Epe-Zuid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Epe-Zuid bestaat uit het zuidelijke deel van de plaats Epe in de Nederlandse provincie Gelderland. Het telt twee grotere wijken: de Vegtelarij en de Burgerenk; het kent ook nog een paar kleinere wijken en buurten, zoals De Haverkamp, Klimtuin en 't Gildenhoekje.

Epe-Zuid is opgesplitst door de Hoofdstraat die door Epe loopt. Aan de oostzijde van de Hoofdstraat ligt de Vegtelarij, en aan de westzijde de Burgerenk. Epe-Zuid is het dichtst bewoonde gebied van Epe. In de Burgerenk staat ook serviceflat De Klaarbeek. In De Klimtuin is ook een winkel gevestigd en een cafétaria.

Door de Vegtelarij loopt er een weg die de Vegtelarijweg heet. Er bevindt zich ook een voetbalclub die EZC '84 heet. Er ligt ook een industrieterrein waar enkele bedrijven zijn gevestigd. De Haverkamp is een kleine wijk ten noorden van de Vegtelarij. Er staan voornamelijk rijtjeshuizen. En er bevindt zich een school voor basisonderwijs. 't Gildenhoekje is ook een kleine woonwijk en ook staat er een school voor basisonderwijs.

Op het terrein De Klaarbeek is een project om een hele nieuwe wijk te bouwen, die ook de Klaarbeek zou heten. De naam komt van een beek die het gebied in tweeën deelt.