The Vampire Diaries (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Vampire Diaries
Vampire-diaries-logo 261 130.png
Genre Tienerdrama, fantasy, horror
Speelduur 42 minuten
Bedenker Kevin Williamson
Julie Plec
Hoofdrollen Nina Dobrev (2009-2015, 2017)
Paul Wesley
Ian Somerhalder
Steven R. McQueen (2009-2015, 2017)
Katerina Graham
Candice King
Joseph Morgan (2010-2014)
Zach Roerig
Matthew Davis
Michael Trevino
Michael Malarkey (2014-2017)
Sara Canning (2009-2012, 2014, 2017)
Kayla Ewell (2009, 2011, 2014, 2017)
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Kevin Williamson
Julie Plec
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 10 september 2009
Vlag van België 23 januari 2010
Vlag van Nederland 31 januari 2010
Einde Vlag van Verenigde Staten 10 maart 2017
Afleveringen 171 (zie lijst)
(per 4 november 2016)
Netwerk of omroep Vlag van Verenigde Staten The CW
Vlag van België VIJF
Vlag van Nederland NET 5
Website
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Vampire Diaries is een Amerikaanse drama/fantasy-televisieserie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L.J. Smith.

The CW Television Network begon op 10 september 2009 met het uitzenden van de serie in de Verenigde Staten. VIJF begon hier op 23 januari 2010 mee in België[1] en NET 5 op 31 januari 2010 in Nederland.[2]

Productie[bewerken]

Op 6 februari 2009 kondigde Variety aan dat The CW een pilotaflevering heeft besteld van The Vampire Diaries met Kevin Williamson en Julie Plec als schrijvers en producenten.[3] Op 19 mei 2009 werd er besloten om 13 afleveringen te bestellen van de serie en uit te zenden vanaf september datzelfde jaar.[4] Door de hoge kijkcijfers van de serie in de Verenigde Staten werd de serie verlengd met 9 afleveringen en komt het totaal van het eerste seizoen op 22 afleveringen te liggen.[5] Williams verklaart dat de serie niet de nadruk legt op de school maar dat het meer een verhaal is over het dorp Mystic Falls.[6] Op 16 februari 2010 werd door The CW bekendgemaakt dat de serie een tweede seizoen zal krijgen.[7] De serie heeft ook een derde seizoen gekregen en krijgt ook nog een vierde seizoen deze kwam 11 oktober 2012 op de televisie. Op 11 februari 2013 werd bekend dat The CW een vijfde seizoen had besteld van Vampire Diaries, het vijfde seizoen is gestart op 3 oktober 2013.[8] In 2013 werd ook bekendgemaakt dat de serie een spin-offserie zou krijgen, genaamd The Originals dat zich afspeelt in New Orleans met in de hoofdrol de oude vampier Klaus, zijn broer Elijah en zus Rebekah.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De serie volgde het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev) in de eerste 6 seizoenen. Zij woonde samen met haar broer Jeremy (Steven R. McQueen) en hun tante Jenna Sommers (Sara Canning), die nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten, hun voogd werd. Nadat Jeremy en ook later Elena uit de serie verdwenen na seizoen 6, veranderde de focus van de serie naar de twee Salvatore broers (Damon en Stefan).

Voornamelijk speelt de serie zich af in Mystic Falls, Virginia. Een stad met een bovennatuurlijke geschiedenis, sinds de migranten uit New England in de late 19e eeuw zich er hebben gevestigd.

Seizoen 1[bewerken]

Als het schooljaar begint, zijn Elena en haar beste vriendinnen Bonnie en Caroline, gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore (Paul Wesley). Stefan en Elena zijn meteen tot elkaar aangetrokken. Elena heeft alleen geen idee dat Stefan een vampier is.

In een korte tijd worden er in en rondom hun woonplaats Mystic Falls verschillende mensen dood aangetroffen. Het lijkt erop dat de slachtoffers zijn aangevallen door een wild beest. Stefan vertrouwt het echter niet, de wonden lijken op de tanden van een vampier. Wanneer hij in zijn huis ineens zijn oudere broer Damon (Ian Somerhalder) na jaren weer voor hem staat, lijkt het duidelijk. De broers lijken elkaar niet te mogen. Stefan heeft het, vooral in het begin, druk met Damons gemanipuleer en moorddadige buien. Hij probeert te voorkomen dat zijn broer de bewoners van Mystic Falls kwaad doet, maar slaagt hier niet altijd in. Damon gebruikt onder anderen Caroline als "bloedbank", door met haar te flirten, bloed te drinken en daarna haar het bloeddrinken weer te doen vergeten.

Na een poosje komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Stefan en Elena krijgen een relatie, maar ondertussen blijven de moorden doorgaan. Er duiken meer vampiers op in de omgeving en ook de legendes over heksen en weerwolven blijken waar te zijn. Later in het eerste seizoen blijkt dat Elena geadopteerd is. Dit veroorzaakt een hoop onrust en vragen. Ze probeert te ontdekken wie haar echte ouders zijn en waarom ze geadopteerd is. Het blijkt dat John Gilbert, waarvan ze dacht dat hij eigenlijk haar oom is, haar vader is en Isobel Flemming, die in een vampier veranderd is door Damon, haar moeder.

Intussen lijkt Damon toch menselijke trekjes te hebben. Hij raakt bevriend met Elena. Het blijkt dat Elena precies lijkt op de vampier Katherine (een dubbelrol voor Nina Dobrev), de vroegere geliefde van zowel Stefan als Damon. Deze kwaadaardige vrouw was de belangrijkste reden van de strijd tussen de broers. Elena is een heel ander persoon dan Katherine. Terwijl Elena steeds meer ontdekt over het verleden van de broers, geeft Damon blijk van zijn gevoelens voor Elena.

Seizoen 2[bewerken]

Katherine Pierce (Nina Dobrev) duikt weer op. Ze komt terug met een weerwolf, de oom van Tyler, Mason Lockwood, om de maansteen te bemachtigen. Daarmee kunnen ze immers de vloek van de zon en de maan opheffen. Die vloek weerhoudt de vampieren om in het daglicht te lopen en de weerwolven zichzelf te kunnen laten veranderen, wanneer ze maar willen. Katherine heeft dit plan helemaal uitgedacht om Elena uit te leveren aan Klaus, een Original (familie van de 1e vampiers aller tijden), omdat zij zelf een Petrova dubbelganger is en zij eigenlijk moest sterven om de vloek op te heffen. Om de vloek te verbreken is er namelijk een weerwolf (Tyler), een vampier (Caroline), een heks (Bonnie), de maansteen en de Petrova-dubbelganger (Elena) nodig. Daarom is Katherine op de vlucht en daar wil ze van af. Katherine en Elena zijn familie en daardoor lijken ze zo op elkaar. Toen Katherine nog een mensenleven had, heette ze Katerina Petrova en kreeg ze een kind. Haar baby mocht ze niet houden, omdat Katherine nog niet getrouwd was en het allemaal een geheim moest blijven. Er komt een ritueel waarbij niet de vloek van de zon en de maan wordt opgeheven, maar de vloek op Klaus. Klaus is namelijk een buitenechtelijk kind en heeft een weerwolf als vader. Er wordt bij het ritueel geen vloek opgeheven, maar een vloek ingezet. Klaus wordt via deze vloek een hybride, een vampier en een weerwolf tegelijk.

Seizoen 3[bewerken]

Jenna is gestorven bij het ritueel en Alaric, de vriend van Jenna en geschiedenisleraar op school, neemt de zorg van Elena en Jeremy over. Er is alleen wat mis met zijn ring. Zijn ring die hem beschermt tegen bovennatuurlijke dood, begint kuren te vertonen. Alaric heeft niet de controle over zichzelf en doodt mensen in de stad.

Met Elena gaat het ook niet goed. Stefan heeft als ruil voor Damons leven zichzelf aan Klaus overgeleverd. Damon is gebeten door een weerwolf en alleen het bloed van Klaus, een originele vampier, kan weerwolfbeten helen. Klaus dwingt Stefan om mensenbloed te drinken, waarbij bij Stefan weer de "ripper" die hij was in de jaren 20 weer terugkomt. Stefan is daarom niet thuis en Damon zorgt voor Elena. Daarnaast wordt Damon heel goede vrienden met Alaric. Elena wil Stefan blijven opsporen, omdat ze hem niet opgeeft. Damon heeft stiekem hoop dat Elena gaat inzien dat zij hém ook leuk vindt, maar Elena kan Stefan niet loslaten. Stefan vertelt Elena echter dat hij haar niet meer wil zien. Iets wat hij tegen zijn zin in doet. Klaus laat hem zijn verleden weer zien en vertelt Stefan dat zij vroeger vrienden waren. Rebekah, Klaus' zus en ook een original, was de derde persoon waarmee ze veel omgingen, voordat ze op de vlucht gingen voor Michael (Rebekahs vader en Klaus' pleegvader). Jeremy, die met doden kan praten, wordt opgespoord, omdat Damon en Stefan willen weten van welke originele vampier ze afstammen (zie hieronder). Damon en Elena gaan hiervoor samen daarnaartoe, vooral ook omdat Stefan wil dat Elena erachter komt wat ze voor Damon voelt. Tijdens deze trip zoenen ze elkaar. Hierna heeft Elena enorm veel spijt en weet ze niet wat ze moet doen.

Klaus kan geen hybrids maken, omdat zijn hybrids zich de eerste keer moeten voeden met het bloed van de dubbelganger, Elena. Dat weet hij eerst nog niet en daarom sterven er veel hybrids.

Eind seizoen 3 is Alaric veranderd in een vampierjager, waarvoor hij zelf ook in een vampier is veranderd door Esther. Esther is de originele heks en de moeder van Klaus en Rebekah. Klaus en Rebekah hebben 3 broers: Elija, Kol en Finn. Esther wilde vroeger dat haar familie nooit iets aangedaan kon worden. Daarom liet ze hen, door middel van duistere magie, veranderen in vampieren. Alleen is dat uit de hand gelopen door alle vampieren die nu rondlopen en daarom wil ze haar fout ongedaan maken. Alaric is voor haar dé vampierjager om haar familie te vermoorden. Alaric heeft als voltooiing van zijn verandering in een vampier Elena's bloed moeten drinken. Daarom zijn zij aan elkaar gebonden. Dat betekent dat als Elena dood zou gaan, Alaric ook dood zou gaan. Daarom willen Stefan, die van Klaus zijn dwang af is, Damon, Caroline, Tyler, Bonnie en Jeremy niet dat Alaric gedood wordt. Voor de originals zit er niets anders op dan Alaric te vermoorden, want anders zullen zij hun hele leven lang vervolgd worden. Daarom willen Damon, Stefan en Caroline de originals vermoorden, maar ze komen er door puur toeval achter dat als je een original vermoordt, je meteen hun hele bloedlijn (dus iedereen die zij tot vampier gemaakt hebben) vermoordt. Niemand weet van wie Damon en Stefan afstammen en daarom kunnen zij de originals niet vermoorden. Klaus wordt toch gedood door Alaric en Damon belt Elena, die in de auto zit met Matt en hij wil dat ze beslist bij wie ze wil zijn, Stefan of Damon. Elena zegt dat ze voor Stefan kiest, maar voordat dat gebeurt, verzint Rebekah een goede manier om Alaric te vermoorden. Ze vermoordt Elena. Elena sterft doordat Matt met de auto moet uitwijken voor Rebekah en hij belandt met de auto in het water. De brug waarop ze sterft is dezelfde brug waar haar ouders doodgingen. Stefan komt naar die brug en kan maar één persoon redden. Omdat Elena wil dat hij Matt redt, redt hij Matt. Elena sterft, maar omdat Elena vampierbloed in haar lichaam had, komt ze terug als vampier.

Seizoen 4[bewerken]

Elena wordt in het ziekenhuis gered door het bloed van Damon, maar niemand weet dit. Klaus heeft Rebekah "gedood" en er is een professionele vampierjager, van het vampierjagerschap van de 5, in de stad. Hij heet Connor. Elke keer dat hij een vampier vermoordt, groeit de tatoeage op zijn lichaam. Alleen Jeremy kan deze tatoeage zien, wat betekent dat hij bestemd is als potentiële vampierjager.

Het lukt Elena niet om te voeden met dierenbloed, dus Damon biedt haar zijn bloed aan (zodat ze geen mens pijn hoeft te doen). Doordat Elena Damons bloed drinkt ontstaat er een bloedband tussen hen, maar dit weet Elena niet. Door die bloedband doet Elena alles wat Damon haar opdraagt. Elena is ondertussen helemaal in de war met haar gevoelens. Ze voelt heel veel voor Damon en minder voor Stefan, daarom maken zij het uit. Damon en Elena krijgen hierdoor een relatie.

Damon zegt tegen Elena dat ze Connor moet doden. Vanwege de bloedband doet ze dat ook. Alleen krijgt ze dan de Jagersvloek. De jager achtervolgt haar, door aanwezig te zijn in haar leven als een geest. Doordat Jeremy een vampier doodt wordt hij de nieuwe jager en heeft Elena niet meer de Jagersvloek.

Klaus is op zoek naar het geneesmiddel voor vampirisme. Hierdoor kan hij Elena's bloed weer gebruiken voor meer hybrides. Daarvoor heeft hij eerst het zwaard nodig. Op het zwaard staat een code. Met het zwaard en de tatoeage van de jager kom je bij het geneesmiddel. Jeremy vermoordt Kol, waardoor ook alle vampiers die Kol veranderd heeft doodgaan en waardoor hij dus ook de hele tatoeage op zijn lichaam heeft staan.

Professor Shane is ook in de stad. Hij wil niet het geneesmiddel, maar de man van wie het geneesmiddel is tot leven wekken. Silas is de eigenaar van het geneesmiddel. Hij was onsterfelijk en wilde bij zijn sterfelijke liefde zijn. Zijn liefde ging dood en daarom wilde hij ook dood. Hij wilde op de menselijke manier doodgaan en daarom had hij het geneesmiddel nodig. Alleen ging er iets mis. Qetsiyah sloot hem op met het geneesmiddel in een tombe. Om Silas tot leven te wekken moesten er drie verschillende moorden worden gepleegd. 1: Mensenmoord (12 mensen van de stadsraad werden vermoord); 2: Buitenaardse moord (Klaus vermoordde 12 hybrids); 3: Heksenmoord (Bonnie werd geheeld van haar nieuwe heksenmethode "expressie" door 12 heksen die met elkaar verbonden waren. Uiteindelijk moest zij vermoord worden, maar Caroline kon hier niet tegen en vermoordde daarom de heks die haar wilde vermoorden. Maar die heks was verbonden met de andere 11 en die gingen allemaal dood). Hierdoor was Bonnie één met de aarde en alles en daarom kon Silas terugkomen.

Het geneesmiddel werd gestolen door Katherine. Damon is op zoek naar het geneesmiddel om Elena het te laten gebruiken, om de bloedband te breken.

Door de zoektocht naar het geneesmiddel stierf Jeremy (vermoord door Katherine, die hem liet voeden aan Silas, dus "echt" vermoord door Silas). Elena kan niet omgaan met haar emoties en daarom vraagt Damon haar om haar gevoelens uit te schakelen. Hierdoor wordt Elena emotieloos. Ze geeft om niets meer en richt op sommige punten een ware ravage aan. Zelfs haar vrienden schuwen haar nu. Stefan en Damon proberen alles om haar gevoelens weer aan te krijgen. Uiteindelijk is het ze gelukt, door Elena te doen geloven dat haar vriend Matt dood was. Bonnie brengt alle doden (die geen rust hebben gevonden aan de andere kant) terug op de wereld, hierna probeert ze Jeremy voor altijd terug te brengen, deze spreuk wordt haar te veel en ze sterft. Ze denkt dat de spreuk niet gelukt is. Omdat iedereen doden kan zien vertelt ze niet dat ze dood is, nu weet nog niemand dat. Uiteindelijk neemt Katherine het geneesmiddel (het wordt in haar mond gedrukt door Elena tijdens een gevecht tussen beiden) en brengt Bonnie het gordijn dat de andere zijde met onze wereld afsluit naar beneden, ze merkt hierbij dat de spreuk op Jeremy toch gelukt is en dat hij nog leeft. Elena vertelt Damon dat haar gevoelens voor hem echt waren en dat ze van hem houdt, ze zijn vanaf nu weer een koppel.

Op het einde wordt onthuld dat Stefan een dubbelganger is van Silas waarna Silas Stefan in een kluis opsluit die hij vervolgens in een rivier gooit.

Seizoen 5[bewerken]

Dit seizoen bevatte drie verschillende verhalen: de oorsprong van de dubbelgangers, het Augustine-mysterie en de Travelers.

Na een passionele zomer met Damon vertrekt Elena naar Whitmore College met Caroline. Ze weet echter niet dat Bonnie haar leven gegeven heeft om Jeremy tot leven te brengen. Jeremy onthult dit uiteindelijk aan Damon, die ermee worstelt om het aan Elena te vertellen. Op een feestavondje op de campus wordt Elena's en Carolines kamergenote Megan vermoord. Elena en Damon komen erachter dat Silas zich de hele zomer verborgen hield en Stefan opsloot in een kluis. Het koppel gaat op zoek naar hem en kunnen hem vinden. Qetsiyah blijkt van Gene Zijde te zijn teruggekomen om Silas eens en voor altijd te stoppen. Bonnies dood komt dan aan het licht. Intussen wordt de geschiedenis van Silas, Qetsiyah en Amara onthult. Elena en Katherine zijn de dubbelgangers van Amara terwijl Stefan een dubbelganger is van Silas. Hierdoor lijkt het alsof de dubbelgangers voor elkaar zijn voorbestemd. Silas ontwikkelt een nieuw plan om te sterven en heeft Katherine hiervoor nodig. Katherine probeert intussen te leven als een mens nadat Elena haar de genezing toediende. Katherine ontmoet haar dochter Nadia die al eeuwen naar haar zoekt. Bonnies vrienden proberen haar terug tot leven te brengen als het Anker van Gene Zijde. Dit lukt uiteindelijk door een spreuk van Qetsiyah. In diezelfde aflevering sterven Silas (door Stefan), Amara en Qetsiyah (beide door zichzelf).

Op de campus is er ook een mysterie namelijk dat van het Augustine Genootschap. Wes - een docent aan Whitmore College - is er een lid van en heeft een plan voor vampieren. Wes is namelijk een middel aan het ontwikkelen om vampiers van hun eigen soort te laten voeden. Hij onthult ook duistere verleden als een proefpersoon bij het genootschap. Damon maakte hier een vriend in Lorenzo, beter bekend als Enzo. Tyler zint intussen nog altijd op wraak. Hij vertrekt uiteindelijk naar New Orleans waar Klaus is (zie spin-off The Originals). Stefan wordt geplaagd door nachtmerries over Silas en wordt geholpen door Katherine. Katherine komt er intussen achter dat ze snel veroudert door haar ouderdom, omdat Silas de genezing uit haar bloed had gedronken. Katherine en Stefan kregen een betere band met elkaar door elkaar te helpen. Damon en Elena worden gevangengenomen door Wes, maar worden op tijd gered. Het mysterie rond Elena's kamergenote wordt ontrafeld: Enzo was verantwoordelijk voor haar dood. Intussen beginnen Jeremy en Bonnie opnieuw aan een relatie. Maar Bonnie moet nu als het Anker van Gene Zijde de doden helpen over te brengen naar daar. Als het Anker staat ze zowel in onze wereld als in Gene Zijde.

Katherine blijft intussen stervende. In de honderdste aflevering vindt ze samen met haar dochter een manier om als een zogenaamde "Passenger" in Elena's lichaam te leven. Caroline en Klaus hebben een avontuurtje waar Tyler geen weet van heeft. Katherine steekt een plan ineen om terug te nemen wat volgens haar tot haar behoort. Ze doet zich voor als Elena en verbreekt de relatie met Damon. Ze zorgt er ook voor dat Tyler achter Carolines avontuurtje met Klaus komt. Tylers en Carolines relatie is hierdoor over. Damon gaat op een moordpartij met Enzo. Wes krijgt hulp van de Travelers en infecteert Damon met een gevaarlijke scheikundige verbinding genaamd het Ripper-virus. Hierdoor verandert hij in een Augustine-vampier. Stefan en Caroline komen erachter dat Katherine in Elena's lichaam zit. Tyler ondervindt dat Nadia iets met Matt aan het doen is en bijt haar uiteindelijk. Na Nadia's dood wordt Katherine doodgestoken door Stefan. Katherine verschijnt bij Bonnie om over te gaan naar Gene Zijde en onthult dat ze Elena's lichaam heeft geïnfecteerd met het Ripper-virus. Met deze woorden probeert ze over te gaan, maar ze wordt naar een duistere dimensie gezogen.

Elena wordt al snel weer wakker in haar lichaam en ondervindt de symptomen van het Ripper-virus. Caroline en Stefan proberen een tegengif te vinden en krijgen hulp van Enzo en de Travelers. De Travelers hebben dit tegengif en geven dit in ruil voor Stefans medewerking bij een spreuk. Via deze spreuk komen ze achter de plaats waar Silas' laatste dubbelganger is. De Travelers hebben blijkbaar plannen met het laatste paar dubbelgangers en ze zullen voor niets stoppen om er zeker van te zijn dat Stefan en Elena de laatste zijn. Silas' laatste dubbelganger, Tom Avery, wordt daarom door Enzo vermoord. Enzo komt er dan achter dat Damon verantwoordelijk is voor de dood van zijn grote liefde. Enzo bedreigt Stefan en Elena. Het komt tot een lijf-aan-lijf-gevecht tussen Stefan en Enzo waarbij Enzo ervoor kiest om Stefan zijn hart te laten uitrukken. De vriendschap van Caroline en Stefan wordt intussen dieper.

Tegelijkertijd is er een oorlog tussen de Travelers en de heksen. Er wordt onthuld dat er een afscheuring plaatsvond tussen de heksen nadat Silas en Qetsiyah de onsterfelijkheidsspreuk creëerden. De heksen waren bang van de Travelers en plaatsten een vloek op de groep waardoor ze geen traditionele magie konden gebruiken. De Travelers creëerden een nieuwe vorm van magie. Tyler wordt bezeten door een Passenger. Bonnie wordt op een gegeven moment belaagd door verschillende Travelers die overgaan naar Gene Zijde. Hierdoor kan hun dode leider Markos terugkomen. Dit zorgt ervoor dat Gene Zijde langzaam aan uit elkaar valt. Aan Gene Zijde worden verschillende geesten naar een duistere dimensie gezogen. Intussen heeft Bonnie ook te maken gekregen met twee andere heksen: Luke en Liv, broer en zus. Zij zijn gestuurd door de heksen om de Travelers te stoppen. Markos onthult zijn plan. Hij heeft het romantische beeld van de noodlottige dubbelgangers die altijd samenkomen als een koppel gecreëerd zodat het makkelijk was om dubbelgangers te vinden. Hij wil de hele wereld ontdoen van Geestenmagie – de magie die de heksen nu gebruiken – en hiervoor zijn de dubbelgangers nodig. Maar door dit te doen zal hij het vampierras uitroeien en de heksen machteloos maken. Om de spreuk te stoppen, vermoordt een van de Travelers – degene in Tylers lichaam – Stefan.

Nadat hij zijn stadje verliest en vreest om zijn geliefden te (blijven) verliezen brouwt Damon een plan. Damon en Elena zorgen voor een botsing met de Mystic Grill, terwijl Liz en de anderen voor de gas in de Grill en afleiding zorgen. Door de botsing ontstaat de explosie en de Travelers zijn allemaal dood. Elena en Damon, nu geesten aan Gene Zijde, gaan op zoek naar Bonnie die ervoor kan zorgen dat ze terug in de fysieke wereld terechtkomen. Liz wordt gedwongen om te helpen met een spreuk die hiervoor zorgt. Elena, Stefan, Tyler (die intussen ook stierf), Alaric en Luke (gedood door Caroline als een motivatie voor Liv) komen terug. Tyler blijkt geen hybride meer te zijn maar een gewone weerwolf. Luke ziet dat het slecht gaat met zijn zus door deze verrijzenisspreuk en stopt haar. Hierdoor kan Damon niet terug tot leven komen. Bonnie onthult dat wanneer Gene Zijde instort zij en Damon zullen verdwijnen. De aflevering eindigt met Bonnie en Damon die elkaars handen vast houden terwijl ze wachten tot ze in de vergetelheid worden gezogen. Het scherm vervaagt naar een witte kleur.

Seizoen 6[bewerken]

In de eerste aflevering zie je dat alle bovennatuurlijke wezens, alle magie verboden is in Mystic Falls. Het is 4 maanden later. Matt woont samen met Jeremy nog in Mystic Falls. Matt zit nu bij een team dat de stad beschermt, ze trainen elke dag. Jeremy rouwt nog om Bonnie, hij uit dit door de hele dag videospelletjes te spelen en meisjes langs te laten komen en bij hem te laten slapen. Elena gebruikt een soort heksendrugs die ze van Luke krijgt om Damon te hallucineren. Zo is hij vaak bij haar, maar Elena wilt er toch mee stoppen. Ze zegt terwijl ze hallucineert tegen Damon dat ze hem moet laten gaan, maar hij gaat niet weg. Het lukt haar niet. Ze wordt boos en gooit alles van het tafeltje af en iets door een raam heen. Stefan woont nu ergens anders, heeft een nieuwe vriendin (Ivy) en werkt bij een autogarage. Hij probeert een nieuw leven op te bouwen. Elena belt Stefan op en vraagt hem huilend of er nog hoop is om Damon terug te halen. Stefan zegt dat hij het heeft opgegeven, dat hij niet meer zoekt naar een oplossing en verder is gegaan met zijn leven. Alaric, die ook terug tot leven is gekomen, heeft dezelfde eigenschappen als een Originele Vampier. Hij kan andere vampiers dwingen. Elena gaat naar hem toe en vraagt hem om haar te laten vergeten dat ze van Damon houdt. De aflevering eindigt met een glimp van Bonnie en Damon die dus niet helemáál weg zijn. Damon bakt pancakes voor Bonnie en tekent er een vampier op met slagroom en blauwe bessen.

Het heeft een tijd geduurd voordat Alaric, het precieze moment wanneer Elena van Damon begon te houden, kon vinden. Dus schakelde hij de hulp van Caroline in. Zij vertelde dat ze in de verkeerde richting aan het zoeken waren. Het was overduidelijk dat Elena al van Damon hield in de tijd dat zij nog met Stefan een relatie had. Alaric stelde dit voor aan Elena, zij wist meteen welk moment het was en Alaric dwong haar de liefde voor Damon te vergeten, dit lukte. Ondertussen in de andere dimensie, waar Damon en Bonnie zich bevinden, gebeuren er rare dingen. Damon en Bonnie komen erachter dat er niemand aanwezig is in Mystic Falls behalve zij en dat ze elke dag dezelfde dag weer opnieuw beleven namelijk: 10 mei 1994. Zij zochten naar redenen, ineens wist Damon het; dit was zijn eigen persoonlijke hel, en hij had Bonnie ermee in gezogen. Dit was de dag dat hij de vrouw van zijn oom Zach had vermoord, nadat hij een belofte had gedaan aan Stefan om echt te veranderen. Dagen gingen voorbij en ze bleven uitwegen zoeken. Bonnie kwam erachter dat het misschien niet Damon's hel was, maar juist een manier voor haar om haar magie terug te krijgen en ze oefende dag en nacht. Op een dag toen zij samen boodschappen deden, had Bonnie sterk het gevoel dat er nog iemand anders was. Zo leren zij Kai kennen, ze bevonden zich in ZIJN hel. Op de normale wereld is Caroline erg bezorgd om Stefan, en of hij echt wel een manier aan het vinden is om Damon en Bonnie terug te krijgen, dus schakelt zij de hulp in van Enzo. Ze vinden het huis van Stefan en brengen hem een veelbelovend bezoekje. Elena neemt het geneesmiddel en wordt een mens. Op de bruiloft van Jo en Alaric, heeft Kai Bonnie's leven en die van Elena samen gelinkt. Elena is nog niet dood. Wanneer Bonnie sterft, zal Elena wakker worden als mens.

Seizoen 7[bewerken]

Na het emotionele afscheid van Elena Gilbert probeert Lily, de moeder van Damon en Stefan, een kloof te creëren tussen de Salvatore broers, met de hulp van haar heretics: Malcolm, Beau, Oscar, Valerie en romantisch koppel Nora en Mary Louise. Ondertussen bloeit de liefde tussen Stefan en Caroline steeds meer op, al liggen er voor deze relatie velen obstakels op de weg, waaronder de onthulling dat Stefan vroeger een relatie had met Valerie en dat Valerie zwanger was van hun kind. Dit kind was ze echter verloren door toedoen van Julian, de vriend van Lily. Daarnaast komt Caroline er achter dat de kinderen van Alaric en Jo nog leven. Sterker nog: Caroline is zwanger van deze kinderen! En alsof de heretics niet ellendig genoeg zijn komt er een nieuwe vijand Mystic Falls binnenwandelen: Rayna, een eeuwenoude vampierjager. En Rayna wilt maar één ding: de Salvatore broers voor eens en altijd uitroeien.

Seizoen 8[bewerken]

Het laatste seizoen. Veel acteurs uit vorige seizoenen spelen een kleine rol in dit seizoen.

Rolverdeling[bewerken]

Alhoewel de serie gebaseerd is op een boekenreeks, zijn er toch wat personages veranderd.

Acteur/Actrice Personage Verhaallijn
Nina Dobrev Elena Gilbert Elena was het hoofdpersonage in de eerste 6 seizoenen. Ze woonde in het begin van de serie samen met haar jongere broer, Jeremy Gilbert, en haar tante, Jenna Sommers, die voogd was geworden nadat de ouders van Elena en Jeremy verongelukten. Voordat de serie begon heeft ze een relatie met Matt Donovan gehad, die in het begin van de serie nog steeds gevoelens voor haar had. Later krijgt ze een relatie met Stefan Salvatore. Stefans broer Damon krijgt ook gevoelens voor Elena. Op het einde van seizoen 1 komt Elena erachter dat haar verongelukte ouders niet haar biologische ouders waren maar dat haar vader John Gilbert is, waarvan ze eerst dacht dat hij haar oom was, en Isobel Flemming, die door Damon in een vampier is veranderd, haar moeder. In seizoen 2 kwam ze erachter dat ze een Petrova dubbelganger is, net zoals Katherine Pierce. Dat betekent dat zij geofferd moest worden om de weerwolvenkant van Klaus op te heffen. In seizoen 3 werd bekend dat Elena's bloed de sleutel is tot het creëren van Hybrids. In de seizoensfinale van seizoen 3 werd Elena een vampier. Ze had in het begin van seizoen 4 een relatie met Stefan. Maar na een kus met Damon realiseerde ze zich dat ze meer van Damon houdt dan van Stefan. Nadat Jeremy werd vermoord door Silas (eigenlijk Katherines schuld) schakelde ze haar emoties uit. Als haar emoties terug aangaan op het einde van seizoen 4 werd ze terug haar oude zelf. Ze koos tussen Stefan en Damon op het einde van seizoen 4: ze koos Damon en liet Stefan gaan. In seizoen 5 werd onthuld dat Elena en Katherine de dubbelgangers zijn van Amara, de ware liefde van Silas met wie hij samen onsterfelijk werd. Omdat Stefan een dubbelganger is van Silas, leek de liefde tussen Elena en Stefan al sinds lange tijd voorbestemd. Haar relatie met Damon eindigt uiteindelijk. In de honderdste aflevering, werd Elena's lichaam overgenomen door Katherine. Later ontdekken haar vrienden dat Katherine Elena's lichaam heeft overgenomen en brengen ze Elena terug. Ze was echter besmet met het "Ripper-virus", gemaakt door Wes dat Katherine kort voor haar dood had ingenomen. Door het virus begon Elena zich vreemd te gedragen en werd ze echt een gevaar voor anderen. Ze werd later genezen dankzij de hulp van de "Travelers." Zij en Stefan zijn momenteel de allerlaatste dubbelgangers. Elena sterft op het einde van seizoen 5 maar werd weer tot leven gebracht dankzij een spreuk. In seizoen 6 heeft Elena het moeilijk met de dood van Damon en later vraagt ze aan Alaric om haar herinneringen van Damon te wissen zodat ze niet langer verdrietig hoeft te zijn. Op het einde van seizoen 6 veranderde Elena in een mens maar vervloekte Kai haar waardoor ze in een langdurige slaap blijft tot dat Bonnie sterft. Elena kan Damon overtuigen om door te gaan met zijn leven. Ze neemt vervolgens afscheid van haar familie en vrienden. Elena ontwaakt uit haar magische slaap op het einde van seizoen 8 door Bonnie die een manier heeft gevonden om de spreuk te verbreken. Vervolgens herenigt ze zich met Damon. Na een lang en gelukkig leven samen, overlijden Elena en Damon en gaan ze naar de hemel waar Elena Jenna, John en haar ouders terugziet.
Katherine Pierce (Katerina Petrova)

Die oorspronkelijk Katherina Petrova heet, is geboren in Bulgarije in de late 15e eeuw en is later naar Engeland verbannen omdat zij een buitenechtelijk kind heeft verwekt. Nadat ze Klaus en Elijah, twee Original vampieren, heeft ontmoet, komt ze erachter dat ze een Petrova dubbelganger is. Dat betekent dat zij geofferd moet worden om de weerwolvenvloek van Klaus op te heffen. Ze gebruikt een vampier, Trevor, die verliefd op haar wordt, om te ontsnappen en om vampier Roos in de val te lokken zodat zij niet langer de persoon is die de vloek kan verbreken. Klaus wil wraak en zo spendeert zij haar hele leven op de vlucht voor hem. Honderd jaar later arriveert ze in Mystic Falls, waar Stefan en Damon in 1864 verliefd op haar werden. Wanneer alle vampieren in Mystic Falls worden uitgeroeid, ontsnapte zij. Tijdens haar verblijf in Mystic Falls, heeft ze Stefan en Damon haar bloed laten drinken voordat zij werden vermoord en daardoor zijn ze veranderd in vampieren. Damon dacht dat Katherine in een tombe was opgesloten en probeert erachter te komen hoe hij haar kan bevrijden. Wanneer hij dat doet, komt hij erachter dat ze helemaal niet in de tombe was maar gewoon al die tijd in gemeenschap was. In de finale van seizoen 1 keert Katherine terug naar Mystic Falls. Ze vertelt Damon dat ze altijd verliefd is geweest op Stefan en probeert de relatie tussen Stefan en Elena op te heffen. Later komt haar ware reden van terugkeer boven. Ze is teruggekomen om de maansteen te krijgen en te offeren aan Klaus, als reden om vrij te zijn van hem. Tijdens het uitvoeren van haar plan wordt ze opgesloten in een tombe door Stefan en Damon, met een spreuk die ervoor zorgt dat vampieren niet de tombe kunnen verlaten. Als de spreuk is verbroken, wordt ze gehypnotiseerd door Elijah. Elijah overlijdt en Katherine is vrij. Ze kiest ervoor om Stefan en Damon te helpen. Wanneer Klaus naar Mystic Falls komt, ontvoert hij haar en houdt haar in Alarics appartement, waar hij haar martelt. Hij laat haar uiteindelijk vrij maar ze blijft op het spoor van Klaus en Stefans verblijfplaats zitten. Wanneer ze erachter komt dat er een vampierenjager, Mikael (de vader van Klaus), bestaat en de sleutel is om Klaus te doden, gaat ze hem zoeken. Hoewel ze hem vindt en ook hem kan waken, bijt hij haar en begint zich te voeden aan haar. In seizoen 3, aflevering 9, neemt ze Elena's plek in om naar het Homecoming feest te gaan. Ze heeft meegeholpen met het plan om Klaus te doden. Dit is niet gelukt. Klaus heeft zijn vader uiteindelijk met een staak gedood. Hierna vlucht ze. Later ontmoet ze Stefan en legt ze uit dat ze weer op de vlucht gaat voor Klaus en neemt telefonisch van Damon afscheid. Voordat ze verdwijnt, vertelt ze Stefan dat het soms goed is om zijn menselijkheid naar boven te laten komen en vertelt hem om boos te worden op Klaus. In seizoen 4 keert ze terug omdat ze net als de anderen op zoek is naar Silas. Op het einde van seizoen 4 wordt Katherine opnieuw een mens. In seizoen 5 wordt onthuld dat Katherine en Elena de dubbelgangers zijn van Amara, de ware liefde van Silas met wie hij onsterfelijk werd. Dankzij Katherines bloed wordt Silas opnieuw een mens. Katherine wordt ook terug herenigd met Nadia, haar dochter die ze bij de geboorte afstond. Even later ontdekt Katherine dat ze opnieuw ouder begint te worden en dat ze nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze zoekt steun bij Stefan en uiteindelijk ook bij Nadia na een mislukte zelfmoordpoging. Katherines toestand verslechtert en in de honderdste aflevering ligt ze op sterven. Omdat Katherine eigenlijk een Traveler is en dus haar geest in iemands ander lichaam kan plaatsen, probeert Nadia een nieuw lichaam voor Katherine te zoeken. Katherine sterft op het einde van de honderdste aflevering maar ze kan haar geest verplaatsen in Elena's lichaam. Later neemt Katherine volledige controle over het lichaam van Elena en doet ze zich voor als haar. Elena's vrienden ontdekken echter haar bedrog en het is uiteindelijk Stefan die Katherine dood. Katherine geraakt niet naar de "andere kant" en wordt in plaats daarvan naar de hel gestuurd. Katherine keert terug op het einde van seizoen 8 om wraak te nemen op Damon en Stefan. Ze probeert Mystic Falls te vernietigen door het hellevuur vrij te laten op de stad. Haar plan mislukt echter en Katherine wordt vernietigd door het hellevuur, samen met Stefan die zich opoffert om Damon te redden.

Amara

De voorouder van Tatia (The Originals), Katherine (Katerina) en Elena die ook haar dubbelgangers zijn. Ze was de ware liefde van Silas met wie ze samen onsterfelijk werd. Nadien werd ze vermoord door Qetsiyah. Later wordt onthuld dat Amara nog leeft en dat ze gevangen werd gehouden door de "Travelers", een groep heksen die ook verantwoordelijk waren voor de dood van Qetsiyah. Omdat ze al die tijd zonder bloed leefde, was ze een levend standbeeld geworden. Wanneer Amara terug ontwaakt, drinkt ze het bloed van Silas waardoor ze zelf het geneesmiddel voor onsterfelijkheid wordt net zoals Silas en Katherine dit voordien waren. Omdat ze verbonden is met de "andere kant" kan ze de dood van elk bovennatuurlijk wezen voelen en kan ze ook geesten zien en aanraken. Door al die jaren dat ze opgesloten zat, is Amara gek geworden en wil ze graag sterven. Later pleegt ze zelfmoord nadat Silas sterft, in de hoop dat ze terug herenigd wordt met hem in de dood. Haar wens komt echter niet uit want Silas was een heks toen hij stierf waardoor hij vastzit in de "andere kant" met Qetsiyah, die er eindelijk is in geslaagd om de geliefden voorgoed uit elkaar te houden.

Paul Wesley Stefan Salvatore Een vampier uit de Italiaanse renaissance die vroeger samen met zijn broer Damon een relatie had met Katerina Petrova (Katherine), zijn vader vermoordde hem. Door het bloed van Katherina in zijn systeem werd hij vampier, om de verandering te voltooien heeft hij zijn vader vermoord en zijn bloed gedronken. Hij weigerde eerst mensenbloed te drinken maar daarna vond hij het heerlijk. Hij had een bloedverslaving en werd "de ripper" genoemd. Uiteindelijk toen hij Alexia (Lexi) tegenkwam hielp zij hem van zijn verslaving af te komen en geen mensen meer te doden. Toen ging hij dierenbloed drinken. Hij had een relatie met Elena, die in seizoen 4 is uitgegaan doordat Elena meer begon te voelen voor Damon. Stefan bleek een dubbelganger van Silas. Nadat Silas dit hem verteld had, gooide Silas hem in het water, waar hij tot nu toe nog steeds is. Hij wordt bevrijd in seizoen 5 door de mysterieuze Tessa die eigenlijk Qetsiyah blijkt te zijn, de wraakzuchtige voorouder van Bonnie en een vijand van Silas. Dankzij Qetsiyah verliest Stefan zijn geheugen en herinnert hij Elena en Damon niet meer. Later zorgt Qetsiyah ervoor dat hij zijn geheugen terugkrijgt en kan hij zich alles terug herinneren, ook al die maanden dat hij opgesloten zat in een kluis onder water. Hij wordt later een steun voor de stervende Katherine. Hij ontdekt later dat Katherine Elena's lichaam had overgenomen. Omdat Elena besmet is met een virus, gaat Stefan hulp zoeken bij de "Travelers" die een geneesmiddel hebben. In ruil moet hij hen helpen om zijn nieuwe dubbelganger te vinden. Met de dood van zijn dubbelganger, Tom, is Stefan de allerlaatste dubbelganger van Silas die nog in leven is. Stefan wordt vermoord door de Travelers maar keert weer terug op het einde van seizoen 5. In seizoen 6 is Stefan een nieuw leven begonnen en werkt hij nu als garagist. Later krijgt hij Enzo en Caroline op bezoek die ontdekken dat Stefan niet langer bezig is met zijn zoektocht naar een heks die Bonnie en Damon kan terugbrengen. Enzo vermoordt Stefans vriendin nadat Stefan Carolines gevoelens kwetst. Stefan neemt later wraak op Enzo door hem gevangen te laten nemen door Tripp. Hij krijgt later gevoelens voor Caroline en onthult zijn gevoelens voor haar aan het einde van seizoen 6. In seizoen 8 wordt Stefan terug mens nadat Bonnie hem Elena's bloed (waarin het geneesmiddel voor onsterfelijkheid zit) geeft omdat hij weer "de ripper" was geworden. Stefan voelt zich schuldig voor al de vreselijke dingen die hij gedaan heeft als vampier. Hij en Caroline trouwen op het einde van seizoen 8 maar hun geluk is slechts van korte duur: Stefan offert zich op voor Damon en sterft. Voor hij naar de hemel gaat, neemt Stefan afscheid van Elena. Stefan wordt na zijn dood weer herenigt met Lexi en later met Damon (nadat hij een lang en gelukkig leven had met Elena).
Silas De eerste onsterfelijke die duizenden jaren in een tombe heeft gelegen. Nadat hij bevrijd werd door het bloed van Jeremy te drinken kwam hij opnieuw tot leven. Aan het einde van het vierde seizoen laat hij zijn ware vorm zien aan Stefan, die zijn dubbelganger blijkt te zijn. Silas nam zijn leven over nadat hij Stefan, die in een kluis werd opgesloten, in het water te gooien. In seizoen 5 wordt onthuld dat Silas ooit verloofd was met Qetsiyah, de voorouder van Bonnie en een machtige heks. Silas creëerde een spreuk waardoor hij en zijn ware liefde onsterfelijk konden worden maar niet Qetsiyah was zijn ware liefde maar wel Amara. Nadat Qetsiyah dit ontdekt had, vermoordde ze Amara (nadat ze haar weer sterfelijk maakte) en wilde ze dat Silas weer sterfelijk werd. Hij weigerde echter en Qetsiyah sloot hem op in een tombe samen met het geneesmiddel voor onsterfelijkheid. In seizoen 5 doet Silas zich voor als Stefan en gaat hij op zoek naar Katherine die nu terug menselijk is. Hij wordt terug een mens dankzij het bloed van Katherine. Hij wil eigenlijk sterven om zo terug bij zijn ware liefde, Amara, te zijn. Hij wil de "andere kant" vernietigen maar ontdekt dat Amara hetgeen is dat de "andere kant" actief houdt. Silas wordt vermoord door Stefan en doordat hij een bovennatuurlijk wezen was toen hij stierf, komt hij terecht in de "andere kant." Hij keert weer terug in de laatste aflevering in seizoen 5 om Bonnie te helpen om haar vrienden terug tot leven te wekken. Silas wil echter zelf weer terugkomen maar Bonnie kan dit verhinderen door Silas te laten worden opgezogen door het donkere gat waar alle andere geesten naartoe zijn gegaan omdat de "andere kant" uit elkaar aan het vallen was.
Tom Avery Tom was de hedendaagse dubbelganger van Stefan. Hij werkte als een ambulancier in Atlanta waar hij uiteindelijk in handen viel van de heks, Hazel, die samenwerkte met Luke en Liv. Hazel zorgde ervoor dat Tom in een magisch coma geraakte zodat hij werd beschermd van de "Travelers." Later vinden Caroline en Enzo hem terug en wordt hij terug ontwaakt. Caroline kan ervoor zorgen dat Tom kan ontsnappen maar Enzo doodt hem omdat hij samenwerkt met de Travelers.
Ian Somerhalder Damon Salvatore Vampier, oudere broer van Stefan en verliefd op Elena. Hij had vroeger een relatie met Katherina Petrova. Hij werd vermoord door zijn vader met vampier bloed in zijn lichaam en kreeg mensenbloed van Stefan zodat hij ook een vampier werd. Hij heeft later in seizoen 4 een relatie met Elena. Damon moet deze relatie uitmaken met Elena, omdat ze een bloedband hebben. Toch kan Elena dat niet aan, omdat ze van hem houdt en ze zegt dat haar gevoelens niet met hun bloedband te maken hebben. Als Elena haar emoties uitzet maakt ze het uit met Damon door te zeggen dat ze nooit echt van hem heeft gehouden en dat het door de bloedband kwam. Als haar emoties terug aan zijn vertelt ze Damon dat haar gevoelens al die tijd echt waren en ze hebben weer een relatie. Hun relatie eindigt uiteindelijk in seizoen 5 nadat hij aan haar onthult dat hij de hele Whitmore familie heeft vermoord. Door de breuk met Elena komt Damon opnieuw op het slechte pad. Later wordt hij opnieuw gevangengenomen door Wes en wordt hij een "Augustine vampier", een vampier die alleen bloed drinkt van andere vampiers. Samen met Enzo zaait hij terreur maar Stefan en Elena (overgenomen door Katherine) willen Damon terugbrengen. Stefan kan uiteindelijk Damon, tegen zijn wil, opsluiten in de kerkers van hun huis. Hij geneest later weer van het virus en begint opnieuw een relatie met Elena. Op het einde van seizoen 5 geeft Damon zijn eigen leven op om de anderen te redden. In seizoen 6 blijkt dat Damon gevangen zit in een andere dimensie met Bonnie. De wereld waarin ze zitten is een exacte kopie van "Mystic Falls", alleen is de tijd blijven steken in het jaar 1994. Later ontdekken Bonnie en Damon dat ze niet de enigen zijn die gevangen zitten in deze dimensie. Dankzij de opoffering van Bonnie, kan Damon ontsnappen uit de dimensie waar hij zich herenigt met Stefan. Op het einde van seizoen 6 krijgt Damon de keuze om opnieuw mens te worden samen met Elena maar voor hij zijn keuze kan maken, wordt Elena in een langdurige slaap gebracht door Kai. Damon neemt afscheid van Elena en beslist door te gaan met zijn leven. In seizoen 7 en 8 heeft Damon het moeilijk om op het rechte pad te blijven nu dat Elena weg is. Uiteindelijk verandert Damon in de verantwoordelijke, oudere broer die hij altijd al voor Stefan moest zijn. Op het einde van seizoen 8 wordt Damon terug een mens nadat Stefan hem zijn bloed gaf.
Katerina Graham Bonnie Bennett De beste vriendin van Elena en Caroline, heks en de ex-vriendin van Jeremy (en later Enzo). Op het einde van seizoen 4 gaat ze dood doordat de spreuk die ze moet doen om "de andere kant" weg te laten te sterk was, echter weet nog niemand behalve Jeremy dat ze dood is. In het begin van seizoen 5 komt iedereen te weten dat ze dood is en houden ze een begrafenis voor Bonnie. Ze wordt later terug tot leven gewekt door Qetsiyah, maar Bonnie wordt de nieuwe verbinding met de "andere kant" waardoor ze nu de dood van elk bovennatuurlijk wezen kan voelen. Zij en Jeremy worden opnieuw een koppel. Ze wordt een mentor voor de jonge heks, Liv die later niet helemaal zuiver blijkt te zijn. Door Bonnies tweede dood, houdt de "andere kant" op met bestaan. In seizoen 6 blijkt dat Bonnie gevangen zit met Damon in een andere dimensie die lijkt op "Mystic Falls" maar alleen de tijd is er blijven steken in het jaar 1994. Bonnie probeert terug thuis te geraken met Damon maar ze heeft geen magische krachten meer. Later ontdekken ze dat ze niet alleen zijn en ontmoeten ze de mysterieuze Kai die een plan heeft om te ontsnappen uit de dimensie. Bonnie kan uiteindelijk Damon terugsturen maar daardoor zit ze nu gevangen in de dimensie samen met Kai. Ze ontsnap later maar heeft een trauma opgelopen. Op het einde van seizoen 6 vervloekt Kai haar en Elena waarbij Elena in een langdurige slaap blijft tot dat Bonnie sterft. Elena vertelt aan Bonnie om nu haar eigen leven te leiden en dat ze nu genoeg offers heeft gebracht.
Steven R. McQueen Jeremy Gilbert Kleinere broer van Elena en het ex-lief van Anna, Vicki en Bonnie. Hij kon in seizoen 3 de doden zien doordat hij terug tot leven was gebracht door Bonnie. In seizoen 4 wordt onthuld dat Jeremy voorbestemd is om de onsterfelijke Silas te doden. Hij wordt vermoord door Silas, maar komt later weer tot leven door Bonnie, hierbij sterft Bonnie echter zelf. In seizoen 5 woont Jeremy samen met Elena bij Damon. Hij probeert Bonnie terug tot leven te wekken wat uiteindelijk lukt en ze worden opnieuw een koppel. In seizoen 6 heeft Jeremy het moeilijk met Bonnies dood en hij zoekt troost in drank en vrouwen. Hij beslist later om Mystic Falls te verlaten om vampierenjager te worden. Hij keert terug op het einde van seizoen 6 om afscheid te nemen van Elena.
Sara Canning Jenna Sommers Jeremy en Elena's tante en pleegmoeder. Ze had een relatie met Alaric Saltzman, de geschiedenisleraar. Ze wordt ontvoerd op het einde van seizoen 2 door Klaus die haar in een vampier verandert om haar dan vervolgens te doden voor het ritueel dat hem terug een hybrid zal maken. Doordat ze vredig stierf, werd ze geen geest in de "andere kant". Ze keert terug in seizoen 5 als een hallucinatie van Katherine.
Zach Roerig Matt Donovan Elena en Carolines ex-vriendje en de oudere broer van Vicki, die in seizoen 1 werd vermoord door Stefan. In seizoen 4 krijgt hij de Gilbert ring van Jeremy nadat die sterft. Later in seizoen 4 kuste hij uiteindelijk Rebekah en trekt hij met haar op wereldreis. In Praag ontmoeten Rebekah en Matt de mysterieuze Nadia die hen achtervolgt tot in Mystic Falls. Matt wordt behekst door "The Travelers", een groep van heksen waarvan Nadia ook lid is. Matt wordt overgenomen door Gregor en probeert samen met Nadia Silas te vermoorden. Later doodt Katherine de geest van Gregor voorgoed waardoor Matt niet langer behekst is. In seizoen 6 begint Matt te trainen bij plaatselijke burgerwacht die eigenlijk de vampiers uit "Mystic Falls" wilt houden. In seizoen 6 beslist hij politieagent te worden.
Kayla Ewell Vicki Donovan De zus van Matt en de ex-vriendin van Tyler. Ze had veel problemen en nam drugs. Ze raakt bevriend met Jeremy die al heel lang verliefd op haar was. Ze wordt later vermoord door Damon die haar in een vampier verandert. Ze is onhandelbaar als een vampier en nadat ze bijna Elena vermoordt, doodt Stefan haar. Later in seizoen 1 vindt Caroline haar dode lichaam. Ze keert terug als een geest op het einde van seizoen 3. Ze probeert Elena opnieuw te vermoorden omdat Esther, de moeder van "de Originals", haar had beloofd haar terug tot leven te wekken als ze Elena vermoorden. Haar plan mislukt en Matt en Jeremy zorgen ervoor dat Vicki hen nooit nog kan contacteren. Vicki keert weer terug in de honderdste aflevering, via Bonnie geeft Vicki de boodschap aan Matt dat ze haar leven heeft verbeterd sinds de vorige keer dat ze hem zag. Ze keert even later terug maar wordt meegenomen door een duistere kracht. Later blijkt dat de "andere kant" aan het verdwijnen is waardoor verschillende geesten nu voorgoed verdwijnen.
Candice King Caroline Forbes Beste vriendin van Elena en Bonnie en de dochter van de Sheriff, Elizabeth Forbes. Ze wordt later een vampier door Katherine. Ze heeft een relatie met Matt gehad en later met Tyler, maar Tyler werd uit de stad verjaagd door Klaus. Later in seizoen 4 krijgt Caroline als cadeau van Klaus dat Tyler terug naar de stad mag komen. In seizoen 5 gaan Caroline en Tyler uit elkaar, omdat Tyler nog steeds wraak wil nemen op Klaus. Ze ontmoet Jesse en wordt verliefd op hem, maar dan wordt hij veranderd in een "Augustine vampier", een vampier die enkel het bloed van andere vampiers drinkt en wordt hij uiteindelijk gedood door Elena. Caroline heeft een korte flirt met Klaus in de honderdste aflevering. Zij en Klaus geven uiteindelijk hun gevoelens te hebben voor elkaar toe. Zij en Stefan worden betere vrienden doorheen seizoen 5 en het lijkt dat Caroline gevoelens begint te krijgen voor Stefan. In seizoen 6 probeert een wanhopige Caroline haar groep van vrienden bij elkaar te houden. Ze verliest later haar moeder aan kanker en beslist haar gevoelens uit te schakelen. Zij en Stefan worden een bloeddorstig koppel tot dat Lily en Damon Stefan kunnen overtuigen om zijn gevoelens terug "aan te zetten." Caroline's gevoelens keren ook weer terug en ze heeft spijt van haar daden.
Michael Trevino Tyler Lockwood Vicki's ex-vriendje en de zoon van de burgemeester die later sterft. Hij heeft het gen en is belast met de vloek van de weerwolf. Hij is door Klaus, een hybrid en original, veranderd in een hybrid. Hij had een relatie met Caroline, maar wordt in seizoen 4 uit de stad gejaagd door Klaus, omdat hij anders vermoord werd. Hij komt terug in seizoen 5 nadat hij hoort dat Bonnie overleden is. Hij en Caroline gaan uit elkaar omdat Tyler nog steeds wraak wil op Klaus voor het vermoorden van zijn moeder. Hij verschijnt terug in "The Originals" waar hij wraak wil nemen op Klaus door Hayley en zijn ongeboren kind te ontvoeren. Zijn plan mislukt echter en Klaus stuurt hem terug naar Mystic Falls waar hij hoopt om Caroline terug te winnen. Hij komt echter te weten dat Klaus en Caroline seks hebben gehad met elkaar waardoor hij Caroline niet meer wil zien. Later bekoelt hun relatie en beslissen ze vrienden te worden. Tyler valt later in handen van de "Travelers" en een van hen neemt Tylers lichaam over. Tyler sterft op het einde van seizoen 5 maar keert terug tot leven en hij is opnieuw een mens geworden. In seizoen 6 gaat hij naar Whitemore om te studeren maar hij heeft moeite om zijn agressie onder controle te houden. Later valt hij Luke aan die hij de schuld geeft voor de dood van Damon en Bonnie. Dit zorgt ervoor dat hij rivalen wordt met Liv. Tyler verontschuldigt zich later bij Luke en het lijkt dat hij en Liv vrienden aan het worden zijn. Tyler en Liv worden een koppel tot dat Tyler Liv tegenhoudt om Kai te vermoorden als wraak voor de dood van Luke. Ze herenigen zich op het einde van seizoen 6. Wanneer Kai zichzelf in een vampier verandert, sterven Liv en haar familie. Tyler is dodelijk gewond maar Liv kan hem overtuigen om haar te doden zodat hij terug een weerwolf kan worden. Tyler wordt terug een weerwolf en bijt Kai als wraak voor Liv's dood. Elena kan hem overtuigen om Mystic Falls te verlaten voor een nieuw begin.
Matthew Davis Alaric Saltzman Geschiedenisleraar die vampierjager is. Hij was getrouwd met Isobel, de moeder van Elena, maar die ging bij hem weg omdat ze vampier wilde worden. Daarna had hij een relatie met Jenna, maar die werd vermoord door Klaus in het ritueel zodat Klaus terug een hybrid (half-vampier/weerwolf). Alaric ging ook dood toen hij werd veranderd in een Original door de heks Esther, hij was namelijk verbonden aan Elena en toen zij dood ging, stierf hij dus ook. In seizoen 4 komt hij nog terug en kan hij afscheid nemen van zijn beste vriend, Damon en van Elena en Jeremy. Hij keert even terug in de honderdste aflevering als een geest. Op het einde van seizoen 5 wordt hij opnieuw tot leven gebracht als een "Original". In seizoen 6 begint hij les te geven aan Whitemore en probeert hij Elena met het verwerken van Damons dood. Later komt hij terecht in de magie-vrije zone van "Mystic Falls" en sterft hij bijna. Gelukkig kan Jo hem terug tot leven wekken. Alaric is opnieuw een mens geworden. Alaric en Jo beginnen een relatie. Ze ontdekken later dat Jo zwanger is van een tweeling. Alaric vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen op het einde van seizoen 6. De moordzuchtige Kai stopt de ceremonie door Jo en haar ongeboren tweeling te vermoorden.
Joseph Morgan (Ni)Klaus Mikealson De oudste vampier (original) in de wereld, een hybrid en is verliefd op Caroline. Alleen z'n bloed kan het weerwolfsbeet genezen. Hij redde Carolines leven twee keer van weerwolfsbeet. Op het einde van seizoen 3 wordt hij vermoord door Alaric, maar door Bonnie overleeft de geest van Klaus voort in het lichaam van Tyler. In het begin van seizoen 4 krijgt hij zijn oude lichaam weer terug. In seizoen 4 jaagt hij Tyler weg van Mystic Falls, omdat Tyler hem had vermoord en zou zoeken voor Tyler om hem te vermoorden. Op het einde van seizoen 4 mag Tyler terugkomen naar Mystic Falls van Klaus als cadeau dat Caroline is afgestudeerd. Hij vertrekt dan ook naar New Orleans met Rebekah en Elijah nadat hij te horen krijgt dat enkele heksen daar een complot vormen tegen hem. Dit vormt de basis voor de spin-off:The Originals. Klaus keert terug naar Mystic Falls in de honderdste aflevering wanneer hij hoort dat Katherine Pierce op sterven ligt. Hij en Caroline geven eindelijk hun gevoelens voor elkaar toe en hebben een korte flirt voordat Klaus terug naar New Orleans terugkeert.
Michael Malarkey (Lor)Enzo St. John Een vampier die gevangen is genomen door de "Augustine groep." Hij was Damons celgenoot in de jaren'50 wanneer Damon zelf gevangen werd genomen door de "Augustine groep." Damon kon ontsnappen en liet Enzo voor dood achter. Jaren later blijkt dat Enzo nog steeds leeft en gevangen zit. Enzo kan later toch ontsnappen van de "Augustine groep" en probeert Damon terug op het slechte pad te krijgen. Hij blijkt later samen te werken met de "Travelers" omdat zij hem hadden beloofd dat hij terug herenigd zou geraken met zijn geliefde, Maggie. Hij ontdekt later dat Damon verantwoordelijk is voor de dood van Maggie en hij wil wraak nemen door Elena te vermoorden. Stefan schiet haar te hulp maar Enzo pleegt zelfmoord door zijn eigen hart uit zijn borst te halen zodat Stefan de schuld zou krijgen voor zijn moord. Op het einde van seizoen 5 wordt hij opnieuw tot leven gebracht. In seizoen 6 probeert hij Caroline te helpen met het terugbrengen van Damon en Bonnie. Hij en Caroline gaan op zoek naar Stefan. Wanneer Stefan later Carolines gevoelens kwetst, neemt Enzo wraak door Stefans vriendin Ivy te vermoorden. Enzo wordt later door Tripp gevangengenomen met Stefans hulp. Hij wil nog altijd wraak nemen op Stefan en geraakt bevriend met zijn nicht, Sarah. Later wordt onthuld dat Lily, de moeder van Stefan en Damon, Enzo in een vampier heeft veranderd.

Terugkerende personages[bewerken]

Acteur/Actrice Personage Verhaallijn
Marguerite MacIntyre (Sheriff) Elizabeth "Liz" Forbes Moeder van Caroline Forbes. Ze is een van de weinige mensen die weet van het bestaan van vampiers, weerwolven en andere bovennatuurlijke wezens. In seizoen 6 sterft ze aan kanker.
Susan Walters Carol Lockwood Moeder van Tyler Lockwood en de vrouw van de burgemeester. Na de dood van haar man wordt ze zelf burgemeester van Mystic Falls. Ze wordt vermoord door Klaus in seizoen 4.
Jasmine Guy Sheila Bennett Grootmoeder van Bonnie en een zeer machtige heks. Ze werd Bonnies mentor in seizoen 1 maar stierf later aan een hartaanval. Ze keert terug in seizoen 3,4 en 5 als een geest. Op het einde van seizoen 5 gaat ze naar de hemel nadat de "andere kant" verdwijnt.
Bianca Lawson Emily Bennett Emily was een vriendin van Katherine en een voorouder van Bonnie. Ze was ook degene die de ringen maakten die ervoor zorgde dat Damon, Pearl, Harper, Katherine en Stefan in het daglicht konden overleven. Ze maakte een deal met Stefan die ervoor zorgde dat haar kinderen veilig waren toen de inwoners van Mystic Falls op heksen begon te jagen. Uiteindelijk werd ze op de brandstapel gezet en kwam haar boek met spreuken in de handen van Stefan en Damons vader die later met dit boek werd begraven. Ze keert terug als een geest in seizoen 1 wanneer ze hoort dat Damon de tombe waarin Katherine zogezegd opgesloten zat, terug probeert te openen. In seizoen 2 helpt ze Bonnie om Jeremy terug tot leven te wekken maar dit gebeurde niet zonder gevolgen.
Mia Kirshner Isobel Flemming De biologische moeder van Elena en de ex-vrouw van Alaric. Isobel geraakte bezeten door vampiers en kon Damon overtuigen om haar te veranderen in 1. Vervolgens ging ze op zoek naar haar voorouder Katherine Pierce. Ze keert terug op het einde van seizoen 1 maar lijkt geen interesse te hebben om haar dochter beter te leren kennen. Ze keert opnieuw terug in seizoen 2 waarin zij en John samenwerken om Elena veilig te houden van Klaus. Ze offert haarzelf op voor Elena maar voor ze sterft, vertelt ze aan Elena dat ze toch van haar hield.
David Anders John Gilbert De biologische vader van Elena en de oom van Jeremy. Hij keert terug naar Mystic Falls in seizoen 1 met een geheim agenda. Hij lijkt te werken voor Katherine Pierce die hem uiteindelijk heeft verraden. In seizoen 2 keert hij opnieuw terug om Elena veilig te houden van Klaus. Hij offert zijn leven op om het leven van zijn dochter te redden.
Taylor Kinney Mason Lockwood Oom van Tyler en was ook een weerwolf, wordt later gemarteld en vermoord door Damon Salvatore. Hij wilde de maansteen vinden voor Katherine omdat hij van haar hield. Hij keert even terug als een geest in seizoen 3. (aflevering 'Ghost world')
Lauren Cohan Rose-Marie (Rose) Zij en haar broer Trevor verborgen Katherine voor Klaus toen die vluchtte voor het ritueel dat Klaus terug in een hybrid zou veranderen. Katherine verraadde hen uiteindelijk door met Rose' bloed haarzelf in een vampier te veranderen. Sindsdien zij en Trevor op de vlucht voor Klaus. Ze verschijnt in seizoen 2 wanneer ze Elena ontvoert en haar uit wil leveren aan de Original, Elijah. Ze wordt uiteindelijk bevriend met Damon en Stefan en wil hen helpen om Elena te redden van Klaus. Ze begint een relatie met Damon maar wordt gebeten door de weerwolf, Jules, en Damon is genoodzaakt om haar te vermoorden om zo haar leed te verzachten. Ze keert terug als een geest in seizoen 3.
Daniel Gillies Elijah Mikaelson Een van de broers van Klaus met hij een goede band heeft. Elijah vertrekt naar New Orleans wanneer hij hoort dat Klaus in gevaar is. Hij speelt een belangrijke rol in de spin-off: The Originals.
Malese Jow Annabelle (Anna) De dochter van Pearl , een vampier en de ex-vriendin van Jeremy ze wordt verbrand in seizoen 1 maar ze keert even terug als een geest in seizoen 3.
Arielle Kebbel Alexia (Lexi) Branson Beste vriendin van Stefan, maar wordt later gedood door Damon. Ze keert terug in seizoen 3, 4 en 5 maar als een geest. Op het einde van seizoen 5 zorgt ze ervoor dat Markos voorgoed wordt verslaan door Markos in het donkere gat te duwen waar alle andere geesten naartoe zijn gegaan na het verdwijnen van de "andere kant." Hierdoor vindt Lexi vrede en kan ze naar de hemel gaan.
Claire Holt Rebekah Mikaelson Rebekah is een vampier en behoort tot de originele familie. Ze is de jongere zus van Klaus en Elijah. Ze had ooit een relatie met Stefan. In seizoen 3 geraakt ze bevriend met Elena maar die bedriegt hij haar uiteindelijk waardoor ze wraak wou op Elena. Dankzij Rebekah sterft Elena op het einde van seizoen 3 maar ze wist niet dat Elena vampierenbloed in haar lichaam had waardoor ze terugkwam als een vampier tot groot ongenoegen van Rebekah. In seizoen 4 onthult Rebekah dat er een manier is voor vampiers om terug mens te worden. Ze wil terug mens worden maar verandert van gedachten dankzij Matt met wie ze op wereldreis trekt op het einde van seizoen 4. In het begin van seizoen 5 trekt Rebekah naar New Orleans wanneer ze te horen krijgt dat Klaus in de problemen zit. Ze speelt een belangrijke rol in de spin-off: The Originals.
Phoebe Tonkin Hayley Marshall Een weerwolf die vrienden was met Tyler en op zoek ging naar haar biologische ouders. Later keert ze terug in New Orleans waar ze ontdekt dat ze zwanger is van Klaus. Ze speelt daardoor een belangrijke rol in de spin-off: The Originals.
Sebastian Roché Mikael Mikaelson Oudste vampier en de vader van de originele familie. Hij is ook de oudste vampierenjager. Hij voedt zich niet met mensenbloed maar met vampierenbloed. Hij wordt vermoord door Klaus met een houten staak van de "White Oak Tree", het enige wapen dat een original echt kan doden. In The Originals wordt hij opnieuw tot leven gebracht.
Alice Evans Esther Mikaelson De moeder van Klaus, Elijah, Rebekah, Kol & Finn en tevens degene die het ras van de vampiers heeft gemaakt. Oorspronkelijk had ze de bedoeling om haar kinderen te beschermen van de weerwolven die voordien al haar jongste zoon, Hendrik, hadden vermoord. Omdat ze een heks is, moet ze de natuur beschermen maar door haar kinderen in vampiers te veranderen, brak ze deze belofte. Ze wordt later vermoord door haar eigen zoon Klaus nadat ze een vloek over hem uitsprak die ervoor zorgde dat hij niet langer een hybrid (half-vampier/weerwolf) was. De andere heksen zorgde ervoor dat Esthers lichaam in perfect staat bleef zodat ze ooit op een dag kon terugkeren om haar fout recht te zetten. In seizoen 3 keert ze terug en verandert ze Alaric in de ultieme vampierenjager die niet alleen onsterfelijk is maar onverslaanbaar is en zo de enige is die haar kinderen kan vermoorden. Haar plan mislukt en ze wordt opnieuw vermoord door Alaric. Ze keert opnieuw terug in The Originals.
Torrey DeVitto Meredith Fell Ze was de nieuwe vriendin van Alaric in seizoen 3. Ze werkte als een dokter en wist van het bestaan van vampiers. Ze gebruikte ook hun bloed om haar patiënten te helpen. Ze keert even terug in seizoen 4. In seizoen 6 wordt ze even vermeld door Alaric die zegt dat Meredith nu getrouwd is en in Alaska woont.
Nathaniel Buzolic Kol Mikaelson De jongste broer van Klaus, Elijah & Rebekah. Hij was ook de meest brutale telg van de familie. Hij wordt vermoord door Elena in seizoen 4 en keert nadien terug als een geest om wraak op haar te nemen. Hij keert opnieuw terug in seizoen 5 en waarschuwt Matt dat de "andere kant" stilaan aan het verdwijnen is.
Grace Phipps April Young Een oude vriendin van Elena & Jeremy die terug naar Mystic Falls verhuist in seizoen 4 nadat haar vader omkwam in een bizar ongeluk. Ze geraakt bevriend met Rebekah en wordt ook verkozen tot de nieuwe "Miss Mystic Falls." Ze komt later te weten dat vampiers echt bestaan.
David Alpay Atticus Shane Een professor op de Whitmore Hogeschool die de onsterfelijke Silas wou terugbrengen met de hulp van Hayley. Hij wou eigenlijk vooral zijn vrouw terugbrengen en leert Bonnie haar krachten te beheersen. Hij sterft later op het eiland waar Silas begraven is nadat hij gewond geraakte.
Olga Fonda Nadia Petrova Een mysterieuze vrouw die Matt en Rebekah ontmoeten tijdens hun reis in Praag. Ze volgt Matt naar Mystic Falls met een missie. Het wordt later onthuld dat Nadia de dochter is van Katherine en ze is ook een vampier. Ze was ook lid van de "Travelers", een groep van machtige heksen die verantwoordelijk waren voor de dood van Qetsiyah. Nadia wil later terug naar Praag vertrekken samen met Katherine maar die weigert mee te gaan omdat ze niet wil dat Nadia te weten komt dat ze nog enkele maanden te leven heeft. Nadia komt uiteindelijk toch te weten dat haar moeder stervende is. Ze probeert haar moeder te redden door een nieuw lichaam voor haar te zoeken. Samen met Mia, een andere Traveler, kan ze de geest van Katherine in Elena's lichaam plaatsen waarna Katherine volledige controle heeft over Elena's lichaam. Ze wordt later gebeten door Tyler en sterft.
Janina Gavankar Qetsiyah (Tessa) De voorouder van Bonnie die wraak wil op Silas. Ze wou onsterfelijk worden met Silas met wie ze verloofd was. Hij bedroog haar echter met Amara. Ze vermoordde Amara uit jaloezie en sloot Silas op in een tombe. Ze verschijnt in seizoen 5 als de mysterieuze "Tessa" die Stefan redt uit de kluis waarin Silas hem opsloot. Qetsiyah creëerde ook de "andere kant" waar alle bovennatuurlijke wezens verblijven na hun dood. Voordien verbleef Qetsiyah hier ook maar doordat Bonnie ervoor zorgde dat "andere kant" tijdelijk werd geopend kon ze weer terugkeren. Nadat ze Bonnie terug tot leven wekt en haar de nieuwe verbinding maakt met de "andere kant", pleegt ze zelfmoord om terug bij Silas te zijn in de "andere kant."
Rick Cosnett Wes Maxfield Een briljante maar eigenwijze professor die biologie geeft op Whitmore, de universiteit waar Elena en Caroline studeren. Hij lijkt veel te weten over Elena. Hij bestudeert vampiers en werkt voor de geheimzinnige "Augustine groep." Katherine zoekt hulp bij Wes wanneer ze ontdekt dat ze ouder begint te worden, hij kan haar echter niet helpen en vertelt haar dat ze nog maar enkele maanden te leven heeft. Hij ontvoert later Elena en onthult dat haar vader Grayson ook lid was van de "Augustine groep." Elena kan uiteindelijk ontsnappen van hem. Wes wil echter zijn experimenten op vampiers voortzetten en zijn onderzoek wordt later gesponseerd door de mysterieuze Sloan die een Traveler is. De Travelers willen dat Wes het bloed van de 2 dubbelgangers (Elena en Stefan) onderzoekt. Hij creëert het "Ripper-virus" net voor zijn dood. Damon neemt wraak op Wes voor zijn folteringen en hij sterft uiteindelijk.
Shaun Sipos Aaron Whitmore Een medestudent van Elena en Caroline op Whitmore. Hij was goede vrienden met Megan, de kamergenote van Elena en Caroline op de campus die vermoord teruggevonden wordt. Hij en Elena raken bevriend aangezien Aaron net als Elena, veel van zijn familieleden al verloren heeft. Wes Maxfield is zijn voogd en Wes waarschuwt Aaron om uit de buurt te blijven van Elena. Later wordt onthuld dat Aaron een Whitmore is, de familie die de "Augustine groep" oprichtte om experimenten uit te voeren op vampiers. Onder andere Damon viel in handen van de groep waardoor hij zo boosaardig werd tegenover mensen. Hij zwoer ook wraak en besloot de hele familie Whitmore te vermoorden. Aaron wordt later aangevallen door Damon en sterft. Elena ziet later een illusie van Aaron wanneer ze ziek wordt dankzij het "ripper-virus."
Kendrick Sampson Jesse Een medestudent van Elena en Caroline op Whitmore die gevoelens krijgt voor Caroline. Wanneer hij bijna wordt vermoord door Stefan, geeft Caroline hem haar bloed. Hij ontwaakt later in het lab van Wes die hem een dodelijke injectie geeft nadat hij ontdekt dat Jesse bloed van een vampier in zijn lichaam heeft. Later ontwaakt hij als een "Augustine vampier." Caroline en Elena proberen hem te helpen maar hij kan enkel het bloed drinken van andere vampiers. Wanneer Jesse gewelddadig wordt en van Damon begint te drinken, doodt Elena hem. Daarna zien Bonnie en Jeremy zijn geest en gaat hij naar de "andere kant."
Penelope Mitchell Olivia (Liv) Parker Een studente op Whitmore die eigenlijk een heks is. Bonnie ontdekt de krachten van Liv en wordt een mentor voor haar die haar helpt haar krachten te beheersen. Ze blijkt later enkel alsof te doen dat ze nog een ongeleerde heks is. Later blijkt dat Liv en haar broer Luke eigenlijk de dubbelgangers en het "anchor" (Bonnie) willen beschermen van de "Travelers." Om haar broer te redden, doet Liv een spreuk om haar broer, Luke, en de anderen terug tot leven te wekken. In seizoen 6 wordt ze rivalen met Tyler nadat die haar broer aanvalt. Later verontschuldigt Tyler zich voor zijn gedrag en Liv lijkt gevoelens voor hem te hebben. Wanneer Tyler per ongeluk iemand aanrijdt, vreest hij dat hij opnieuw een weerwolf zal worden (omdat de vloek pas in werking gaat wanneer hij iemand anders vermoord). Liv vermoord de gewonde man zodat Tyler mens kan blijven. Liv is de jongere zus van Kai en Jo. Ze sterft op het einde van seizoen 6.
Chris Brochu Lucas (Luke) Parker De tweelingbroer van Liv die samen met haar de dubbelgangers (Stefan en Elena) en het "anchor" (Bonnie) willen beschermen van de "Travelers." Hij sterft op het einde van seizoen 5 maar wordt terug tot leven gebracht samen met Elena, Stefan, Enzo, Tyler en Alaric door Liv. In seizoen 6 creëert hij (uit schuldgevoel) een kruid voor Elena zodat ze kan hallucineren over Damon. Later wordt hij aangevallen door Tyler die hem de schuld geeft voor de dood van Bonnie en Damon. Tyler verontschuldigt zich later voor zijn gedrag. Luke wijst Liv erop dat ze misschien wel op Tyler valt. Luke is de jongste telg van de Parker familie, een familie van heksen. Hij sterft in seizoen 6.
Raffi Barsoumian Markos De mysterieuze leider van de "Travelers", hij zat jaren gevangen in de "andere kant" tot dat zijn volgelingen hem konden bevrijden. Markos wil de oude vloek op de "Travelers" breken die hen verbiedt om magie te gebruiken. Hiervoor heeft hij de dubbelgangers (Stefan en Elena) nodig. Hij is ook degene die de spreuk maakte die ervoor zorgde dat in elk leven de dubbelgangers elkaar vonden. Op het einde van seizoen 5 wordt hij voorgoed verslaan en verdwijnt hij in een donker gat samen met de andere geesten.
Gabrielle Walsh Monique Ze verschijnt voor het eerst in seizoen 6 wanneer een hallucinerende Elena haar aanvalt aan de grens van "Mystic Falls." Ze kan ontsnappen van Elena door de hulp van Caroline. Ze wordt later opgevangen door Matt en Jeremy. Ze vertelt dat haar naam "Sarah" is. Caroline wist haar geheugen maar later blijkt doordat de stad nu een magie vrije zone is, "Sarah" zich alles herinnert van Elena die haar aanviel. Ze vertrouwt Jeremy toe dat ze op zoek is naar haar vader. Later blijkt dat haar vader niemand minder dan Zach Salvatore is, de "neef" van Stefan en Damon. Ze weet niet dat Damon verantwoordelijk is voor de dood van haar ouders. Later ontdekt Stefan dat ze eigenlijk niet de echte "Sarah Salvatore" is. Monique kende de echte Sarah en nam haar identiteit over. De echte Sarah (Tristin Mays) verschijnt later.
Colin Ferguson Tripp Fell Tripp is de nieuwe leider van de burgerwacht in "Mystic Falls." Hij geraakt bevriend met Matt. Later blijkt Tripp een vampierenjager te zijn. Hij neemt Enzo en later Ivy gevangen. Hij wordt later gedood.
Chris Wood Kai Parker Kai zit samen met Damon en Bonnie gevangen in een andere dimensie die lijkt op "Mystic Falls", alleen de tijd is er blijven steken in het jaar 1994. Kai valt Damon aan waarna Bonnies krachten terugkeren. Damon en Bonnie nemen Kai gevangen waarna hij hen toevertrouwt dat hij enkel Damon aanviel omdat hij wist dat Bonnies krachten op die manier zouden terugkeren. Hij vertelt hen dat Bonnie hen kan bevrijden uit de dimensie. Later ontdekken Bonnie en Damon dat Kai zijn hele familie heeft uitgemoord en dat hij een psychopaat is. Kai onthult dat hij een speciale kracht heeft waarmee de krachten van andere heksen kan stelen en dat de dimensie gecreëerd was als "gevangenis" voor hem omdat hij te gevaarlijk was voor de andere heksen. Hij geeft Bonnie het ultimatum dat ze hem ofwel helpt te ontsnappen of hij vermoordt Damon en steelt Bonnies krachten waardoor Bonnie helemaal alleen achterblijft in de dimensie. Bonnie probeert later Kai te doden maar hij kan niet sterven in de andere dimensie. Hij verwond Bonnie met een pijl-en-boog, waarna Bonnie Damon wegstuurt uit de dimensie. Later wordt het duidelijk dat Kai de tweelingbroer is van Jo en de oudere broer van Luke en Liv. Hun vader stuurde Kai naar de dimensie nadat hij al zijn broers en zussen had vermoord, behalve Luke en Liv, die het drama overleefde dankzij Jo die hen beschermde. Kai wordt op het einde van seizoen 6 een heks-vampier, iets wat voordien onmogelijk was maar omdat Kai een speciaal type heks is kan hij zowel een heks zijn als een vampier. Damon doodt hem uiteindelijk als wraak voor Elena.
Jodi Lyn O'Keefe Jo Laughlin (Josette Parker) Jo verschijnt in seizoen 6 als Elena's leerkracht. Ze is een getalenteerd dokter die altijd wil dat haar studenten gedreven zijn en hun best doen. Jo kan het meteen goed vinden met Alaric maar ze weet niet dat hij eigenlijk een bovennatuurlijk wezen is. Later blijkt dat Jo immuun is voor de krachten van Alaric wat erop wijst dat ze misschien zelf bovennatuurlijk is. Later wordt onthuld dat ze de tweelingzus is van Kai en de oudere zus van Luke en Liv. Jo weet dat Elena een vampier is en redt later Alaric wanneer hij in de magie-vrije zone van "Mystic Falls" terechtkomt. Ze begin een relatie met Alaric en wordt zwanger van een tweeling. Ze wordt vermoord door Kai tijdens haar huwelijk met Alaric.
Annie Wersching Lily Salvatore Lily is de moeder van Stefan en Damon. Zij dachten altijd dat ze gestorven was aan tuberculose maar later blijkt dat ze in een vampier was veranderd. Ze reisde de hele wereld rond en geraakte verslaafd aan bloed net als haar jongste zoon. Ze geraakte bevriend met een groep heksen die haar hielpen met haar verslaving. Ze veranderde haar vrienden in vampiers en later ook Enzo. Zij en haar vrienden belanden in een dimensie waar de tijd blijft steken in 1903. Bonnie die uit haar eigen dimensie probeert te ontsnappen, belandt in Lily's wereld. Damon bevrijdt haar later. Lily verkiest uiteindelijk haar nieuwe vrienden boven haar zonen.

Afleveringen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie ook: Lijst van afleveringen van The Vampire Diaries
Seizoen # Aantal Afleveringen # Premiere - Kijkers Vlag van Verenigde Staten Slot - Kijkers Vlag van Verenigde Staten Gemiddeld aantal kijkers (in miljoenen) Vlag van Verenigde Staten
#1 22 10 september 2009 - (4.91)[9] 13 mei 2010- (3.47)[10] 3.60[11]
#2 22 9 september 2010 - (3.36)[12] 12 mei 2011-(2.86)[13] 3.03[14]
#3 22 15 september 2011 - (3.10)[15] 10 mei 2012- (2.53)[16] 2.77[17]
#4 23 11 oktober 2012 - (3.18)[18] 16 mei 2013- (2.24)[19] 2.97
#5 22 3 oktober 2013 - (2.59)[20] 15 mei 2014 - (1.61)[21] 2.68

Soundtrack[bewerken]

The Vampire Diaries: Original Television Soundtrack (2010):

 1. Vampire Diaries Theme (Intro) – Mike Suby
 2. Sleep Alone – Bat for Lashes
 3. Running Up That Hill – Placebo
 4. Obsession – Sky Ferreira
 5. Bloodstream (Vampire Diaries Remix) – Stateless
 6. On Melancholy Hill (Feed Me Remix) – Gorillaz
 7. We Radiate – Goldfrapp
 8. Hammock – Howls
 9. The Fellowship – Smashing Pumpkins
 10. Head Over Heels – Digital Daggers
 11. Down – Jason Walker
 12. Currency of Love – Silversun Pickups
 13. Beauty of the Dark – Mads Langer
 14. All You Wanted – Sounds Under Radio featuring Alison Sudol of A Fine Frenzy
 15. Cut – Plumb
 16. This is love – The Script
 17. Run - Leona Lewis
 18. Vampire Diaries Theme (Outro) – Mike Suby

Externe links[bewerken]