Edgard Darimont

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Edgard Darimont
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Geboren 1909
Overleden 1980
Geboorteland België
Opleiding Academie Hamburg
Beroep(en) Grafisch ontwerper
Oriënterende gegevens
Bekende werken ZOO Antwerpen
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Edgard Darimont (1909 – 1980) is een kunstenaar uit Hasselt die bekendheid verwierf met zijn affiches, publiciteitstekeningen en logo’s. Beroemd werd zijn werk in art deco-stijl voor de Zoo van Antwerpen.

Biografie[bewerken]

Darimont studeerde aan de academie van Hamburg. Na zijn studies vestigde hij zijn atelier aan de Oude Kuringerbaan in Hasselt.

Werk[bewerken]

Hij is vooral bekend door zijn werk voor de Zoo van Antwerpen. Daarnaast maakte Darimont ook publiciteitstekeningen voor de Hasseltse cinema’s en voor jeneverstokers zoals Neefs, of De Beukelaar in Antwerpen.

Darimont ontwierp een logo voor de papierhandel en drukkerij van Camille Dirix, met de naam Scandinavia. Het logo kreeg de vorm van een vikingschip en werd tot op het einde van de activiteiten van het bedrijf gebruikt.

Samen met Jos Michielssen (medewerker van drukkerij Fr. de Smet) was Darimont verantwoordelijk voor de tussenoorlogse reclamebiljetten van de Antwerpse Zoo.

Affiches[bewerken]

  • Stad Hasselt / Kunst voor het Volk ten bate van Winterhulp / Kunst Week (1941)
  • Visitez le / Bezoekt de / Zoo / d'Anvers / van Antwerpen / et son / en zijn / Aquarium (1935)
  • Kasteel Couwelaer / 3de Tentoonstelling / van Kunst, Handel en Nijverheid / Ingericht door den Christen Middenstand, Deurne-N. (1932)
  • Kasteel Couwelaer / 1ste Tentoonstelling van Toeristiek / 1re Exposition de Tourisme (1932)

Bronnen[bewerken]

  • K. Scheerlinck en R. Lucas, Antwerpen geplakt, Vooroorlogse Antwerpse affichekunst (tent. Cat.). A.M.V.C., Antwerpen, 1993