FHM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FHM.svg

FHM is een tijdschrift voor mannen dat zich richt op mannen tussen de 18 en 35 jaar. FHM (wat staat voor For Him Magazine) verschijnt wereldwijd in verschillende landen.

Magazine[bewerken]

Er wordt aandacht besteed aan film, series, muziek, games, sport, auto's, mode, gadgets en vrouwen. De Nederlandse editie begon in het jaar 2000. Tot en met 2013 verscheen het eens per maand als tijdschrift om dan als online magazine verder te gaan. Wel wordt jaarlijks de FHM500 uitgegeven, het tijdschrift waarin de 500 Mooiste Vrouwen van Nederland worden geselecteerd. Vrouwen die voor FHM hebben geposeerd zijn onder anderen: Katja Schuurman, Chantal Janzen, Ellemieke Vermolen, Georgina Verbaan, Victoria Koblenko, Kim Feenstra en Yolanthe Sneijder-Cabau.

FHM500[bewerken]

Sinds 2011 wordt elk jaar de FHM500-verkiezing georganiseerd, een afgeleide van de 100 Sexiest-verkiezing die tussen 2000 en 2010 werd gehouden. De FHM500-verkiezing werd onder andere gewonnen door Doutzen Kroes, Tess Milne, Kim Feenstra, Nochtli Peralta Alvarez, Shelly Sterk en Jessie Jazz Vuijk.

FHM staat sinds 2013 onder leiding van hoofdredacteur Chris Riemens.

Externe link[bewerken]