Gerard Joling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Gerard Joling
Gerard Joling (DWDD, 2018)
Gerard Joling (DWDD, 2018)
Algemene informatie
Volledige naam Gerard Jan Joling
Bijnaam Geer
Geboren 29 april 1960
Geboorteplaats Alkmaar
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1985-heden
Genre(s) Pop
Nederlandstalig
Beroep Zanger, presentator
Label(s) NRGY Music
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Actief in De Toppers
Functie(s) Zanger
Jaren actief in formatie 2005-2008, 2009-heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Gerard Jan Joling (Alkmaar, 29 april 1960) is een Nederlands zanger, presentator en lid van de zangformatie De Toppers. Tot zijn grootste solo hits behoren Ticket to the tropics (1985), Shangri-la (1988), Maak me gek, Blijf bij mij (2007), Ik hou d'r zo van, Laat Me Alleen (2008), Echte vrienden (2012) en De nacht voorbij (2013).

Als presentator is hij vooral bekend van programma's als Sterren Dansen Op Het IJs, Holland's Got Talent, Popstars, Sterren Springen, K3 zoekt K3, Shownieuws en The Voice Senior . Sinds 2013 zet Joling zich in als ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds.

Biografie[bewerken]

Solo[bewerken]

Joling groeide op in Schagen. Hij probeerde van jongs af aan aan de bak te komen in de muziek, maar slaagde er in eerste instantie niet in. In 1983 had hij een prominente rol in de videoclip van Earth and Fire single "Jack is back". In 1984 had hij een rol als danser in de single "She's a Liar" van de Dolly Dots. In 1985 deed hij mee met de Soundmixshow van Henny Huisman. In de finale werd hij derde met het nummer "Crying" van Don McLean, maar dankzij dit optreden brak hij wel door, want in datzelfde jaar scoorde hij enkele grote hits, waaronder Love is in your eyes en Ticket to the tropics. Het laatste nummer werd in Nederland een nummer 1-hit. De volgende jaren scoorde Joling diverse hits. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij het Eurovisiesongfestival met het nummer Shangri La. Tijdens de generale repetitie haalde hij de hoge laatste noot van Shangri-La, maar tijdens het uiteindelijke optreden besloot hij de laatste noot van het nummer een octaaf lager te zingen, omdat hij de hoge uithaal niet aandurfde, als gevolg van een schnabbel waarvoor hij tussentijds naar Nederland was teruggegaan en waarvan hij ziekelijk was teruggekomen. Joling eindigde op de negende plaats.

In 1989 scoorde hij zijn op één na grootste hit No more bolero's. Hiermee bereikte hij de nummer 1-positie in verschillende landen, waaronder Nederland en enkele Aziatische landen. Het album kwam uit in tientallen landen.

In 2004 was de realitysoap Only Joling een veelbekeken televisieprogramma. In december 2004 gaf Joling een uitverkocht concert met de titel Only Joling in de Rotterdamse Ahoy. Het is voor het eerst in zijn 20-jarige carrière dat hij soloconcerten geeft.

In januari 2007 bracht Joling de single Maak me gek uit, als voorloper van zijn gelijknamige album. De single werd een groot succes en bereikte eind maart de nummer 1-positie in de Single Top 100.[1] Hiermee is het zijn grootste hit sinds zijn nummer 1-single No more bolero's uit 1989. In de Nederlandse Top 40 wordt dit resultaat echter niet behaald.[2] Het gelijknamige album Maak me gek bereikt ook de top in de Album Top 100.

Na het succes van de single Maak me gek scoorde Joling in mei opnieuw een grote hit, dit keer samen met André Hazes. Blijf bij mij komt op 12 mei nieuw binnen in op nummer 43 van de Single Top 100, om vervolgens de week erna door te stijgen naar de #1-positie, welke positie het aanvankelijk 9 weken vasthoudt. De single komt daarna 3 maal terug op #1, hetgeen een record is in de Single Top 100. In totaal staat het nummer 12 weken op deze positie. Alleen Que si que no van Jody Bernal (15x) en Dromen zijn bedrog van Marco Borsato (13x) hebben langer op deze positie gestaan. Daarnaast stijgt het nummer ook in de Top 40 in de tweede week naar nummer 1 om daar elf weken te blijven staan. Joling evenaart hiermee op één week na het record van Dromen zijn bedrog. Van dit nummer zijn 60.000 exemplaren verkocht, hetgeen de platinastatus oplevert. Daarnaast is het de bestverkochte single van 2007.[3] Na Blijf Bij Mij kwam Maar Vanavond nog tot nummer 11.

Op 27 en 28 december 2007 gaf Joling twee concerten met de titel Stout en Nieuw in de Rotterdamse Ahoy.

Na het succes van het album Maak me Gek en bijbehorende singles kwam Gerard Joling een jaar later met een nieuw album genaamd Bloedheet. Als voorloper hiervan werd op 14 april 2008 zijn nieuwste single 24 uur verliefd uitgebracht. Dit werd een nummer 12-hit. Hierna verschenen ook de singles Het is nog Niet Voorbij (een cover van Willeke Alberti) en Ik Hou d'r Zo Van. Ze kwamen respectievelijk tot plaats 10 en 7. Ik Hou d'r Zo Van bereikte in de Single Top 100 de eerste plaats.

Joling gaf op 6 en 7 september 2008 een concert op het recreatieterrein Spaarnwoude, getiteld 'For Your Eyes Only' met gastartiesten Dolly Dots, Jeroen van der Boom, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé.

In november 2008 kwamen er twee singles uit, namelijk het sinterklaasnummer Ik Kan Niet Wachten samen met Piet Diego (voorheen Coole Piet), hetgeen afkomstig was van de film Sinterklaas en het geheim van het grote boek. De single Laat Me Alleen met Rita Hovink was afkomstig van zijn album Bloedheet. Het nummer steeg op 20 december 2008 naar de eerste plaats van de Single Top 100 en was daarmee zijn 6e nr.1-hit in Nederland.

Op 3 oktober 2009 bereikte het nummer Engel van mijn hart de eerste plaats van de hitlijst. Ook Ik leef mijn droom kwam in de Single Top 100 op nr. 1 en zou daar 3 weken blijven staan.

In 2010 vierde Joling dat hij 25 jaar zanger was en bracht hij zijn nieuwe hit uit Ik leef mijn droom.'

Op 2 juni 2012 scoorde Joling in duet met Jan Smit zijn negende nr.1-hit in de Single Top 100 met Echte Vrienden.

Op 2 februari 2013 bereikt zijn nummer "De nacht voorbij" de eerste positie in de GFK single top 100. Een nummer dat is geschreven door Jan Smit. Op 11 en 12 oktober 2013 gaf Joling twee concerten met de titel Lekker in de Amsterdamse Ziggo Dome. Begin 2017 bracht Joling in samenwerking met Tino Martin de single Laat me Leven uit.

De Toppers[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Toppers voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Gerard Joling als een van De Toppers

In 2005 begonnen René Froger, Gordon Heuckeroth en Gerard Joling aan de formatie De Toppers. Dit naar aanleiding van de concerten die Froger in 2004 in de Amsterdam ArenA gaf waar Joling en Gordon een gastoptreden hadden.[4] Het oorspronkelijke plan was om eenmalig een concert te geven voor genodigden in Koninklijk Theater Carré. Maar de reacties op deze medley waren zo overweldigend, waardoor de drie heren definitief aan de formatie De Toppers begonnen en sinds 2005 elk jaar een reeks concerten geven in de Johan Cruijff ArenA.

Op 11 november 2008 werd bekend dat Jeroen van der Boom in De Toppers zou plaatsnemen na de breuk met Joling in aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2009. Na het Songfestival ontstond er ophef rondom het nummer Angel of the Night, dat eerder door De Toppers werd gezongen. Producer Edwin van Hoevelaak, de schrijver van het nummer, had Joling benaderd of hij de Nederlandse versie van het nummer (Engel van mijn hart) wilde opnemen. Het management van De Toppers liet in een persverklaring weten hoogst verbaasd te zijn dat Van Hoevelaak het nummer Angel of the Night heeft aangeboden aan uitgerekend een ex-Topper. Ook werd Joling door Gordon beschuldigd van diefstal tijdens de uitzending van RTL Boulevard. Uiteindelijk bracht Joling de Nederlandse versie gewoon uit en bereikte in oktober 2009 de eerste plaats in de Single Top 100.[5] Eind 2009 stapte Gordon net als Joling uit De Toppers. Niet veel later werd bekendgemaakt dat zowel Gordon en Joling alsnog terugkeren en De Toppers verder gaan als kwartet.

De 11e editie van Toppers in concert 2015 - The Crazy Summer Edition dreigde in gevaar te komen door verschillende factoren. Op dinsdag 26 mei raakte Joling namelijk betrokken bij een ongeluk met een 91-jarige vrouw. Hierdoor werden alle persmomenten van De Toppers geannuleerd, maar om de fans niet in de kou te laten staan, traden De Toppers de overige drie concerten op 29, 30 en 31 mei gewoon op. [6]

Overige activiteiten[bewerken]

Joling had in 1988 een gastrol in de comedyserie Drie recht, één averecht, van de KRO met onder andere Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier. Hij speelde zichzelf.

Joling had een klein rolletje in de tweede film van de familie Flodder (Flodder in Amerika!) als copiloot van het vliegtuig waarmee de familie Flodder naar Amerika vliegt.

Vanaf jaren 90 verschoof Joling het accent langzaam van zang naar presentatie. Bij RTL 4 presenteerde hij het programma Karaoke op 4. Later presenteerde hij De waarheid bij SBS 6. Tijdens de opnames van dit programma sprak hij onder meer met Pim Fortuyn en na diens moord nam Joling samen met pianist Jan Rietman het nummer At your service op.

In 1997 speelde Joling tijdens Holiday on Ice.

Sinds 2000 was hij regelmatig te zien in het zondagmiddagprogramma Life and Cooking van Carlo Boszhard en Irene Moors en later ook in de opvolger van het programma; Life 4 You.

In de zomer van 2003 verving hij samen met Rick van Velthuysen Edwin Evers op Radio 538 met het tijdelijke ochtendprogramma Uitslapen is voor mietjes. Dit werd geen succes: Joling kon niet wennen aan de vroege uitzenduren en na twee weken werd het contract opgezegd.

In november 2003 presenteerde Joling tijdelijk Shownieuws bij SBS 6. Sindsdien is hij vaste presentator van het programma. In 2004 kwam hij met zijn eigen realitysoap op de televisie, Only Joling

Vanaf oktober 2005 speelde Joling samen met zijn collega-zanger Gordon in het tv-programma Joling & Gordon over de vloer, gebaseerd op het programma The Simple Life. Dit programma, waarvan drie seizoenen zijn verschenen, werd een groot succes.

In 2006 en 2007 zorgde Joling samen met Nance Coolen drie keer voor de presentatie in het SBS 6 programma Sterren Dansen op het IJs.[7] Ook presenteerden ze samen tweemaal het programma So You Wanna Be a Popstar.[8]

Daarnaast was Joling ook in 2008 een van de gezichten van SBS 6. Hij presenteerde onder andere het programma Popstars, samen met Nance. Hierin werd gezocht naar een nieuwe popgroep die Nederland moest gaan 'veroveren'. Ook was hij in datzelfde jaar te zien als teamcaptain in de quiz Wie ben ik?. Dit programma werd gepresenteerd door Tooske Ragas en ook Patty Brard was een teamcaptain daarin. Daarnaast was hij in 2008 presentator van Holland's Got Talent.

Naast zingen en presenteren acteerde Joling tevens nog in 2008. Hij speelde een rol in de kinderfilm Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek van regisseur Martijn van Nellestijn.

In 2009 presenteerde Joling wederom Holland's Got Talent en Popstars. Daarnaast presenteerde hij samen met Beau van Erven Dorens het SBS 6 programma Hole in the Wall.

In 2010 presenteerde hij Move Like Michael Jackson, waarin werd gezocht naar iemand die zich liet inspireren door de bewegingen van Michael Jackson. De broer van Jackson, Jermaine Jackson, werkte mee aan het programma. Ook presenteerde hij in 2010 een deel van het inmiddels derde seizoen van Popstars met Coolen. Daarnaast zou hij in augustus 2010 samen met Beau van Erven Dorens De Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau gaan presenteren. Zijn rol in het programma werd echter overgenomen door Marc-Marie Huijbregts, omdat Joling zich tijdelijk uit de publiciteit terugtrok en overwerkt zou zijn.[9] Ook deed hij mee aan De beste zangers van Nederland. Sinds 2010 was hij ook regelmatig te zien in het voetbalpraatprogramma Voetbal International op RTL 7.

Sinds 2013 is Joling teamcaptain in het programma Alles mag op vrijdag, waarin hij tegen Gordon strijdt door middel van allerlei grappige spellen. Begin 2016 is het programma verhuisd van vrijdag naar zaterdag, en heet het dan ook Alles mag op zaterdag. Eind 2013 was Joling weer samen te zien met Gordon in het programma Geer & Goor: Effe geen cent te makken. In 2014 presenteerde hij opnieuw met Gordon het programma Geer & Goor: waarheen, waarvoor?. In 2016 is Joling nogmaals samen met Gordon te zien in een programma genaamd Geer & Goor: Zoeken een hobby!. Het programma is in 2016 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, uiteindelijk ging de tegenstander Floortje naar het einde van de wereld er met de prijs vandoor. Sinds 2016 heeft Joling een vlog op YouTube waarop hij mensen wekelijks laat meekijken in zijn eigen leven, bijvoorbeeld tijdens optredens, verjaardagen en vakanties; het vlogkanaal had binnen enkele maanden 10.000 abonnees en de vlogs werden in sommige gevallen meer dan 40.000 maal bekeken. Bij elkaar zijn Joling's video's inmiddels meer dan 7 miljoen keer bekeken.

In juni 2018 werd bekend gemaakt dat Joling als coach te zien gaat zijn in het aankomende RTL 4 programma The Voice Senior, hij gaat samen met Gordon plaats nemen in een duostoel.[10]

Televisie[bewerken]

Televisie als presentator/jurylid
Jaar Productie Opmerking
1996 - 1997 Karaoke op 4 Presentatie twee seizoenen
2002 - 2003 De Waarheid Presentatie twee seizoenen
2003 - 2008 Shownieuws Presentatie
2006 - 2013 Sterren Dansen Op Het IJs Presentatie vijf seizoenen
2007 - 2008 Kinderen Dansen Op Het IJs Presentatie twee seizoenen met Nance
2007 So You Wanna Be A Popstar Presentatie seizoen 1 en 2, samen met Nance
2008 - 2009 Holland's Got Talent Presentatie twee seizoenen
2008 - 2011 Popstars Presentatie drie seizoenen
2008 - 2009 Wie ben ik? Teamcaptain - twee seizoenen
2009 Hole in the wall Teamcaptain - één seizoen
2009 K2 zoekt K3 Presentatie, samen met Koen Wauters
2010 Move Like Michael Jackson Presentatie seizoen 1
2012 - 2014 Sterren Springen op Zaterdag Presentatie twee seizoenen
2013 Bloed, Zweet & Tranen Jurylid in seizoen 1
2013 Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans Presentatie seizoen 1, samen met Tess Milne
2014 - 2017 Alles mag op ... Presentatie samen met Jandino en Gordon - vier seizoenen
2014 Beat it Presentatie, samen met Kim-Lian van der Meij en Jan Smit
2015 K3 zoekt K3 Presentatie, samen met Niels Destadsbader
2015 Carlo's TV Café Presentatie aflevering 10, samen met Carlo Boszhard
2016 Zeesterren Teamcaptain, samen met Irene Moors en Jamai Loman
2016 K3: Ons leven na de finale Presentatie
2016 De Vreemde Eend Teamcaptain, samen met Irene Moors en Jeroen van der Boom
2017 Gordon gaat trouwen: maar met wie? Jurylid en gast
2018 Topper Gezocht! Jurylid
2018 - heden The Voice Senior Jurylid-coach samen met Gordon
Televisie in eigen realitysoaps
Jaar Productie Opmerking
2004 Only Joling Achtdelige reallifesoap over Joling
2005 - 2007 Joling & Gordon over de vloer Reality soap met Gordon - 3 seizoenen
2005 Froger, Joling & Gordon: Over de Toppers Zesdelige wekelijkse realityserie op RTL4
2005 Toppers in de sneeuw Tweedelige realityserie op Talpa
2006 - 2007 Toppers: De weg naar de ArenA Wekelijkse realityserie op Talpa
2013 Geer & Goor: Effe geen cent te makken Seizoen 1; reallifesoap en benefietgala
2014 Geer & Goor: waarheen, waarvoor? Seizoen 2; reallifesoap
2016 Geer & Goor: Zoeken een hobby! Seizoen 3; reallifesoap
2016 - heden Gerard Joling Vlog Wekelijkse vlog op YouTube
2017 12,5 Jaar De Toppers Documentaire
2017 De Toppers: Wild West, Thuis Best Reallifesoap
2017 Geer & Goor: Stevig Gebouwd Seizoen 4; reallifesoap
Televisie als deelnemer
Jaar Productie Opmerking
1998 Monte Carlo Gast
2000 - 2010 Life & Cooking Vaste gast
2008 In de hoofdrol Hoofdgast
2009, 2013, 2014 De TV Kantine Te zien als zichzelf.
2009 - 2015 Carlo & Irene: Life4You Vaste gast
2010 De Nieuwe Uri Geller Gast
2011 De zomer voorbij Gast
2011, 2014 Ik hou van Holland Gast
2012 De beste zangers van Nederland Deelname aan seizoen 4
2012 De beste zangers unplugged Gastheer
2013 De Dino Show Te zien in een sketch (FC Kip) als zichzelf.
2013 De Beste Liedjes van Gastheer
2014 Zoete Wraak Gast
2015 Holland zingt Deelname
2015 Playback Je Gek Deelname
2015 TV Show Hoofdgast
2015 Brandpunt Profiel Hoofdgast
2016 Maestro Gast
2017 The Big Music Quiz Gast
2018 Weet Ik Veel Kandidaat
2018 Naar Bed Met Irene Hoofdgast
2018 De Beste Liedjes van Gastheer
2018 VI Oranje Blijft Thuis Vaste gast

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Love is in your eyes 1985 26-10-1985 2 20 goud
Sea of love 1986 25-10-1986 13 10
Heart to heart 1987 07-11-1987 28 6
The best of Gerard Joling 1988 29-10-1988 31 14 verzamelalbum
No more boleros 1989 22-07-1989 4 17 platina
Corazon 1990 27-10-1990 31 7
Memory Lane 1990 21-09-1991 21 15
Eye to eye 1992 24-10-1992 47 6
Eternal love 1994 12-11-1994 40 14
The collection 1985-1995 1995 08-04-1995 36 12 verzamelalbum
Heel even anders 1995 28-10-1995 42 9
Nightlife 1997 15-11-1997 70 7
Merry Christmas 1998 -
Only the strong songs survive 2001 -
Nostalgia 2004 11-12-2004 71 1
Toppers in concert 02-07-2005 09-07-2005 3 39 platina
Toppers in concert 2006 24-08-2006 28-08-2006 2 26 platina
Kerst met de Toppers 2006 - alleen verkrijgbaar bij C1000, 10× platina
Toppers in concert 2007 11-07-2007 21-07-2007 1(1wk) 19 platina
Maak me gek 23-02-2007 03-03-2007 1(3wk) 36 platina
Bloedheet 27-06-2008 05-07-2008 5 30
Toppers in concert 2008 01-08-2008 09-08-2008 2 17 platina
Goud - 25 jaar Gerard Joling 07-05-2010 08-05-2010 2 21 verzamelbox, goud
Toppers in concert 2010 20-08-2010 21-08-2010 2 17 dubbelalbum, platina
Het beste van Toppers in concert 2010 20-08-2010 - alleen verkrijgbaar bij Blokker
Gewoon Gerard 24-04-2011 30-04-2011 4 17 goud
Toppers in concert - Mega party mix Volume 1 - Greatest hits in the mix! Editions 2005-2010 20-05-2011 28-05-2011 7 13 verzamelalbum / dubbelalbum
Toppers in concert 2011 02-09-2011 10-09-2011 1(1wk) 23 dubbelalbum, platina
Het beste van Toppers in concert 2011 02-09-2011 - alleen verkrijgbaar bij Blokker
Mega party mix - Volume 2 - Greatest hits in the mix! - Editions 2005-2011 09-03-2012 17-03-2012 19 9 verzamelalbum / dubbelalbum
Toppers in concert 2012 07-09-2012 15-09-2012 2 24 driedubbel-cd, platina
Ik ook van jou 2013 04-05-2013 1(1wk) 16
Toppers in concert 2013 05-10-2013 12-10-2013 19 14 dubbelalbum, platina
Toppers in concert 2014 22-08-2014 30-08-2014 2 24 driedubbel-cd, goud
Toppers in concert 2015 28-08-2015 05-09-2015 1(2wk) 21 driedubbel-cd
Toppers in concert 2016 26-08-2016 03-09-2016 3 6* driedubbel-cd
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Maak me gek 2007 25-08-2007 21 10
Toppers in concert 2011 02-09-2011 10-09-2011 51 10 dubbelalbum
Toppers in concert 2012 07-09-2012 15-09-2012 31 18 driedubbel-cd
Ik ook van jou 2013 17-08-2013 161 1
Toppers in concert 2013 05-10-2013 19-10-2013 34 13 dubbelalbum
Toppers in concert 2014 22-08-2014 30-08-2014 38 22 driedubbel-cd
Toppers in concert 2015 28-08-2015 05-09-2015 14 27 driedubbel-cd
Toppers in concert 2016 26-08-2016 03-09-2016 11 6* driedubbel-cd

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Love is in your eyes 1985 25-05-1985 4 11 Nr. 2 in de Single Top 100
Ticket to the tropics 1985 14-09-1985 1(1wk) 14 Nr. 1 in de Single Top 100
Reach 1986 19-04-1986 8 8 Nr. 10 in de Single Top 100
Spanish heart 1986 13-09-1986 28 5 Nr. 22 in de Single Top 100
Everybody needs a little rain 1986 01-11-1986 tip9 - met Randy Crawford /
Nr. 44 in de Single Top 100
Midnight to midnight 1987 02-05-1987 32 3 Nr. 28 in de Single Top 100
In this world 1987 26-09-1987 tip7 - Nr. 58 in de Single Top 100
Chain of love 1987 28-11-1987 tip8 - Nr. 66 in de Single Top 100
Shangri-la 1988 30-04-1988 20 6 Nr. 14 in de Single Top 100
Read my lips 1988 22-10-1988 35 4 Nr. 33 in de Single Top 100
No more bolero's 1989 03-06-1989 1(6wk) 13 Nr. 1 in de Single Top 100
Stay in my life 1989 02-09-1989 23 4 Nr. 21 in de Single Top 100
Corazon 1990 08-09-1990 17 7 Nr. 17 in de Single Top 100
Seasons 1990 01-12-1990 tip15 - met Julian Hartman /
Nr. 63 in de Single Top 100
The drums are everywhere (Lady Africa) 1991 30-03-1991 tip11 - Nr. 50 in de Single Top 100
Tu solo tu 1991 03-08-1991 16 6 Nr. 12 in de Single Top 100
Doo wop days 1991 12-10-1991 tip6 - Nr. 48 in de Single Top 100
A prayer (Christmas in the fifties) 1991 07-12-1991 tip3 - met de Jordanaires /
Nr. 39 in de Single Top 100
Come back my love 1992 02-05-1992 tip4 - Nr. 48 in de Single Top 100
Can't take my eyes off you 1992 08-08-1992 5 9 met Tatjana Simić /
Nr. 6 in de Single Top 100
Fandango (In the name of love) 1992 07-11-1992 tip9 - Nr. 50 in de Single Top 100
Liefde op het eerste gezicht 1994 19-03-1994 25 7 Nr. 17 in de Single Top 100
Together again 1994 19-11-1994 38 2 Nr. 29 in de Single Top 100
Everlasting love 1994 10-12-1994 tip4 - Nr. 39 in de Single Top 100
Zing met me mee 1995 02-09-1995 22 6 Nr. 25 in de Single Top 100
Heel even 1996 13-01-1996 tip9 - met Shirley Zwerus /
Nr. 40 in de Single Top 100
Wat ging er mis tussen ons 1996 11-05-1996 tip3 - Nr. 46 in de Single Top 100
Without your love 1997 19-04-1997 tip16 - Nr. 74 in de Single Top 100
Broadway nights 1997 - Nr. 92 in de Single Top 100
Cry baby 1998 07-03-1998 tip13 - Nr. 82 in de Single Top 100
Als ik met je vrij 1999 - Nr. 53 in de Single Top 100
Numero uno 2000 - Nr. 28 in de Single Top 100
At your service 2002 15-06-2002 23 2 met Jan Rietman /
Nr. 15 in de Single Top 100
Op zoek naar de waarheid 2002 - Nr. 46 in de Single Top 100
The lion sleeps tonight 2003 11-10-2003 29 2 met Cooldown Café /
Nr. 23 in de Single Top 100
Don't leave me this way 2004 - Nr. 45 in de Single Top 100
Somewhere over the rainbow 2005 - Nr. 9 in de Single Top 100
Als je alles hebt gehad 2005 - met Gordon /
Nr. 34 in de Single Top 100
Over de top 2005 30-04-2005 22 5 met De Toppers /
Nr. 6 in de Single Top 100
Toppers party! 2005 16-07-2005 tip5 - met De Toppers /
Nr. 32 in de Single Top 100
Wir sind die Holländer 2006 03-06-2006 18 5 met De Toppers /
Nr. 7 in de Single Top 100
Maak me gek 2007 10-02-2007 2 16 Nr. 1 in de Single Top 100
Blijf bij mij 2007 19-05-2007 1(11wk) 23 met André Hazes /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Platina /
Best verkochte single van 2007
Can you feel it? 11-06-2007 16-06-2007 8 5 met De Toppers /
Nr. 10 in de Single Top 100
Maar vanavond 2007 29-09-2007 11 7 Nr. 5 in de Single Top 100
24 Uur verliefd 2008 03-05-2008 12 8 Nr. 4 in de Single Top 100
Het is nog niet voorbij 2008 27-06-2008 10 7 Nr. 4 in de Single Top 100
Ik hou d'r zo van 2008 27-09-2008 7 8 Nr. 1 in de Single Top 100
Ik kan niet wachten / Het geheim 31-10-2008 29-11-2008 35 2 met Diego /
Nr. 4 in de Single Top 100
Laat me alleen 2008 13-12-2008 19 6 met Rita Hovink /
Nr. 1 in de Single Top 100
Engel van mijn hart 2009 03-10-2009 31 4 Nr. 1 in de Single Top 100
Ik leef mijn droom 23-03-2010 03-04-2010 20 7 Nr. 1 in de Single Top 100 / Goud
Alweer een goal 14-06-2010 - WK 2010-Single /
Nr. 6 in de Single Top 100
Morgen wordt alles anders 02-08-2010 - met Bonnie St. Claire /
Nr. 2 in de Single Top 100
Hou je morgen nog steeds van mij 2011 02-04-2011 tip7 - Nr. 3 in de Single Top 100
Er hangt liefde in de lucht 2011 16-07-2011 tip8 - Nr. 3 in de Single Top 100
Higher 2011 - - - Met De Toppers /
Download bij 5 Minuten.tv
Moves Like Toppers 2012 - - - Met De Toppers /
Enkel bij iTunes te verkrijgen
Dan voel je me beter 2012 04-02-2012 tip5 - Nr. 4 in de Single Top 100
Echte vrienden 24-05-2012 09-06-2012 10 8 met Jan Smit /
Nr. 1 in de Single Top 100 / Platina
De nacht voorbij 2013 02-02-2013 27 3 Nr. 1 in de Single Top 100
1001 Nacht 2013 20-04-2013 tip9 - Met De Toppers /
Nr. 13 in de Single Top 100
Koningslied 19-04-2013 27-04-2013 2 4 als onderdeel van Nationaal Comité Inhuldiging /
Nr. 1 in de Single Top 100
Mijn liefde 2013 29-06-2013 29 3 met Jandino /
Nr. 1 in de Single Top 100
Een vriend 2014 - met Toon Hermans /
Nr. 33 in de Single Top 100
Ik proost met jou 2014 29-03-2014 tip19 - Nr. 26 in de Single Top 100
Rio 2014 17-05-2014 tip5 - Nr. 1 in de Single Top 100
Lieveling 13-04-2016 14-05-2016 tip20 -
Dochter van de groenteboer 2018 20-01-2018 tip21 - met Gebroeders Ko
Lekker 2018 08-06-2018 - -
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Love is in your eyes 1985 - Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Ticket to the tropics 1985 - Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
Reach 1986 - Nr. 8 in de Radio 2 Top 30
Shangri-la 1988 - Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Read my lips 1988 - Nr. 28 in de Radio 2 Top 30
No more boleros 1989 - Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
Stay in my life 1989 - Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Tu solo tu 1991 - Nr. 28 in de Radio 2 Top 30
Doo wop days 1991 - Nr. 26 in de Radio 2 Top 30
Can't take my eyes off you 1992 - met Tatjana Simić /
Nr. 19 in de Radio 2 Top 30
Maak me gek 2007 28-07-2007 17 7
Blijf bij mij 2007 13-10-2007 tip14 - met André Hazes
Dan voel je me beter 2012 21-01-2012 tip72 -
De nacht voorbij 2013 09-02-2013 tip72 -
Koningslied 2013 11-05-2013 41 1 als onderdeel van Nationaal Comité Inhuldiging
Rio 2014 28-06-2014 tip96*

Radio 2 Top 2000[bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17
No more bolero's 1716 - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dvd's[bewerken]

 • Toppers In Concert - 2005
 • Joling & Gordon over de vloer seizoen 1 - 2005
 • Joling & Gordon over de vloer seizoen 2 - 2006
 • Toppers In Concert 2006 - 2006
 • Sterren Dansen Op Het IJs - 2006
 • Joling & Gordon over de vloer seizoen 3 - 2007
 • Toppers In Concert 2007 - 2007
 • Stout & Nieuw; Live In Ahoy - 2008
 • Samen Met Dré; Live In Concert - 2008
 • Toppers In Concert 2008 - 2008
 • Stout & Nieuw 2008; Live In Ahoy - 2009
 • Toppers In Concert 2010 - 2010
 • Toppers In Concert 2011 - 2011
 • Toppers In Concert 2012 - 2012
 • Toppers In Concert 2013 - 2013
 • Geer & Goor effe geen cent te makken Seizoen 1 - 2013
 • Gerard Joling Lekker In Ziggo Dome
 • Geer & Goor Waarheen Waarvoor Seizoen 1 - 2014
 • Toppers In Concert 2014 - 2014
 • Toppers In Concert 2015 - 2015
 • Toppers In Concert 2016 - 2016
 • Toppers In Concert 2017 - 2017
Muziek-dvd met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Muziek Dvd Top 30
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Stout & nieuw - Live in Ahoy 2008 15-03-2008 2 27
Stout & nieuw 2008 - Live in Ahoy 2009 23-05-2009 3 21
Lekker in de Ziggo Dome 2013 23-11-2013 1(1wk) 49

Concerten[bewerken]

Datum Productie Locatie Aantal concerten
2004 Only Joling Rotterdam Ahoy
2005 Toppers in concert Amsterdam ArenA
2006 Toppers In Concert - Grootste vriendentempel Amsterdam ArenA
2007 Gerard Joling - Stout & Nieuw Rotterdam Ahoy
2007 Toppers In Concert - Disco and Future Amsterdam ArenA
2008 Toppers In Concert - Glitter and Glamour Amsterdam ArenA
2008 Gerard Joling - For Your Eyes Only Spaarnwoude
2010 Toppers In Concert - Welcome to Heaven Amsterdam ArenA
2011 Toppers In Concert - The Royal Party for Kings and Queens Amsterdam ArenA
2012 Toppers In Concert - The Love Boat Edtion Amsterdam ArenA
2013 Toppers In Concert - 1001 Nights Edition Amsterdam ArenA
2013 Gerard Joling - Lekker Ziggo Dome
2014 Toppers In Concert - Made in Holland Amsterdam ArenA
2015 Toppers In Concert - Crazy Summer Edition Amsterdam ArenA
2016 Toppers In Concert - Royal Night of Disco Amsterdam ArenA
2016 Toppers In Concert - The Christmas party of the year Rotterdam Ahoy
2017 Toppers In Concert - Wild West, Thuis Best Amsterdam ArenA
2018 Toppers In Concert - Pretty in Pink, The Circus Edition Amsterdam ArenA

Trivia[bewerken]

 • Voor de jaarwisseling 2007/2008 kwam er een speciaal Gerard Joling-gerelateerd vuurwerkpakket op de markt. Dit uit siervuurwerk bestaande pakket droeg de naam Maak Me Gek. Joling vond het een giller. De pijlen droegen namen als Ticket to the Tropics en Ik hou d'r van. "Dat is toch té geestig?" aldus Joling zelf.[11]
 • Joling heeft een stem ingesproken voor de film Shrek 3, namelijk die van lelijke stiefzuster Mabel.
 • In 2007 werd Joling gevraagd om het nieuwe SBS6 programma Dancing Queen te presenteren, maar hij weigerde omdat het voor hem te druk is.
 • Tijdens een interview met RTL Boulevard vertelde Gerard Joling dat hij meer dan 12 miljoen geluidsdragers heeft verkocht, mede dankzij zijn successen eind jaren 80 in Azië. Hiermee is hij een van Nederlands best verkochte artiesten.
 • Het nummer "Dan voel je me beter" uit 2012 is een cover van "Ai se eu te Pego!" van Michel Teló.

Externe link[bewerken]