Portaal:Scouting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Portaal Scouting

WikiProject Scouting Netherlands.png

Scouting is de grootste internationale jeugdorganisatie, met wereldwijd meer dan 40 miljoen leden, verdeeld over zo'n 217 landen. Tot 1974 werd gesproken over de termen padvinderij en verkennerij, maar in het kader van internationalisering en de fusie tot Scouting Nederland zijn deze termen in onbruik geraakt. Scouting werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell, een Britse legerofficier, als hij met een groepje jongeren gaat kamperen op Brownsea Island, een eilandje aan de zuidkust van Engeland. De jongeren vertellen dit door, waardoor in heel Engeland, en later over heel de wereld, scoutinggroepen worden opgericht, die erop uit zijn jongeren fysiek en mentaal klaar te maken voor een leven in de maatschappij.

Lees meer over scouting...
Robert Baden-Powell


Artikel van de maand

Herfstontmoeting is het jaarlijkse weekend dat de start inluidt van een nieuw werkjaar bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het vindt plaats tijdens het laatste weekend van augustus of hoogst uitzonderlijk, zoals in 2007, het eerste weekend van september op het domein de Hoge Rielen in Kasterlee.

Herstontmoeting of HO, zoals het vaak wordt afgekort, lokt elk jaar zo'n 4.000 scouts. Voor het hele gebeuren wordt het domein reeds 2 weken voor de start afgehuurd. Een SiS-ploeg(Service in Scouting) van zo'n 30 à 40 vrijwilligers, staat in die periode in voor het opzetten van podia, het leggen van verlengkabels, opzetten van tenten etc. (lees meer...)

Wist je dat...

  • ... er in juli veel groepen op kamp gaan?
  • ... Scouting om de vier jaar de wereldjamboree organiseert?
  • ... Op 2 juli 2007 36 Nederlandse scouts uit Gronsveld werden opgenomen in het ziekenhuis tijdens hun kamp in Olne? Besmet drinkwater(E. coli bacterie) was de oorzaak.

Gewenst

Stafverkennen - Basispijlers - Kapoenenverhaal- Kabouterverhaal- SGP_scoutsfederatie -


Andere portalen