Eterpigny British Cemetery

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Eterpigny British Cemetery
Overzicht
Bouwjaar 1918
Locatie Éterpigny, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Totaal begraven 66
Ongeïdentificeerd 10
Type Militaire begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission
Ontwerper Edwin Lutyens

Eterpigny British Cemetery is een Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Franse gemeente Éterpigny (Pas-de-Calais). De begraafplaats ligt aan de Rue Daniel Bernard op 370 m ten oosten van de Église Saint-Martin. Ze werd ontworpen door Edwin Lutyens in samenwerking met William Cowlishaw en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Het terrein heeft een rechthoekige vorm en ligt lager dan het straatniveau. Via een 16-tal treden die zich vertakken naar de linker en rechter zijde van de begraafplaats betreedt men het terrein. De begraafplaats wordt omgeven door een natuurstenen muur. Het Cross of Sacrifice staat achteraan.

Er liggen 66 doden waaronder 10 niet geïdentificeerde.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De begraafplaats werd door de 4th en de 1st Division gestart en werd vanaf het einde van augustus 1918 tot midden oktober van datzelfde jaar gebruikt. Eén graf werd na de wapenstilstand toegevoegd.

Er worden 44 Britse, 12 Canadese en 10 niet geïdentificeerde slachtoffers herdacht. Eén Brit wordt met een Special Memorial[1] herdacht omdat zijn graf niet meer gelokaliseerd kon worden en men aanneemt dat hij zich onder een naamloos graf bevindt.

Onderscheiden militairen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Eterpigny British Cemetery van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.