Power Unlimited

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Power Unlimited
Huidige logo
Huidige logo
Doelgroep(en) Gamers
Frequentie Maandelijks
Oplage 23.563 (totaal betaalde gerichte oplage 1ste kwartaal 2014)[1]
Eerste editie Juli 1993
Land(en) Nederland
België
Taal Nederlands
Hoofdredacteur Jan Meijroos
Uitgeverij(en) VNU Media (1993-2007)
HUB Uitgevers (2007-2013)
Reshift Digital (2013-heden)
Officiële Website
Portaal  Portaalicoon   Media
Computerspellen
Power Unlimited
Power Unlimited website logo.jpg
Type Nieuws en artikelen over games
Taal Nederlands
Registratie Optioneel (gratis)
Eigenaar Reshift Digital
Auteur(s) VNU
Opgericht 17 november 1995
Status Actief
URL pu.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

Power Unlimited (vaak afgekort als PU) is een maandblad en website over videospellen. Power Unlimited brengt nieuws, recensies en beoordelingen van computerspellen. Het tijdschrift wordt verkocht in Nederland en België.

Geschiedenis[bewerken]

De eerste Power Unlimited verscheen in juli 1993. Voordat PU intern bij de VNU Media kwam, werden de eerste nummers gemaakt in de huiskamer van Bjorn Bruinsma. Het redactieteam bestond uit Adam Eeuwens, Ben de Dood, Kees de Koning, Michael Schaefer en Bjorn Bruinsma zelf. Pas na een half jaar kreeg de redactie hun eigen kamer bij de VNU. Inmiddels is het 250ste nummer al gemaakt. Door de jaren heen is PU gegroeid tot het grootste gamesmagazine in de Benelux. Het magazine is ook een van de partners die samen het jaarlijkse evenement Gameplay organiseren.

Sinds 2003 hebben een aantal voormalig redacteuren een functie als presentator in het televisieprogramma Gamekings dat tot maart 2011 werd uitgezonden door TMF Nederland en daarna door MTV. Hierin bespreken en beoordelen ze wekelijks diverse videogames. Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse bezoek van de E3, waarvan jaarlijks een dvd werd uitgegeven. Tegenwoordig komen er geen PU-dvd's meer, maar worden alle video's op de video-website YouTube gezet als onderdeel van PU-tv.

Power Unlimited introduceerde ook een eigen prijsuitreiking, de Power Unlimited Game Awards. In 2005 en 2006 werd hierbij samengewerkt met TMF en heette het evenement de TMF Game Awards.

Vanaf 1 november 2007 werd Power Unlimited uitgegeven door HUB Uitgevers nadat deze het blad (met een aantal andere bladen) had overgenomen van VNU Media.

In augustus 2013 werd bekend dat HUB Uitgevers failliet was gegaan.[2] Dat dit niet het einde van Power Unlimited hoefde te zijn bleek uit de berichtgeving dat in september een doorstart werd gemaakt waarbij ook weer een plaats was voor Power Unlimited bij het nieuwe Reshift Digital.[3]

Medewerkers[bewerken]

Bekende medewerkers waren onder anderen radio-dj en oprichter van het platenlabel Top Notch Kees de Koning (1993-2000), rapper Richard Simon (1996-2005) en journalist Niels 't Hooft (2005-2006).

Externe links[bewerken]