Dopper (waterfles)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dopper
Een Dopper-fles
Een Dopper-fles
Motto of slagzin The bottle is the message
Oprichting 2009
Oprichter(s) Merijn Everaarts
Eigenaar Merijn Everaarts, Virginia Yanquilevich en Cindi Klomp
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Haarlem
Werknemers 38
Producten Duurzame (gepersonaliseerde) waterflesen, thermosflessen en kleding
Omzet/jr Gestegen € 9,65 miljoen[1]
Website https://dopper.com/nl/
Portaal  Portaalicoon   Economie

Dopper is een Nederlands bedrijf dat waterflessen in de handel brengt. Van de door Rinke van Remortel ontworpen aan de waterkraan hervulbare fles werden er 350.000 verkocht in 2013 en in 2017 al meer dan 1,6 miljoen.[1] De kunststoffles wordt gefabriceerd door VDL Wientjes te Emmen.[2]

Dopper is in 2009 opgericht door de Haarlemse ondernemer Merijn Everaarts. Hij wilde met het op de markt brengen van de fles een bijdrage leveren aan vergroting van de bewustwording met betrekking tot het plastic afvalprobleem. Dit wordt onder meer veroorzaakt door overal achtergelaten plastic wegwerpflesjes. Een van de gevolgen hiervan is het ontstaan van plasticsoep in de oceanen. Het bedrijf is geïnspireerd door het cradle to cradle principe. De hervulbare waterfles bevordert ook het gebruik van water uit de kraan. Een vast deel van de opbrengst gaat naar waterprojecten in ontwikkelingslanden.

Dopper zal in 2020 zijn hoofdkantoor binnen Haarlem verhuizen van de Paul Krugerkade naar het voormalige complex van het Haarlemse Allergenen Laboratorium (HAL) in de Gonnetbuurt nabij het Haarlem Station.[3]

Product[bewerken | brontekst bewerken]

Dopper biedt hervulbare waterflessen aan die bestaan uit drie losschroefbare delen: een fles met grote opening, een tussenstuk met kleinere opening, en een dop met verbrede bovenkant. Het tussenstuk met de dop kan omgekeerd worden neergezet en dienen als beker. Er zijn flessen met verschillende inhoudscapaciteit, en behalve kunststofflessen zijn er ook versies uitgevoerd in roestvast staal en glas.

Materiaalgebruik[bewerken | brontekst bewerken]

De 'Dopper original' fles is van kunststof gemaakt en bevat de volgende materialen: De witte cup is van acrylonitril-butadieen-styreen en het gekleurde gedeelte bestaat uit polypropyleen. De fles is vrij van bisfenol A of andere schadelijke stoffen.

De stalen Dopper heeft een fles en dop gemaakt van roestvast staal, de cup is van acrylonitril-butadieen-styreen.