Portaal:Scouting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Portaal Scouting

WikiProject Scouting Netherlands.png

Scouting is de grootste internationale jeugdorganisatie, met wereldwijd meer dan 40 miljoen leden, verdeeld over zo'n 217 landen. Tot 1974 werd gesproken over de termen padvinderij en verkennerij, maar in het kader van internationalisering en de fusie tot Scouting Nederland zijn deze termen in onbruik geraakt. Scouting werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell, een Britse legerofficier, als hij met een groepje jongeren gaat kamperen op Brownsea Island, een eilandje aan de zuidkust van Engeland. De jongeren vertellen dit door, waardoor in heel Engeland, en later over heel de wereld, scoutinggroepen worden opgericht, die erop uit zijn jongeren fysiek en mentaal klaar te maken voor een leven in de maatschappij.

Lees meer over scouting...
Robert Baden-Powell


Artikel van de maand

Robert Baden-Powell (22 februari 1857 - 8 januari 1941) was een Brits militair en grondlegger van scouting.

Baden-Powell vaart op 31 juli 1907 met negen jongens naar Brownsea Island, waar het eerste verkennerskamp ooit wordt gehouden. Verhalen hierover worden doorverteld, wat uiteindelijk resulteert in vele scoutinggroepen wereldwijd.

Tussen 1911 en 1913 maakt hij een wereldreis om scouting te promoten. Op deze reis ontmoet hij zijn latere vrouw, Olave St. Clair Soames. Samen krijgen ze drie kinderen. (lees verder)


Wist je dat...

  • ...Scouting Sunrise in 2010 de 2e eeuw van scouting inleidde?. Overal ter wereld werd de eerste zonsopgang gevierd die 100 jaar geleden het allereerste kamp (1 - 8 augustus 1907) van Robert Baden-Powell inluidde op Brownsea Island.
  • ...Het binnen bepaalde landen gebruikelijk is (in navolging van de indianen) de scoutsleden een totemnaam te geven op basis van hun karaktertrekken?
  • ...Steve Fossett, vooral bekend omwille van zijn ballonvlucht om de wereld, al jaren een trouwe scout is?
  • ... Scouting de grootste internationale jeugdorganisatie is, met wereldwijd meer dan 38 miljoen leden, verdeeld over zo'n 217 landen?

Gewenst

Stafverkennen - Basispijlers - Kapoenenverhaal- Kabouterverhaal- SGP_scoutsfederatie -


Andere portalen