Erdee Media Groep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Erdee Media Groep
Kantoor Erdee Media Groep, Apeldoorn
Kantoor Erdee Media Groep, Apeldoorn
Oprichting 1971
Hoofdkantoor Apeldoorn, Nederland
Producten Reformatorisch Dagblad, Terdege, Erdee Beursorganisatie
Omzet/jr 27,34 miljoen (2011)
Winst/jr + 0,318 miljoen (2011)
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Erdee Media Groep (EMG) is een Nederlands christelijk mediabedrijf, opgericht in 1971, die onder andere de merken Reformatorisch Dagblad (oplage 60.000), het familieblad Terdege, Erdee Beursorganisatie, de websites puntuit.nl, Mediawijzer en Draagt Elkanders Lasten uitgeeft.

Het bedrijf is genoemd naar het acroniem van het Reformatorisch Dagblad, en is gevestigd in Apeldoorn, Op 1 januari 2008 werd uitgeverij De Banier overgenomen. In april 2010 presenteerde EMG Digibron, een digitaal kenniscentrum voor de gereformeerde gezindte, met onder andere vele jaargangen aan gedigitaliseerd archief van het RD, reformatorische tijdschriften en kerkbladen.

Visie en missie[bewerken | brontekst bewerken]

De EMG werkt de doelstelling van de in 1971 opgerichte Stichting Reformatorische Publicatie (SRP) in de praktijk uit. Het bedrijf wil een gezaghebbend mediabedrijf zijn "dat de Bijbelse, reformatorische beginselen in de samenleving uitdraagt, om zo Gods eer en het heil van de naaste te bevorderen". De daaruit voortvloeiende missie is volgens het bedrijf "op bewogen en betrokken wijze, een verantwoorde nieuws- en informatievoorziening voor christenen en niet-christenen" te bieden.

Cijfers[bewerken | brontekst bewerken]

Erdee Media Groep heeft een belang van 100% in het Reformatorisch Dagblad, Terdege, Erdee Beursorganisatie en De Banier. In 2011 telde het bedrijf 191 medewerkers en gaf het aandelen uit onder 826 aandeelhouders.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]