Bataafs Lyceum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bataafs Lyceum
De achterzijde van het Bataafs Lyceum gebouw.
Algemeen
Locatie Hengelo, Nederland
Opgericht 1911
Type Voortgezet onderwijs
Onderwijsniveaus Gymnasium, atheneum, havo
Bevoegd gezag Stichting OSG Hengelo
Personen
College van bestuur OSG Hengelo
Leerlingen 733 (2020-2021) [1]
Overig
Schoolkrant de BEAT
Website https://www.bataafslyceum.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Bataafs Lyceum is een middelbare school in Hengelo en is deel van de openbare scholengemeenschap Hengelo (OSG Hengelo). De school heette tot 2008 Bataafse Kamp. Het gebouw van het Bataafs Lyceum is gelegen aan de Sloetsweg 155, naast het Montessori College Twente.

De niveaus die op deze school gevolgd kunnen worden zijn, havo, atheneum en gymnasium. Het Bataafs Lyceum heeft in het schooljaar 2014-2015 rond de 840 leerlingen. Deze komen voornamelijk uit Hengelo, maar ook uit Borne, Delden, Goor en andere omliggende plaatsen. Speerpunten van de school zijn de Masterclass, Gymnasium, HaCo programma (Havisten Competent) en taalcertificaten. Daarnaast kenmerkt de school zich door bijzondere aandacht voor de bètavakken, voor het vak filosofie.

In het schooljaar 2009-2010 is het Bataafs Lyceum gestart met een Masterclass voor vwo-leerlingen. In deze Masterclass volgen meerbegaafde leerlingen een speciaal ontwikkeld lesprogramma. Dit programma richt zich op de gelijkwaardige ontwikkeling van zowel de cognitieve als de sociaal-emotionele competenties van de leerlingen. Het reguliere onderwijsaanbod wordt compacter aangeboden waardoor er ruimte ontstaat voor verbreding en verdieping. Dit lesprogramma duurt tot het einde van de 3e klas en er is gebruikelijk een kamp naar Terschelling om het af te sluiten.

Bekende Batavieren[bewerken | brontekst bewerken]