Gamekings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gamekings
Genre Games
Speelduur ± 25 minuten
Bedenker Boris van de Ven
Ruben Heere
Presentatie Skate The Great
Jan-Johan Belderok
Melle Broekmans
Shelly van Seventer
Steven Saunders
Boris van de Ven
David van Arragon
Jelle Kunst
Pascal Vugts
Emiel Kampen
Redactie Shelly van Seventer
Dominique van Doorn
Regie Jelle Kunst
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Blammo Television
Uitzendingen
Start 2002
Seizoenen 15
Zender Spike (2016 - heden)
Comedy Central (2015-heden)
MTV (2011-2015)
TMF (2005-2010)
The Box (2002-2005)
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Gamekings is een televisieprogramma dat sinds 2016 op Spike en sinds 2015 Comedy Central uitgezonden wordt, en daarvoor bij andere zenders van VIMN Benelux te zien was. In het programma bespreken en beoordelen doorgewinterde gamers wekelijks diverse videogames. Het programma wordt geproduceerd door Blammo TV, onderdeel van Blammo Media. Dit bedrijf staat onder leiding van Boris van de Ven en Ruben Heere, die tevens presentatoren van Gamekings zijn. Een aantal presentatoren is ook bekend van het blad Power Unlimited.

Een aflevering van Gamekings duurde oorspronkelijk 30 minuten, maar vanaf 2005 werd de zendtijd verlengd naar 45 minuten, wat in 2011 weer werd teruggedraaid naar 25 minuten. Naast het beoordelen van videogames worden er ook perstrips besproken.

Presentatoren[bewerken]

Oud-presentatoren[bewerken]

De onderstaande presentatoren hebben in het verleden meegewerkt aan Gamekings:

Gamekings.tv[bewerken]

Het programma Gamekings kent ook een eigen website. Hierop verschijnt iedere dag minimaal één nieuwe video. De content op de site wordt speciaal voor de website gemaakt.[1] Op de website worden games besproken (reviews), wordt er op games vooruitgeblikt (previews) en wordt er verslag gedaan van de verschillende perstrips. Ook de tv-afleveringen verschijnen een week of twee nadat ze zijn uitgezonden op de website.

Brievenmaandag[bewerken]

Op brievenmaandag (vroeger maandag brievendag) beantwoorden de Gamekings brieven, e-mails en tweets van de kijkers.

Techkings[bewerken]

Hier bespreekt met name Vasco, vaak samen met , Boris of Steven, verschillende hardware. Aanvankelijk (eind 2007) ging het alleen maar over pc-hardware, maar tegenwoordig wordt alles van complete computers en onderdelen tot USB-sticks en wake-up lights besproken. Voorheen heette deze rubriek Hardwarewoensdag. Het laatste item dat onder deze naam werd gepubliceerd was op 13 augustus 2013.

www.Teamhww.nl[bewerken]

Deze website werd tot 13 augustus 2013 gebruikt voor items over verschillende hardware. het eerste Item verscheen op 24 oktober 2007. De website diende voornamelijk als extra boven op het voorheen besproken item Hardwarewoensdag. De website is sinds 13 augustus 2013 niet meer in gebruik. Als gevolg hiervan worden de items op de website gamekings.nl gepubliceerd onder de naam Techkings.

Boost Your Play (vroeger om de week donderdag)[bewerken]

Sinds maart 2008 wordt er elke 2 weken een item gewijd aan PlayStation Network. De Gamekings bespreken de veranderingen hierop en natuurlijk de nieuwe games.

XBL Update (vroeger Die andere Donderdag)[bewerken]

De tegenhanger van Om de week Donderdag waarin sinds maart 2009 alles besproken wordt wat zich afspeelt op Xbox Live.

Einde van de Week Vrijdag[bewerken]

Op vrijdag wordt een livestream vanaf twitch uitgezonden met o.a nieuwe en oude games

Opspraak[bewerken]

In 2006 was het programma in opspraak toen de christelijke Bond tegen het vloeken de lijst van televisieprogramma's waarin het meest werd gevloekt bekendmaakte. Hierin stond het programma Gamekings op de vijfde plaats.[2] Als maatregel waren tijdelijk alle scheldwoorden in het programma gecensureerd. Inmiddels worden de scheldwoorden in Gamekings niet meer gecensureerd.

Verhuizing van TMF naar MTV[bewerken]

In november 2010 maakte VIMN Benelux (toen MTV Networks) bekend dat TMF ging verdwijnen van de analoge kabel en digitaal verder gaat. Hierdoor verhuisde Gamekings naar MTV en werd het programma 25 minuten lang in plaats van 45 minuten.

Gamekings in België[bewerken]

Naar aanleiding van een brief van een fan, met de vraag waarom Gamekings niet in België wordt uitgezonden zegt Boris van de Ven (die mede de leiding heeft over het bedrijf Blammo TV dat Gamekings produceert) dat hij zal uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Enkele weken later kondigen ze aan dat ze ook in België op TMF zullen worden uitgezonden. Vanaf 17 september 2008 is dit het geval. Na één seizoen is Gamekings gestopt op TMF België. In 2016 verhuisde het programma in Nederland naar Spike waardoor het ook op de Vlaamse Spike wordt uitgezonden.

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. http://www.blammo.nl/television/gamekingstv
  2. Onderzoeksrapport van 2006 voor de Bond tegen het vloeken