Naar inhoud springen

FD Mediagroep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
FD Mediagroep
Onderdeel van HAL Investments
Onderdeel sinds 1997
Hoofdkantoor Prins Bernhardplein 173
1097 BL Amsterdam
Nederland
Sleutelfiguren Eugenie van Wiechen
Chief Executive Officer FD Mediagroep
Perry Feenstra
Hoofdredacteur Het Financieele Dagblad
Marc Adriani
Hoofdredacteur BNR Nieuwsradio
Producten Kranten, tijdschriften, podcasts, online en radiozender
Sector Media
Website fdmg.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

De FD Mediagroep (ook wel afgekort als FDMG) is een Nederlandse mediagroep, grotendeels in handen van HAL Investments, dat al sinds 1997 participeert in de onderneming. Sinds januari 2010 heeft HAL 98,25% van de aandelen in handen, nadat het de aandelen van Willem Sijthoff overnam. De overige 1,75% van de aandelen bleef in handen van de directie van de FD Mediagroep.[1]

De onderneming telt ongeveer 300 werknemers en had in 2016 een omzet van € 74,5 miljoen.[2]

Het Financieele Dagblad

[bewerken | brontekst bewerken]
Zie Het Financieele Dagblad voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het Financieele Dagblad (FD) ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog door een fusie tussen het Amsterdamsch Effectenblad en De Dagelijkse Beurscourant. Het FD is een van de oudste dagbladen van Nederland met wortels die teruggaan tot 1796. De krant richt zich op economie en het bedrijfsleven en verschijnt op dagelijkse basis. De redactie van het dagblad is gevestigd aan het Prins Bernhardplein te Amsterdam en staat onder leiding van hoofdredacteur Perry Feenstra.

FD Persoonlijk

[bewerken | brontekst bewerken]

FD Persoonlijk is de zaterdagbijlage van het FD.

Zie Economisch Statistische Berichten voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het tijdschrift Economisch Statistische Berichten (ESB) is een Nederlandstalig blad op het gebied van economie wat maandelijks verschijnt en artikelen bevat over wetenschappelijk, economisch onderzoek dat een raakvalk met beleid heeft.

BNR Nieuwsradio

[bewerken | brontekst bewerken]
Zie BNR Nieuwsradio voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

BNR Nieuwsradio is een Nederlandse commerciële radiozender met nieuwsprogramma's die alleen onderbroken worden door reclames. Er wordt geen muziek gedraaid anders dan achtergrondmuziek. Ieder half- en heel-uur brengt BNR nieuwsbulletins met de actualiteiten uit binnen- en buitenland. Ook beschikt BNR over een eigen verkeersinformatieservice met de files en snelheidscontroles. Marc Adriani staat sinds november 2022 aan het hoofd van de redactie.

Company.info verzamelt en structureert data naar uitgebreide, overzichtelijke en betrouwbare informatie, met nieuws en voorspellende inzichten over bedrijven en haar bestuurders. Het platform bestaat anno 2021 ruim 20 jaar en ondersteunt de zakelijke professional.

De website De Jurist brengt het laatste juridische nieuws en achtergronden.

Het team van Energeia bestaat uit zes redacteuren die dagelijks berichten over financieel-economische, politieke, juridische, sociale, technische en commerciële ontwikkelingen in de Nederlandse energiesector. De site richt zich voornamelijk op energieprofessionals die variëren van energieleverancier tot milieulobbyist of politicus. Het platform bestaat sinds 2000.

Investment Officer

[bewerken | brontekst bewerken]

Investment Officer is in augustus 2008 gelanceerd door de FD Mediagroep onder de naam Fondsnieuws. In 2022 is de naam Fondsnieuws veranderd naar Investment Officer. Investment Officer functioneert als een onafhankelijk journalistiek platform in Nederland, België en Luxemburg dat zich richt op beleggingsprofessionals.

Het platform Pensioen Pro is een nieuws- en informatiebron voor de Nederlandse pensioen- en beleggingssector. De website en het tijdschrift voorziet in informatie voor institutionele beleggers en pensioenprofessionals.

Springest is een website waar men de kennis kan verbreden door middel van trainingen van ongeveer 7.000 verschillende aanbieders. Het is ook actief in Duitsland, België en Engeland en kent maandelijks ongeveer 300.000 unieke bezoekers.

Listn is een podcastgids die door middel van een website en nieuwsbrief helpt navigeren naar de beste podcasts voor professionals in de markt, van alle aanbieders. De nieuwsbrief verschijnt wekelijks en meerdere keren per week worden tips op de website toegevoegd.

[bewerken | brontekst bewerken]