Emilie Woldvik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Emilie Woldvik
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Emilie Woldvik
Geboortedatum 8 januari 1999
Nationaliteit Vlag van Noorwegen Noorwegen
Positie Verdediger
Senioren
Seizoen Club W (G)
2017– LSK Kvinner 98 (6)
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Emilie Woldvik (8 januari 1999) is een voetbalspeelster uit Noorwegen. Ze speelt als verdediger voor LSK Kvinner in de Toppserien.

Emilie Woldvik begon haar carrière bij Kløfta. Hier speelde ze drie seizoenen alvorens ze jde overstap maakte naar LSK Kvinner in 2015.

Na twee jaar in de jeugd te hebben gespeeld, werd Woldvik in 2017 overgeheveld naar het eerste elftal van LSK Kvinner. Woldvik maakte haar debuut voor de club op 17 april 2017 door in de 47ste minuut in te vallen in het Toppserien duel tegen Klepp IL. Op 9 september 2017 maakte ze haar eerste doelpunt in een 6-1 overwinning op Røa IL. In haar eerste seizoen kwam Woldvik tot 8 wedstrijden en werd ze landskampioen met LSK Kvinner. Het seizoen daaropvolgend kwam ze tot 15 wedstrijden en werd ze opnieuw landskampioen. Ook won LSK Kvinner de Noorse beker en maakte Woldvik haar debuut in de UEFA Women's Champions League kwalificatiewedstrijd tegen Zvezda 2005 Perm.

In 2019 bleef Woldvik een vaste basisplaats voor LSK Kvinner en kwam ze in 19 wedstrijden in actie. Mede door een doelpunt van Woldvik dat de gelijkmaker betekende in een wedstrijd tegen Kolbotn IL, won LSK Kvinner opnieuw de titel. Woldvik werd persoonlijk beloond door een plek in het elftal van het seizoen te krijgen.

In 2020 moest LSK Kvinner, ondanks een sterk seizoen van Woldvik, voor het eerst in jaren de titel aan Valerenga IF laten. LSK Kvinner eindigde op een teleurstellende vijfde plek.

In 2022 is Woldvik, na het vertrek van Emilie Haavi, benoemd tot de nieuwe aanvoerder van LSK Kvinner.

Statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen Club Land Competitie Wedstrijden Doelpunten
2017-heden LSK Kvinner Vlag van Noorwegen Noorwegen Elitedivisionen 98 6
Totaal '98 6

Laatste update: dec 2023


Internationaal[bewerken | brontekst bewerken]

Emilie Woldvik maakte haar debuut als international voor het Noorse nationale team op 7 maart 2020 in een wedstrijd tegen Duitsland. Woldvik mocht in de 74ste minuut invallen voor Ingrid Moe Wold.