Duco Bauwens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Duco Bauwens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Duco Bauwens
Geboren 21 december 1972
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2007-heden
Bekend van Nederland in Beweging!
Portaal  Portaalicoon   Media

Duco Bauwens (21 december 1972 is een Nederlandse sportinstructeur en televisiepresentator. Sinds september 2007 presenteert hij voor Omroep Max het programma Nederland in Beweging! samen met Olga Commandeur en vanaf 4 september 2023 samen met Barbara de Loor.[1])

In zijn jeugd beoefende Bauwens actief verschillende zelfverdedigingssporten en behaalde hierin op latere leeftijd zijn instructeursgraad.[bron?] Vanaf 2000 maakte hij de overstap naar aerobics en fitness. Hij heeft zich in meerdere disciplines bekwaamd.

Bauwens is verder onder andere als personal coach betrokken bij RTL Consult, een medisch programma op RTL 4. Hij is ook regelmatig bij andere tv-programma's te zien als expert of coach. In de zomer van 2023 deed hij als kandidaat mee aan het televisieprogramma De slimste mens.[2]

Bauwens is eigenaar van een fitness-studio waar hij persoonlijke trainingen en groepslessen geeft. Hij werkt ook als personal coach op het gebied van sport en gezondheid en geeft voedingsadviezen. Hij schreef twee boeken over fitness, in 2009 Niet moeten maar willen en een jaar later De FitFormule: fit & slank in 90 dagen.