Counter-Strike: Global Offensive

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike Global Offensive.svg
Ontwikkelaar(s) Valve Corporation
Hidden Path Entertainment
Uitgever(s) Valve Corporation
Muziek Mike Morasky
Datum van uitgave 21 augustus 2012
Genre(s) First-person shooter
Spelmodus Multiplayer
Engine Source
Platform(s) Microsoft Windows, Mac OS X, PlayStation 3, Xbox 360 en Linux
Media Download
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) is een first-person shooter die op 21 augustus 2012 door Valve werd uitgebracht. Het spel maakt deel uit van de Counter-Strike-serie en Valve poogde hiermee terug te keren naar de begintijd van Counter-Strike. Van CS:GO verschenen versies voor Windows, Mac OS X, Linux, PlayStation 3 en Xbox 360.

Ontvangst[bewerken]

De game is goed ontvangen door critici. Op Metacritic is de gemiddelde score een 8,3. Gamer.nl noemde het "een van de beste first person shooters van het moment".[1] De Pc versie had veel meer succes dan de console versies.

Competitie[bewerken]

Counter-Strike Global Offensive zorgt voor een competitieve community. Zo werken ze binnen het spel met een rangsysteem.[2] De speler kan een hogere rang halen door games te winnen tegen andere spelers. Het rangsysteem is puntgebaseerd, er worden meer punten ontvangen voor "MVPs", rang van de tegenstander en het aantal gewonnen en verloren rondes. Er wordt gebruik gemaakt van het Valve Anti-Cheat programma om valsspelers te vermijden en te straffen. Counter-Strike: Global Offensive heeft ook de bijna uitstervende PvP-competitie van Counter-Strike: Source terug leven in geblazen. Veel spelers zijn bij de release van Counter-strike: Global Offensive overgestapt. Nu zijn er volop internationale toernooien bezig waarin teams het tegen elkaar opnemen.[3]

Spelmodes[bewerken]

Op dit moment zijn er vijf verschillende modi in Counter-Strike: Global Offensive.

  • Classic Casual en Competitive: De bekendste en meest gespeelde modus. In deze modi zijn zowel bom-missies als gijzelingsmissies een mogelijkheid. Het is de bedoeling om je tegenstanders uit te schakelen, de bom te planten(als terrorist) of onschadelijk te maken(Als Counter-Terrorist).
  • Arms Race: In deze modus is het de bedoeling om je tegenstanders uit te schakelen. Als je twee keer iemand neerschiet of een keer doodsteekt , word je beloond met het volgende wapen. Wie als eerst met alle wapens iemand vermoordt, is de winnaar.
  • Demolition: Als je in deze modus iemand uitschakelt, word je beloond met een wapen uit een voorgeprogrammeerde set wapens.
  • Deathmatch: Deathmatch is de makkelijkste modus. Het is de bedoeling dat je spelers van het andere team uitschakelt. Als je iemand vermoordt, krijg je punten gebaseerd op het soort wapen dat je gebruikt. Wie aan het einde van de tien minuten durende ronde de meeste punten heeft behaald, wint. [4]
  • Workshop: Je kunt dan zelf je eigen mappen kiezen die je zelf kunt downloaden van de Steam community. Denk bijvoorbeeld aan een hide and seek map of een map om te oefenen

Externe links[bewerken]