Dust II

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dust II
Locatie uit
Type level
Genre first-person shooter
Bedacht door David Johnston
Eerste publicatie Counter-Strike (2001)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Dust II is een level uit de computerspelserie Counter-Strike en verscheen voor het eerst in maart 2001. Het level is ontworpen door David Johnston.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Dust II is de opvolger van Dust en is ook wel bekend onder de mapnaam "de_dust2". Johnston ontwierp het level met het oog op eenvoud en balans tussen de twee teams. Het level is aanwezig in alle spellen in de CS-serie en is het op twee na meest gespeelde level ooit in Counter-Strike.[1] Naast grafische verbeteringen heeft het level enkele aanpassingen ondergaan. De grootste verandering kwam in het spel Counter-Strike: Global Offensive in oktober 2017.

Dust II bevindt zich in een woestijnachtige omgeving en is geïnspireerd door Marokko. Aan het begin van elke ronde worden spelers verdeeld in twee teams: terroristen en contra-terroristen. De terroristen krijgen een tijdslimiet om een bom te plaatsen en deze tot ontsteking te laten brengen. Hiervoor zijn twee aangewezen plekken in het level, A en B. De contra-terroristen moeten dit proberen te verhinderen.

Het level verscheen ook als imitatie in andere spellen, waaronder Far Cry 3, Far Cry 5, Crossfire en Cube 2: Sauerbraten.

Begin 2017 werd de map verwijderd uit de lijst van actieve levels in professioneel competitieverband. Hiervoor in de plaats kwam het level Anubis.[2] Deze beslissing bleek controversieel en werd bekritiseerd door professionele spelers en leden in de CS-gemeenschap.