VNU Media

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

VNU Media B.V. is een Nederlands uitgever van tijdschriften en onderdeel van de Persgroep Online Services. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en Groningen.

Het werkt met de merken NationaleVacaturebank.nl, Intermediair (tijdschrift, Intermediair Trainingen & Congressen, IntermediairPW, Intermediair.nl), InFinancieel.nl, InInterim.nl, InOverheid.nl, Marketingdirectory.nl, Computable, CRN, Emerce, VNUnet, Koopinfo, Management Team en Sprout.

Geschiedenis[bewerken]

Tot 2007 was het onderdeel van VNU, maar na overnames en verkopen is VNU Media afgesplitst als het bedrijf dat zich richt op de zakelijke markt ofwel de business-to-business publicaties. Het werd toen overgenomen door de private-equityonderneming 3i Group PLC.

Op 1 december 2007 werden de titels Computer Idee, PCM en Power Unlimited verkocht aan HUB Uitgevers. Op 12 februari 2009 werd door middel van een managementbuy-out de titels Emerce verkocht. Op 1 april 2009 werd door middel van een managementbuy-out de titels Management Team en Sprout verkocht. Vanaf 1 juli 2009 is H.IG. Capital deeleigenaar van VNU Media. Op 15 mei 2012 is de overname van VNU Media door De Persgroep aangekondigd.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]