RTL Boulevard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
RTL Boulevard
Mark Rutte tijdens een interview voor RTL Boulevard
Mark Rutte tijdens een interview voor RTL Boulevard
Genre Amusement
Speelduur 50 minuten
Presentatie Beau van Erven Dorens (2001-2005)
Daphne Bunskoek (2005-2008)
Winston Gerschtanowitz (2008-)
Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte
Regie Ary Schouwenaar, John Vermeulen, Karin Renken, Tanja van Ballegooijen, KeesJan Den Daas, Marnix Kaart
Muziek Stephen Emmer
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Blue Circle
Uitzendingen
Start 3 september 2001
Seizoenen 11
Netwerk RTL 4
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

RTL Boulevard is een Nederlands televisieprogramma op RTL 4, dat op werkdagen live wordt uitgezonden.

Het programma is opgezet als het televisie-equivalent van een boulevardblad. In het programma volgen afwisselende items en reportages elkaar in hoog tempo op met thema's als showbizz, crime, royalty en lifestyle.

Het programma bestaat uit een vaste presentator en één of twee deskundigen, gasten of andere nieuwsmakers.

Presentatoren[bewerken]

RTL Boulevard is een succes geworden dankzij het presentatieduo Beau van Erven Dorens en deskundige Albert Verlinde. Op 1 april 2005 nam Van Erven Dorens na 3,5 jaar afscheid van het programma. Het was de bedoeling dat er geen specifieke opvolger voor hem kwam, maar dat hij zou worden opgevolgd door een team van presentatoren onder wie Wilfred Genee, Winston Gerschtanowitz, Sylvana Simons en John Williams. Genee en Gerschtanowitz vertrokken echter naar Talpa en Williams trok zich terug. Hierdoor werd Daphne Bunskoek in september 2005 de nieuwe vaste host van het programma.

Jeroen Kijk in de Vegte werd de vaste vervanger van Verlinde. Jeroen Latijnhouwers werd de vaste vervanger van Bunskoek, die soms afwezig was vanwege haar verplichtingen aan het programma RTL Travel. Later waren meer Irene Moors en Robert ten Brink de vervangers van Bunskoek.

In juni 2008 stopte Bunskoek met RTL Boulevard en werd Winston Gerschtanowitz aangesteld als vaste presentator, die het programma in 2007 en 2008 al op invalbasis presenteerde. Gerschtanowitz werd bij afwezigheid vervangen door onder meer Humberto Tan. Vanaf september 2012 is Daphne Deckers de vaste vervanger van Gerschtanowitz. Ook Jan Kooijman verving van 2012 tot eind 2015 regelmatig Gerschtanowitz. Vanaf eind 2015 is Beau van Erven Dorens weer af en toe te zien als presentator. Vaste vervanger van Verlinde is tegenwoordig Peter van der Vorst. Ook zijn o.a. Gordon en Marjolein Keuning regelmatig als vervanger van Verlinde te zien.

Naast de presentator en de showbizzdeskundige zit er altijd een derde deskundige aan tafel, onder wie royaltydeskundige Marc van der Linden, modejournaliste Fiona Hering of misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Peter van der Vorst, Fiona Hering en John van den Heuvel zijn overigens, net als Verlinde, al sinds de start bij het programma betrokken.

Huidige presentatoren en deskundigen[bewerken]

Vaste presentatoren/Deskundigen Invalpresentatoren
Presentator Winston Gerschtanowitz (sinds 2008)
Daphne Deckers (sinds 2012)
Beau van Erven Dorens (sinds 2015)
Sidekick - showbizzdeskundige Albert Verlinde (sinds 2001)
Peter van der Vorst (sinds 2014)
Gordon (sinds 2014)
Marjolein Keuning (sinds 2015)
Koningshuis-/Royaltydeskundigen Marc van der Linden (sinds 2003)
Misdaad-/Crimedeskundigen John van den Heuvel (sinds 2001)
Peter R. de Vries (sinds 2013)
Mode/Lifestyledeskundige Fiona Hering (sinds 2001)
Anouk Smulders (sinds 2008)
Nikkie Plessen (sinds 2014)
Manon Meijers (sinds 2015)
Anna Nooshin (sinds 2015)
Digital lifestyledeskundige Merijn Doggen (sinds 2015)
Woondeskundige Michiel de Zeeuw (sinds 2014)
Verslaggever op locatie Nicolette Kluijver (sinds 2015)
Froukje de Both (sinds 2014)
Jamai Loman (sinds 2014)
Maik de Boer (sinds 2009)
Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte (sinds 2005)
Rinie van den Elzen (sinds 2010)
Jeroen Marré (sinds 2012)

Voormalige presentatoren en deskundigen[bewerken]

Vaste presentatoren

Vaste vervangers

(Vervangende) sidekick - Showbizzdeskundigen

Koningshuis-/Royaltydeskundigen

Misdaad-/Crimedeskundigen

Mode/Lifestyledeskundigen

Digital lifestyledeskundige


Sportdeskundigen Tijdens grote sportevenementen is er regelmatig een vaste sportdeskundige te zien in RTL Boulevard.

Woondeskundige


Healthdeskundigen

Voice-over

Gasthoofdredacteuren[bewerken]

Sinds half 2006 zijn er regelmatig gasthoofdredacteuren: Max Westerman, Jan Peter Balkenende, Fons van Westerloo, Marco Borsato, André van Duin, Maartje van Weegen, Viola Holt, Edwin Evers, Paul de Leeuw, Monique van de Ven en Erica Terpstra. Voor de introductie van de gasthoofdredacteur was Robbie Williams al eens een soortgelijke gast. Dit was in het voorjaar 2006, in een speciale uitzending. Ook in 2009 is Robbie nog een keer langs geweest, en wel op woensdag 9 december. Op 31 december 2006 was er een speciale oudjaar-special, waarin de deskundigen centraal stonden.

Gastpresentatoren/Gastdeskundigen[bewerken]

In de loop der jaren heeft RTL Boulevard vele gastpresentatoren en gastdeskundigen (meestal Showbizzdeskundigen) gehad. Een greep hieruit: Mari Carmen Oudendijk, Gordon, Patty Brard, Angela Groothuizen, Cornald Maas, Cilly Dartell, Martijn Krabbé, Katja Schuurman, Paul de Leeuw, Max Westerman, Myrna Goossen, Chantal Janzen, André van Duin, Catherine Keyl, Froukje de Both, Carlo Boszhard, Jörgen Raymann, Guus Meeuwis, Jochem van Gelder, Viola Holt, Wendy van Dijk, Jan Smit, Koert Jan de Bruijn en Mies Bouwman.

In de zomer van 2012 werd RTL Boulevard, tijdens de vakantie van Winston Gerschtanowitz, achtereenvolgens gepresenteerd door Jojanneke van den Berge, Froukje de Both, Jan Kooijman en Jim Bakkum. Zij presenteerden allen een week het programma. Dit was tevens een test om te kijken wie de vaste vervanger van Gerschtanowitz zou worden na het vertrek van Humberto Tan.

Anno 2007[bewerken]

Na de zomer van 2007 werd boulevard iets opgefrist. Het programma kreeg nieuwe leaders en naambalkjes, en de coverstory verdween. Ook werd Daphne Deckers als nieuwe deskundige aangetrokken. Moszkowicz verliet het programma. Verder waren er nieuwe onderdelen, zoals de terugblik op de uitzending aan het einde van het programma, en werd het aantal vervangers van Bunskoek teruggebracht tot 2, Moors en Gerschtanowitz (die hiermee na een afwezigheid van 1,5 jaar terugkeerde). Ook werden Gordon en Bridget Maasland de vaste vervangers van Verlinde. Op 26 september werd bekendgemaakt dat naast Moors en Gerschtanowitz ook Van Erven Dorens bij een van de 3 vervangers hoort die dat seizoen van Bunskoek. Hierdoor kwam Van Erven Dorens dus na een afwezigheid van tweeënhalf jaar weer terug op zijn oude nest, weliswaar als invaller van degene die indertijd voor hem inviel.

Anno 2008[bewerken]

Op 6 juni 2008 nam Bunskoek afscheid van RTL Boulevard. Ze wordt opgevolgd door Winston Gerschtanowitz. Ook werd bekend dat het programma voortaan geen zomerstop meer heeft en dus ook in de zomervakantie doorgaat. In het nieuwe seizoen is Jeroen Kijk in de Vegte te horen als vaste voice-over. Hij vervangt de vaste voice-over van de voorgaande jaren, Kas van Iersel, die een conflict heeft met RTL. Vanaf november 2008 presenteert Winston 4 keer per week. Humberto Tan neemt hem op de vijfde dag waar. Beau blijft Winston ook af en toe vervangen. Dit liet de redactie vrijdag 21 november 2008 weten op een vraag van een kijker. Incidenteel wordt Winston ook vervangen door andere bekende RTL gezichten, zoals Wendy van Dijk en Lieke van Lexmond, ook Brecht van Hulten heeft RTL Boulevard twee keer gepresenteerd.

Periode vanaf 2012[bewerken]

In 2012 vertrekken enkele deskundigen en daarvoor in de plaats komen enkele nieuwe gezichten.

Sandra Schuurhof verruilt in 2012 Boulevard voor Hart van Nederland. Leco van Zadelhoff en Bridget Maasland stappen later in 2012 over naar het vernieuwde Shownieuws van SBS 6. Daphne Deckers verruilt haar plaats als lifestyle/modedeskundige voor een plaats op de presentatiekruk. Humberto Tan en Gijs Staverman zijn beiden in 2012 voor het laatst te zien als vaste vervangers van Winston Gerschtanowitz. Deckers wordt hiermee de nieuwe vaste vervanger van Gerschtanowitz. Wanneer beiden niet kunnen, presenteert Jan Kooijman of Froukje de Both de uitzending. De vervangers voor Albert Verlinde zijn Froukje de Both (sinds medio 2012) en Oren Schrijver (sinds begin 2013). Leontien Zijlaard-van Moorsel is sinds medio 2012 met enige regelmaat te zien als sportdeskundige. Vanaf mei 2013 versterkt May-Britt Mobach het team van lifestyle-deskundigen en Antoin Peeters versterkt het team van royalty-deskundigen. Ook keert Peter R. de Vries in 2013 weer terug bij het programma. Digital lifestyledeskundige Colin van Hoek is sinds medio 2013 niet meer verbonden aan het programma.

Andere vertrouwde gezichten zijn nog steeds: Winston Gerschtanowitz, Albert Verlinde, Peter van der Vorst, Marc van der Linden, Fiona Hering, Anouk Smulders, Maik de Boer, John van den Heuvel, Bram Moszkowicz en Susanne Terporten-Hop.

RTL Boulevard Specials[bewerken]

Nadat op 3 december 2008 de speciale aflevering Britney For The Record een succes was, zond RTL 4 in maart en april 2009 wekelijks op woensdag een speciale editie van RTL Boulevard uit. In het programma blikten Winston Gerschtanowitz en Albert Verlinde terug op een bepaald onderwerp. De redactie dook in de archieven voor beeldmateriaal over het onderwerp.

RTL Boulevard Specials
Onderwerp Uitzenddatum Kijkcijfers
Britney For The Record 3 december 2008 750.000 kijkers
Goede tijden, slechte tijden 4 maart 2009 894.000 kijkers (13.5)
Jan Smit 11 maart 2009 960.000 kijkers (14.3)
Sterrensoap 18 maart 2009 682.000 kijkers (10.2)
Idols 25 maart 2009 819.000 kijkers (12.5)
Frans Bauer 1 april 2009 723.000 kijkers (11.2)
Cabaretiers 8 april 2009 578.000 kijkers (8.8)
Paul de Leeuw 15 april 2009 717.000 kijkers (11.7)
Huis van Oranje 22 april 2009 720.000 kijkers (12.6)
RTL Boulevard bedankt Beatrix 29 april 2013 1.510.000
Guus Meeuwis Special 20 juni 2015 951.000 kijkers (17.8)
25 Jaar Goede tijden, slechte tijden 1 oktober 2015 886.000 kijkers

In het kader van het aftreden van Koningin Beatrix in 2013 namen Winston Gerschtanowitz en Albert Verlinde met een twintigtal Nederlandse artiesten het lied Koningin van alle mensen op.

Single met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Koningin van alle mensen 2013 27-04-2013 6 3 Nr. 1 in de Single Top 100

Externe link[bewerken]