Ecologisch rijden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ecologisch rijden (ecodriving) is het strategisch benutten van de technische mogelijkheden van het voertuig en de brandstof om een optimaal verbruik (dat wil zeggen zuinigheid) te bekomen. Initiatiefnemer in Vlaanderen is Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen (BBL). In Nederland loopt een vergelijkbare campagne onder de naam Het Nieuwe Rijden.

Tips[bewerken]

In hun brochure wordt onder meer aangeraden om zo snel mogelijk in een hogere versnelling te schakelen; bijvoorbeeld vanaf 2000-2500 rpm. Daarnaast kan men door traag op te trekken, met een constante snelheid te rijden en nooit bruusk te (hoeven) remmen, veel brandstof besparen.

Het "moderne" rijden is een verplaatsing van een probleem. Door deze rijstijl te hanteren produceren we inderdaad minder uitstoot aan gassen maar hebben we wel een verhoogde slijtage en vervuiling van motoronderdelen. Bij de productie van onderdelen worden chemische processen gebruikt die ook milieubelastend zijn. De middelen waarmee onderdelen te reinigen zijn behoren tot de groep van zwaar vervuilende middelen. Tussen "truttig" en volgas rijden zit ook een tussenweg. Dat is het rijden op het hoogste draaimoment. Meestal ligt dit bij een benzineauto op zo'n 3500 toeren. Op dit toerental is vaak de werking van de katalysator afgestemd (werktemperatuur en zelfreiniging). Onderdelen als de in- en uitlaatkleppen gaan bij dit toerental pas draaien in hun zitting zodat de juiste afdichtende eigenschappen behouden blijven. Ook de bougies reinigen zichzelf pas boven een bepaalde temperatuur ("koude" of "warme" bougie). De wijze waarop de motor is ontworpen, bepaalt de hoogte en het toerental waarop het hoogste draaimoment ligt en alle deelsystemen zijn hier op afgestemd. Tevens wordt er tijdens het rijden op deellast rond het hoogste draaimoment veel uitlaatgas terug de motor ingevoerd (EGR) en wordt de maximale NOx-reductie bereikt (dat is behoorlijk minder bij lagere toerentallen).

Externe links[bewerken]