Ellemieke Vermolen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ellemieke Vermolen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Ellemieke Elisabeth Cathriene Vermolen
Geboren Hellevoetsluis, 13 oktober 1976
Origine Nederland
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Ellemieke Elisabeth Cathriene Vermolen (Hellevoetsluis, 13 oktober 1976) is een Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice die bekend is geworden door haar rol als Bo Donkers in de televisieserie Goudkust. Tot augustus 2011 presenteerde ze het overzichtsprogramma De 25 op SBS 6.

Levensloop[bewerken]

Vermolen behaalde het mavo-diploma en deed drie jaar lang een opleiding bij Schoevers. Zij deed al een aantal jaren modellenwerk voordat zij ook de stap naar de televisie deed. Via reclamespotjes van onder andere C&A en Amstel die zij als model bemachtigde kwam ze in contact met Joop van den Ende. Joop van den Ende nodigde haar uit om assistente te worden in het Millenniumspel op RTL 4.

Van september 2002 tot en met maart 2003 presenteerde Vermolen het spelprogramma Puzzeltijd voor RTL 4. Haar presentatietalent viel SBS 6 op en eind maart stapte ze op bij RTL. Bij SBS presenteerde ze Klussen en Wonen, Exclusief en Mama, ik heb je huis verbouwd. Daarna volgde tv-klussen als Shownieuws en Huizenjacht. In 2005 werd ze door het magazine FHM verkozen tot meest sexy vrouw van Nederland.

Ze deed in 2006 als deelneemster mee aan het televisieprogramma Sterren dansen op het ijs met Nicholas Keagan als professioneel schaatspartner, waar ze in de skate-off met Hein Vergeer (oud-schaatskampioen) op 30 september werd uitgeschakeld. Ze werd uiteindelijk vijfde. In 2007 nam ze een nummer op met Gerard Joling, getiteld Liefde.[1]

In 2015 is ze één van de bekende moeders die tienermoeders zal begeleiden in hun zwangerschap in het Vlaamse programma "Vier handen op één buik" op VIJF.

Privéleven[bewerken]

Ze trouwde in 1998 met John Ewbank, maar scheidde in 1999 van hem. In 2006 had ze enige tijd een relatie met de zanger Jan Smit.[2] Sinds 2007 is ze samen met topkok Sergio Herman.[3] Het paar trouwde op 11 september 2008 en heeft samen drie zonen (geboren in 2009, 2010 en 2017*). Het stel verloor hun derde zoontje kort voor de geboorte.

Externe link[bewerken]