Marlayne Sahupala

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Marlayne Sahupala

Marlayne Sahupala, geboren als Marleen van den Broek (Baarn, 1 juli 1971), is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Ze heeft een conservatoriumopleiding zang en lichte muziek gevolgd, waarvoor ze cum laude is geslaagd.

Biografie[bewerken]

Zangeres[bewerken]

Sahupala's vader is Rein van den Broek, een trompettist uit de Nederlandse groep Ekseption. Ze begon al vroeg als zangeres. In eerste instantie was dat in achtergrondkoortjes, zoals de Frogettes van René Froger. Daarna startte ze onder de artiestennaam Marlayne een solocarrière. In 1994 zong ze de tune in voor Koffietijd!. In 1999 brak ze door, toen ze het Nationaal Songfestival wist te winnen met het nummer One good reason, geschreven door Tjeerd van Zanen en Allen Michael. Tijdens het Eurovisiesongfestival in Jeruzalem werd ze gedeeld achtste.

Marlayne nam daarna een nieuwe cd op, Meant to be. In 2001 kwam deze cd op de markt. In datzelfde jaar verscheen ze met Hans Vermeulen en City to City in De vrienden van Amstel LIVE, waar ze onder meer met Vermeulen het nummer The Alternative Way vertolkte. Ook nam ze later nog met Gordon een nummer op dat een bescheiden hit werd.

Presentatrice[bewerken]

Naast zangeres is Sahupala ook presentatrice van het nieuwsprogramma Hart van Nederland van SBS 6. Van 2003 tot en met 2012 presenteerde ze ook de late editie van Shownieuws (in augustus en september 2012 ook tijdelijk de vroege editie). Daarvoor had zij al programma's gepresenteerd als Hou 'm vast en De draad kwijt.

In 2000, 2001 en 2003 mocht zij tijdens het Eurovisiesongfestival namens Nederland de punten doorgeven.

In 2005 presenteerde ze het programma Rommel of Rijkdom bij SBS 6. Daarnaast presenteerde ze Borneo Update op donderdagavond. Ze presenteert tevens programma's bij Radio Utrecht.

In 2005 toerde ze met Hans Vermeulen, Rocq-e Harrell en Robert Walker met het theaterprogramma It Takes 2 door de Nederlandse theaters. Haar man Danny was de musical-director van deze theatertour. In 2006 presenteerde Sahupala een vervolg op Rommel of Rijkdom: Van rommelzolder tot droomhuis. Hierin verbouwde zij samen met buurtbewoners iemands huis, terwijl van de rommel die van zolder werd gehaald werd gekeken hoeveel het waard was.

In 2007 presenteerde ze het programma De Afvallers met Sterren. Op 26 januari 2008 verving zij Tooske Ragas in het programma De nieuwe Uri Geller. In 2010 presenteerde zij samen met andere SBS6-presentatoren het dagelijkse programma Huizenjacht en in 2011 verzorgde zij samen met dokter Franki de presentatie van de Afvallers XXL.

Privéleven[bewerken]

Marlayne Sahupala trouwde op 26 juni 1998 in Baarn met de drummer Danny Sahupala.[1] Samen hebben ze een dochter.[2]

Externe link[bewerken]