The International (Amsterdam)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
The International
Eilandgreens van golfbaan The International
Plaats Badhoevedorp
Oprichting 2012
Architect Ian Woosnam
Informatie
Soort baan links
Holes 18
Par 72
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf
Typische linksbaan

The International is een golfclub in Badhoevedorp in de buurtschap Nieuwe Meer ten noordoosten van Schiphol.

Baan en clubhuis[bewerken | brontekst bewerken]

De golfbaan is een initiatief van Marcel Welling, die met grondeigenaar Schiphol Real Estate een 75-jarig erfpachtcontract afsloot.

Baan[bewerken | brontekst bewerken]

The International is aangelegd op een voormalige zandwinningsput. De 18 holesbaan is ontworpen door de Welshe golfer Ian Woosnam in samenwerking met de firma's Mastergolf en BurgGolf. De bunkers zijn gevuld met een mengsel van zand en gemalen marmer om het witter te maken.[1] Er is een hoogteverschil van 14 meter. De waterpartijen kregen natuurvriendelijke oevers. Er zijn twee naast elkaar liggende eilandgreens.

Clubhuis[bewerken | brontekst bewerken]

Interieur van het clubhuis
Exterieur van het clubhuis

Met de bouw van het clubhuis werd in mei 2012 gestart. Het clubhuis, werd ontworpen door Francien Houben van Mecanoo en ingericht door Piet Boon. Het werd in maart 2013 opgeleverd. Voor de bouw van het clubhuis zijn materialen uit Portugal gehaald. Ook de buggypaden zijn van Portugese zandkeien gemaakt,

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

De baan ligt ten zuidwesten van Amsterdam, op het terrein van 77 hectare ten oosten van de kruising van de A4 en A9. Er is ook een natte en droge ecologische verbindingszone van ongeveer 25 hectare langs de noord- en oostkant van de baan. Achter die zone liggen het Nieuwe Meer en het Amsterdamse Bos.

Toernooien[bewerken | brontekst bewerken]

Ladies Open[bewerken | brontekst bewerken]

Van 24 tot 26 mei 2013 werd het Deloitte Ladies Open er ontvangen. Winnares was de Engelse rookie Holly Clyburn.

Van 23 tot 25 mei 2014 werd het Deloitte Ladies Open 2014 op The International gespeeld. Winnares werd na 2 play-offrondes de Schotse Kylie Walker. Christel Boeljon eindigde op de vierde plaats met 2 slagen meer dan Walker.

Senior Open[bewerken | brontekst bewerken]

Van 11-13 oktober 2013 werd het Dutch Senior Open op The International gespeeld. Het prijzengeld was € 200.000. De eerste twee rondes speelde iedere professional met een amateur in teamverband en voor zijn eigen score, de derde ronde werd alleen door de professionals gespeeld. Winnaar werd de Engelsman Simon P. Brown. Door slechte weersomstandigheden werd het toernooi ingekort tot 36 holes. Brown eindigde 2 slagen voor de Schot Ross Drummond.

Ook in 2014 was The International host voor het Senior open. De negende editie van dit toernooi werd dat jaar gehouden van 10-12 oktober.

KLM Open[bewerken | brontekst bewerken]

Van 12-15 september 2019 werd het KLM Open op The International gespeeld.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De ingang is aan de Oude Haagseweg (de voormalige A4). Vanaf de A4 moet met de afslag Sloten nemen. Tijdens het Ladies Open wordt een parkeerplaats gebruikt vanwaar een shuttle de toeschouwers naar de baan brengt.
  • Het project werd gestart onder de naam Amsterdam International. Hiertegen werd bezwaar gemaakt door de Amsterdamsche Golf Club uit angst dat de naam verwarring zou scheppen.

Zie ook de Lijst van golfbanen in Nederland

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]