Milly Scott

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Milly Scott
Milly Scott in 1994 (als Baby Miller in Vrouwenvleugel)
Milly Scott in 1994 (als Baby Miller in Vrouwenvleugel)
Algemene informatie
Volledige naam Marion Henriëtte Louise Molly
Geboren Den Helder, 29 december 1933
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1966 - heden
Beroep Zangeres en actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Film

Milly Scott, officiële naam Marion Henriëtte Louise Molly (Den Helder, 29 december 1933) is een Nederlands zangeres en actrice van Surinaamse afkomst. Als zangeres deed ze onder meer mee aan het Eurovisiesongfestival.

Eurovisiesongfestival[bewerken]

Voor het Eurovisiesongfestival 1966 deed Scott mee voor Nederland met het rumbaliedje Fernando en Filippo. Ze werd met dit liedje 15e van de 18 deelnemers. Dit liedje wordt vaak gezien als de eerste "zwarte" act die Nederland naar het Songfestival stuurde. Anneke Grönloh ging Scott weliswaar twee jaar eerder voor met Jij bent mijn leven, maar haar muziek wordt allerminst beschouwd als exotisch of "zwart".

Actrice[bewerken]

Naast zangeres is Scott actrice. Zij speelde onder andere in Vrouwenvleugel, waar ze de rol van Baby Miller op zich nam. Ze speelde een 'zwarte met een blank hart', waarbij Baby zich gedurende de serie realiseert dat de racistische gevoelens die ze heeft jegens zwarten onterecht zijn en haar zijn ingegeven door haar adoptiemoeder.

Milly Scott heeft ook op de planken gestaan met Nonsens, waar ze samen met Nelly Frijda, Josine van Dalsum, Nelleke Burg en Lia Bolte de hoofdrollen vertolkte als nonnen die in geldnood zaten.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]