigatieportaal · In het nieuws
Biologie · Geschiedenis · Kunst & Cultuur · Landen & Volken · Mens & Maatschappij · Politiek · Religie · Sport · Taal · Wetenschap & Technologie
Portaal van de week: Sciencefiction