VIJF

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen van Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de tekst van VIJFtv in dit artikel ingevoegd zou moeten worden, of dat er een duidelijkere afbakening tussen deze artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dat artikel een redirect te worden (hier melden).
VIJF
VIJF logo.png
Land Vlag van België België
Uitzendgroep De Vijver Mediaholding
Programmadirecteur Eddy De Wilde
Startdatum 3 september 2012
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre vrouwen
Motto of slagzin ZO Vijf
Adres VIJFtv
Fabrieksstraat 55
1930 Zaventem
Ontvangen
Kabel Vlag van België Telenet
Vlag van België Numericable
IPTV Vlag van België Belgacom TV
Vlag van België Snow
Satelliet Vlag van België TV Vlaanderen
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

VIJF is een Nederlandstalige Belgische televisiezender. Na de overname van de bestaande zender VIJFtv door De Vijver Mediaholding, werd de zender omgedoopt in VIJF. De nieuwe zender ging op 3 september 2012 van start.

Geschiedenis[bewerken]

VIJF, het zusje van VIER is gestart op 3 september 2012. De zender is de verderzetting van het vroegere VIJFtv dat door de overname in 2011 van eigenaar is veranderd. Naast de nieuwe naam is er een nieuwe uitstraling gecreëerd waarin allerlei vrouwen centraal staan. Avonden als 'I love donderdagfilm' en 'waargebeurd op maandag' zijn behouden gebleven in de programmatie. De grootste verandering was de terugkomst van Mooi & Meedogenloos dat enige tijd te zien was op VT4 en een dagelijks nieuw programma 'Grootse plannen'. Eind 2012 had VIJF zo'n 6,4% marktaandeel bij de doelgroep vrouwen (20-49 jaar). In het voorjaar van 2013 pakt VIJF uit met de slogan, ZO Vijf.[1] En een nieuw magazine 'Shoot'[2] wordt gelanceerd.

Het best bekeken programma op VIJF is de voorlaatste aflevering van het negende seizoen van Temptation Island, die werd uitgezonden op woensdag 5 april 2017. Het haalde 502.563 kijkers (uitgesteld: 691.864 kijkers) en een marktaandeel van meer dan 35% bij de vrouwen in de leeftijdscategorie 20-49. Met uitgestelde kijkers erbij haalt het tweede seizoen gemiddeld 631.000 kijkers.

Ontvangst[bewerken]

VIJF is te ontvangen via alle analoge- en digitaletelevisieaanbieders in Vlaanderen en Brussel. Ook via de ether is de zender te ontvangen. Sinds één september 2012 is VIJF ook in een hd-versie beschikbaar bij Belgacom TV. Telenet volgde op 17 september 2012.[3] Bij de overige aanbieders is er enkel standaard definitie.

Programma's[bewerken]

Huidige programma's VIJF[bewerken]


Worden verwacht[bewerken]

Voormalige programma's[bewerken]

Gezichten[bewerken]

Enkele van de televisiegezichten van VIJF zijn:

Tijdlijn[bewerken]

Actua-TV Kanaal Z MTV Vlaanderen Comedy Central Vlaanderen TMF Vlaanderen Spike Vlaanderen Nickelodeon Vlaanderen Nickelodeon Vlaanderen MTV Europe ZES VIJF VIJFtv VIER VT4 CAZ (televisiezender) Acht (televisiezender) Vitaya VtmKzoom Kadet JIM Q2 Q2 Q2 Q2 Q2 VTM BVN BVN Ketnet OP12 Sporza (multimedia) Canvas (televisiezender) Ketnet BRTN TV2 BRTN TV2 Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie Nationaal Instituut voor de Radio-omroep Roularta Media Group Viacom International Media Networks Benelux SBS Belgium Medialaan Nederlands publiek omroepbestel Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie