Portaal:Scouting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Portaal Scouting

Scouting is de grootste internationale jeugdorganisatie, met wereldwijd meer dan 40 miljoen leden, verdeeld over zo'n 217 landen. Tot 1974 werd gesproken over de termen padvinderij en verkennerij, maar in het kader van internationalisering en de fusie tot Scouting Nederland zijn deze termen in onbruik geraakt. Scouting werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell, een Britse legerofficier, als hij met een groepje jongeren gaat kamperen op Brownsea Island, een eilandje aan de zuidkust van Engeland. De jongeren vertellen dit door, waardoor in heel Engeland, en later over heel de wereld, scoutinggroepen worden opgericht, die erop uit zijn jongeren fysiek en mentaal klaar te maken voor een leven in de maatschappij.

Lees meer over scouting...
Robert Baden-Powell


Artikel van de maand

Herfstontmoeting is het jaarlijkse weekend dat de start inluidt van een nieuw werkjaar bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het vindt plaats tijdens het laatste weekend van augustus of hoogst uitzonderlijk, zoals in 2007, het eerste weekend van september op het domein de Hoge Rielen in Kasterlee.

Herfstontmoeting of HO, zoals het vaak wordt afgekort, lokt elk jaar zo'n 4.000 scouts. Voor het hele gebeuren wordt het domein reeds 2 weken voor de start afgehuurd. Een SiS-ploeg(Service in Scouting) van zo'n 30 à 40 vrijwilligers, staat in die periode in voor het opzetten van podia, het leggen van verlengkabels, opzetten van tenten etc. (lees meer...)

Wist je dat...

  • Op zaterdag 15 mei 2010 25.000 scouts in Utrecht waren om het 100-jarig jubileum te vieren?
  • JAMbe 95.000 scouts op de been brachten in Brussel in 2007? En dat dit het tweede grootste scoutingevent ooit ter wereld was, zelfs groter dan de wereldjamborees?
  • De scoutsgroet en het geven van een linkerhand al zijn oorsprong vond bij het ontstaan van scouting. Robert Baden-Powell koos voor de linkerhand, omdat die het dichtst bij het hart is.

Artikelen over scouting

Gewenst

Stafverkennen - Basispijlers - Kapoenenverhaal- Kabouterverhaal- SGP_scoutsfederatie -


Andere portalen