Emerce

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Emerce
Genre zakentijdschrift
Doelgroep(en) zakenwereld
Frequentie maandelijks
Eerste editie 1998
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Hoofdredacteur Gijs Vroom
Uitgeverij(en) Gijs Vroom
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Emerce is een Nederlands tijdschrift en weblog. Het is in 1998 opgericht door voormalige IDG Nederland uitgever Oscar Kneppers en richt zich op de berichtgeving over elektronische commercie. Kneppers richt voor het blad de BV Iconomy op. In juli 1999 neemt Iconomy de site Webwatch.nl over van ICOM, een vennootschap van Maurice de Hond.

Onder hoofdredacteur Anton van Elburg wordt de redactie uitgebreid. Ook organiseert Emerce dan de eerste editie van 'Industry Day'. In 2001 neemt Quote Media een belang van 51 procent in het blad en de site. In maart 2003 wil de uitgever door tegenvallende advertentie-inkomsten weer af van zijn belang, dat Quote oprichter Maarten van den Biggelaar dan op eigen titel wil overnemen. Onenigheid daarover leidt tot een ruzie tussen Kneppers en Van den Biggelaar en tot het faillissement van Emerce in de zomer van 2003.

Uitgeverij VNU Business Publications koopt de titel uit het faillissement en geeft het blad een doorstart. Vanaf najaar 2003 is de site weer in de lucht en vanaf 2004 verschijnt het blad ook weer in druk. Op 12 oktober 2005 is er voor het eerst een groot event onder de noemer Eday. Op Eday komen internationale sprekers op het gebied van internet en innovatie.

Wegens tegenvallende resultaten biedt VNU Media in november 2008 Emerce, net als de bladen Management Team en Sprout, te koop aan [1]. Enkele maanden later wordt het blad via een managementbuy-out overgenomen door Gijs Vroom, die bij VNU reeds uitgever was van dit blad.

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]