Lacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lacht
Land Vlag van België België
Uitzendgroep Concentra Media
Startdatum 16 juli 2013
Laatste uitzending 15 september 2016
Omroepsoort commercieel
Genre jongeren, hogeropgeleiden
Adres Katwilgweg 2

2050 Antwerpen België

Ontvangst
Kabel Telenet
IPTV Proximus TV
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Lacht was de tweede Nederlandstalige Belgische digitale televisiezender van de groep Concentra - vanaf juli 2016 van Medialaan - naast Acht. Lacht was van start gegaan op 16 juli 2013. De zender werd verdeeld door Telenet en Proximus in de betalende pakketten.

De zender bracht sitcoms, satire en stand-upcomedy, vandaar ook de naam. De meeste programma's waren al te zien op Acht.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Lacht startte met uitzenden in de zomer van 2013. De hele zomerperiode was de zender gratis te bekijken voor alle klanten van Telenet digital tv.[1] Vanaf 23 september 2013 werd de zender opgenomen in de betalende paketten. Vanaf de zomer van 2014 was de zender ook beschikbaar bij Proximus TV (toen nog Belgacom TV)

In 2016 kocht Medialaan (nu DPG Media) Acht over van Concentra en kreeg zo ook Lacht in handen.[2] Op 15 september 2016 trok Medialaan de stekker uit de zender.

Tijdlijn[bewerken | brontekst bewerken]

Vlaams Parlement TVActua-TVKanaal ZMTV VlaanderenComedy Central VlaanderenTMF VlaanderenNickelodeon VlaanderenSpike VlaanderenNickelodeon VlaanderenNickelodeon VlaanderenMTV EuropePlay7Play6ZESPlay5VIJFVIJFtvPlay4VIERVT4LachtVitaliteit (televisiezender)VTM 4CAZ (televisiezender)Acht (televisiezender)VTM 3VitayaVTM KidsVtmKzoomVTM GOLDCAZ 2 (televisiezender)VTM Kids Jr.KadetJIMVTM 2Q2Q2Q2Q2Q2VTMBVNBVNKetnetOP12Sporza (multimedia)Canvas (televisiezender)KetnetBRTN TV2BRTN TV2Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Vlaamse Radio- en TelevisieomroeporganisatieNationaal Instituut voor de Radio-omroepVlaams ParlementRoularta Media GroupViacomCBS Networks International BeneluxSBS BelgiumConcentraDPG MediaNederlands publiek omroepbestelVlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie