El Cerrito (Contra Costa County, Californië)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
El Cerrito
Plaats in de Verenigde Staten Vlag van Verenigde Staten
El Cerrito (Californië)
El Cerrito
Locatie van El Cerrito in Californië
Locatie van Californië in de VS
Situering
County Contra Costa County
Type plaats City
Staat Californië
Coördinaten 37° 55′ NB, 122° 19′ WL
Algemeen
Oppervlakte 9,551 km²
- land 9,551 km²
- water 0,000 km²
Inwoners
(2010)
23.549
Hoogte 21 m
Overig
ZIP-code(s) 94530
Detailkaart
Portaal  Portaalicoon   Verenigde Staten
Californië

El Cerrito is een stad (city) in de Amerikaanse staat Californië. De stad ligt in het westen van Contra Costa County en maakt deel uit van de San Francisco Bay Area. In 2010 woonden er 23.549 mensen.

Geografie en vervoer[bewerken | brontekst bewerken]

Het historische Cerrito Theater langs de San Pablo Avenue in El Cerrito.

El Cerrito ligt op de oostelijke oever van de Baai van San Francisco. De stad, met een oppervlakte van 9,6 km², is heuvelachtig; "El Cerrito" betekent 'heuveltje'. El Cerrito ligt langs Interstate 80 en dicht bij Interstate 580. In het zuiden grenst de stad aan Albany (in Alameda County) en Kensington, in het westen aan Richmond, in het noorden aan de East Richmond Heights en in het oosten aan het Wildcat Canyon Regional Park. El Cerrito ligt op een boogscheut van Berkeley in het zuidoosten. De afstand tot de campus van de Universiteit van Californië - Berkeley bedraagt ongeveer 8 kilometer.

Er zijn twee BART-stations in de stad: El Cerrito del Norte en El Cerrito Plaza. Daarnaast zijn er de bussen van AC Transit tussen El Cerrito en de omliggende wijken en steden, alsook tussen de East Bay en San Francisco.

Demografie[bewerken | brontekst bewerken]

De bevolking van El Cerrito bedraagt 23.549 volgens de volkstelling van 2010. De bevolkingsdichtheid is 2466 inwoners/km². De etnische samenstelling van El Cerrito is als volgt: 53,3% blank, 27,3% Aziatisch, 7,7% Afro-Amerikaans, 0,5% indiaans en 0,2% afkomstig van de eilanden in de Stille Oceaan. Daarnaast is 4,6% van een ander ras en 6,5% van twee of meer rassen. In totaal identificeert 11,1% van de bevolking zich als Latino of Hispanic.

Bekende inwoners[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie El Cerrito (Contra Costa County, Californië) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.