Emerce

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Emerce
Genre zakentijdschrift
Doelgroep(en) zakenwereld
Frequentie maandelijks
Eerste editie 1998
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Hoofdredacteur Gijs Vroom
Uitgeverij(en) Gijs Vroom
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Emerce is sinds 1998 een multimediaal platform voor beslissers in digitale marketing, media en e-business in Nederland. Door middel van 24/7 nieuws, magazine, specials, events, awards, opleidingen en vacaturebank.

Historie[bewerken]

Emerce wordt in 1998 opgericht door voormalig IDG Nederland uitgever Oscar Kneppers en richt zich op de berichtgeving over ‘elektronische commercie’. Onder hoofdredacteur Anton van Elburg wordt de redactie uitgebreid. Ook organiseert Emerce zijn eerste editie van ‘Industry Day’.

Na de eeuwwisseling komt het blad onder andere in handen van Quote en krijgt enkele jaren later uitgeverij VNU Business Publications als eigenaar. VNU organiseert op 12 oktober 2005 voor het eerst een groot event onder de noemer Emerce eDay. Tijdens het event spreken grote, internationale sprekers op het gebied van internet en innovatie.

In november 2008 zet VNU Media Emerce in de etalage, alsook de bladen Management Team en Sprout. Waarna Emerce enkele maanden later via een managementbuy-out wordt overgenomen door Gijs Vroom, die bij VNU reeds uitgever was van het blad. Het betreft de website, het magazine en het evenement eDay.[1] Het team vestigt zich na deze stap in Hilversum, waarbij alle medewerkers meeverhuizen.

Met de verzelfstandiging wordt ook de transitie van print naar een crossmediabedrijf verder ingezet. Vroom is tevens Industry expert bij Axivate Capital, dat sinds 2013 mede-eigenaar is van Emerce.[2] Dat jaar keerde Emerce ook terug naar Amsterdam, en houdt sindsdien kantoor in de Kauwgomballenfabriek op het Amstel Businesspark.

Producten[bewerken]

Online Nieuws[bewerken]

Via emerce.nl en ondersteund door verschillende social kanalen houdt Emerce dagelijks

ruim 300.000 volgers op de hoogte van het laatste nieuws in digital business (juni 2018). De site staat bekend om zijn gedegen journalistiek.

Topics[bewerken]

In 2013 wordt Topics toegevoegd als belangrijke pijler van het online platform. Hierop zijn achtergronden, opinies, cases, trends, research en interviews op het gebied van specifieke e-business-, online marketing- en mediatopics. Deze artikelen worden geschreven door experts op de diverse vakgebieden, zoals analytics, automated trading, CMS, conversion, e-commerce, e-mailmarketing, search, social en venture.

Knowledgebase[bewerken]

Een gratis kennisplatform met onder andere whitepapers, webinars, podcasts, guides, trendrapporten en how-to’s. Dat hulp biedt bij bijvoorbeeld het onderzoeken van nieuwe technieken, aanschaffen van software of inlezen in een nieuwe vorm van online marketing.

Magazine[bewerken]

Verspreid over verschillende interviews, features en rubrieken biedt Emerce Magazine achtergronden bij het nieuws en plaatst (internationale) ontwikkelingen in context. De afgelopen jaren stonden onder andere Ben Silbermann (Pinterest), Eugen Miropolski (WeWork), Gillian Tans (Booking.com) en Michiel Muller (Picnic) op de cover. De lezers zijn werkzaam in sectoren die sterk worden beïnvloed door tech en internet.

Emerce 100[bewerken]

Op basis van een imago-onderzoek uitgevoerd door Motivaction worden jaarlijks de beste e-businessleveranciers beoordeeld op knowhow, prijs, kwaliteit van de dienstverlening en betrouwbaarheid. Emerce 100 biedt daarmee inzicht in de belangrijkste spelers in de markt en fungeert als naslagwerk voor de branche. Ook worden ieder jaar enkele kopstukken uit de markt geïnterviewd.

eGuide[bewerken]

Het jaarboek voor opdrachtgevers van online projecten. Met daarin naast cases en informatie over de bureaus ook visies van professionals op online strategie, praktische workshops over de diverse vormen van online marketing en tips voor het opstellen van een goede briefing.

Jobs[bewerken]

De Emerce-opleidingen zijn ontwikkeld voor gevorderden in e-business. Van managers tot online marketeers. Die worden onderwezen door professionals uit het werkveld. De werkwijze: deelnemers brengen een persoonlijke case in om de theorie direct toepasbaar te maken. Wat voor optimaal rendement uit de opleiding moet zorgen. Plus dat zij een goede mogelijkheid bieden om het netwerk van de deelnemers uit te breiden.

Events[bewerken]

Emerce organiseert jaarlijks ruim twintig events op het gebied van e-business, marketing en e-commerce.[3]

Emerce eDay[bewerken]

Emerce eDay is een jaarlijks terugkerend event over strategische digital business en marketing, dat sinds 2005 wordt georganiseerd. Het event haalt de toekomst van marketing en business naar het heden, gebracht door vooraanstaande internationale sprekers en bedrijven.

Emerce Conversion[bewerken]

Emerce Conversion richt zich op het verhogen van online sales. In één dag geven experts en marketeers uit de praktijk ins en outs om verkopen, deals, downloads, leads en aanvragen via het online kanaal te laten stijgen.

Digital Marketing Live![bewerken]

Het event over online marketing,- advertising en interactive media. Met doorlopende sessies, happenings, paneldiscussies, workshops en round tables. Allemaal in het teken van uitwisselen van kennis, tactics, best practices, informatie uit cases en het opdoen van contacten. Het event wordt ondersteund door de brancheverenigingen IAB, DDMA, DDA, en IPAN en online campagne- en creatieve bureaus.

Dutch Interactive Awards[bewerken]

De Dutch Interactive Awards zijn de prijzen voor het beste werk van de Nederlandse Interactive Branche, in 2010 gelanceerd door Emerce en brancheorganisatie DDA. De verschillende prijzen richten zich met name op het gebied van communicatie, e-commerce, marketing en digitale transformatie. Het grote verschil met andere awards is dat het bij de Dutch Interactive Awards om alle soorten digital cases gaat en vooral gelet wordt op aspecten die bij een succesvol project aan bod komen: concept, design, bouw en resultaten. Een jury van experts bepaalt de uiteindelijke winnaars. De awarduitreiking is een avond vol personen en bedrijven uit de Nederlandse interactive branche.

Website van het Jaar[bewerken]

Website van het Jaar[4] is de jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en meest populaire websites van Nederland. Eerdere winnaars waren: Politie.nl, Tweakers, AFAS, Personal, Hyves, Google, Zylom en Beter Spellen. De genomineerden worden bij dit onderzoek beoordeeld op populariteit en kwaliteit door middel van een online panel. Het onderzoek wordt sinds 2017 uitgevoerd door Multiscope[5] waarbij Shareforce[6] verantwoordelijk is voor de techniek van het online panel. Voorheen was MetrixLab[7] verantwoordelijk voor het onderzoek.

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. (nl) Gijs Vroom koopt Emerce. Adformatie. Geraadpleegd op 2018-07-10.
  2. (nl) Axivate neemt belang in Emerce. Adformatie. Geraadpleegd op 2018-07-10.
  3. (nl) Events - Emerce. Emerce. Geraadpleegd op 2018-07-10.
  4. (nl) Website van het Jaar. Beoordeling van Nederlandse websites. Geraadpleegd op 2019-08-27.
  5. (nl) Onderzoek voor Website van het Jaar. Marktonderzoek. Geraadpleegd op 2019-08-27.
  6. (nl) Techniek ontwikkelt van online panel voor Website van het Jaar. Marktonderzoek. Geraadpleegd op 2019-08-27.
  7. (nl) Voorheen onderzoek voor Website van het Jaar. Marktonderzoek. Geraadpleegd op 2019-08-27.