Eileen Davidson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eileen Davidson
Eileen Davidson 14.jpg
Algemene informatie
Geboren 15 juni 1959
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
[www.eileen-davidson.com Officiële website]
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Eileen Davidson (Artesia, Californië, 15 juni 1959) is een Amerikaanse soapactrice en voormalig model.

Ze begon in de rol van Ashley Abbott in "The Young and the Restless" in 1982, in 1989 verliet ze de show. Daarna nam ze de rol van Kelly Capwell aan in "Santa Barbara" tot de show stopte in 1993. Dan kreeg ze de rol van Kristen Blake aangeboden in Days of Our Lives. Na 3 jaar begon ze ook een 2de rol te spelen in de serie, die van Susan Banks, een gekkin met een vals gebit en ander kapsel. Haar dubbele rol was zo'n succes dat hoofdschrijver James Reilly nog personages voor haar bijmaakte (zuster Mary Moira, Thomas en Penelope Kent). Hoewel Davidson verklaarde dat ze het fijn vond de rollen te spelen vond ze het toch erg vermoeiend en vroeg ze om de show te verlaten. Kristen werd vermoord, maar eigenlijk was het Susans verloren vierlingzus, Penelope Kent, die dood was. Susan zat gevangen op een tropisch eiland en Kristen speelde met een vals gebit de rol van Susan terwijl ze dacht dat Susan dood was. Susan kon zich bevrijden en zorgde ervoor dat Kristen nu opgesloten werd op het tropisch eiland. Susan vertelde echter niet dat het niet echt Kristen was die dood was. De andere personages die Davidson speelde werden kort daarna uit de serie geschreven.

Na een jaar vakantie keerde ze terug naar haar rol in Y&R waar ze in 2003 genomineerd werd voor een Emmy Award. In 2006 verdween haar personage langzaam naar de achtergrond en daarover klaagde Davidson in interviews, midden november werd de actrice aan de deur gezet waarop onmiddellijk speculaties komen over een mogelijke terugkeer naar Days, maar het was The Bold and the Beautiful die een coup deed en Davidson binnen haalde. Net als Lauren Fenmore en Sheila Carter zou ze dezelfde rol (Ashley) spelen in de zustersoap van Y&R. Na een grote verhaallijn belandde haar personage op de achtergrond en in augustus 2008 werd aangekondigd dat ze The Bold opnieuw zou ruilen voor Y&R.

Davidson was van 1997 tot 2000 getrouwd met voormalige General Hospital en Port Charles acteur Jon Robert Lindstrom. Nu is ze getrouwd met haar derde man, acteur Vince Van Patten, met wie ze een kind heeft, Jesse Thomas. Haar eerste man 1985-1986 was Christopher Mayer, van wie ze ook scheidde.

Eileen startte haar carrière als model in Mexico-Stad en Californië.

Geruchten[bewerken]

Meer dan 15 jaar deed het gerucht de ronde dat Davidson een transseksueel was. Ze ontkende de geruchten met klem, ze dachten dat ze haar over haar operatie hoorden vertellen, maar dat was een andere blonde actrice, Tula. Zelfs nadat ze een kind kreeg bleven de geruchten.

Externe links[bewerken]