Erik Lutjens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Prof. dr. Erik Lutjens (1958) is hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam verbonden aan het Expertisecentrum Pensioenrecht en (hoofd)redacteur van diverse tijdschriften op het gebied van pensioen.

Lutjens heeft rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen was hij werkzaam bij een Bureau voor Rechtshulp en was hij advocaat. In 1985 werd hij onderzoeker aan aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1989 promoveerde hij op het onderwerp Pensioenvoorzieningen voor werknemers. Na een korte periode bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid keerde hij terug naar de advocatuur. In 1992 werd Lutjens hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lutjens zette het tijdschrift Pensioenjurisprudentie op. Hij is redacteur van de tijdschriften Pensioenjurisprudentie en Tijdschrift voor Pensioenvraagstukken, en hoofdredacteur van het tijdschrift Pensioen & Praktijk. Tevens is Lutjens redacteur van verschillende boekenseries.

Op 15 maart 2012 behaalde hij een overwinning op De Nederlandsche Bank inzake het verbod aan zijn cliënt, het Glaspensioenfonds, om te beleggen in goud.[1]

Voetnoot[bewerken]

  1. Vonnis 1 . LJN: BV9210, Rechtbank Rotterdam, AWB 11/2632 BC-T2 Datum uitspraak: 15-03-2012 Datum publicatie: 19-03-2012