Naar inhoud springen

Elegoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vuilnisbak
Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen.
Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voel je vrij het artikel te bewerken.
Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.
3D printer

Elegoo is een fabrikant van 3D-printers voor consumenten, materialen en STEM-educatieve producten. Chris Hong richtte in 2015 Elegoo op in Shenzhen, China. Het bedrijf streeft ernaar een breed scala aan kwalitatieve, toegankelijke (open source) en praktische tools aan te bieden voor onderwijs, studenten, en professionals in de elektronica en 3D-printing.

Elegoo biedt een assortiment van elektronische hardware, structurele componenten en de benodigde tools voor innovatie en creativiteit. Het productaanbod omvat diverse toegankelijke, gebruiksvriendelijke en duurzame 3D-printers, waaronder FDM-typen (Fused Deposition Modeling) en resin-typen. In de 3D-printerseries voor hobbyisten en professionele gebruikers zijn de modellen met astrologische namen zoals Mars, Neptune, Saturn en Jupiter populair. Daarnaast omvat het assortiment 3D-scanners en een breed scala aan elektronische kits, accessoires en materialen.

filamenten[bewerken | brontekst bewerken]

Elegoo biedt verschillende harsen en filamenten, zowel op oliebasis (PETG en ABS) als op plantaardige basis (PLA). PETG staat voor polyethyleentereftalaatglycol, een aangepaste versie van PET en een van de meest gebruikte soorten plastic. ABS-filamenten, op oliebasis, worden gewaardeerd vanwege hun veelzijdigheid en sterkte. PLA, of PolyLactic Acid, geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals maiszetmeel of suikerriet, richt zich op gebruikers die biologisch afbreekbaar filament willen gebruiken.

De missie[bewerken | brontekst bewerken]

De missie van Elegoo is "de toekomst creëren." Ze benadrukken de rol van programmeren en 3D-printtechnologie in het openen van nieuwe mogelijkheden.