Lacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lacht
Land Vlag van België België
Uitzendgroep Concentra Media
Startdatum 16 juli 2013
Laatste uitzending 15 september 2016
Omroepsoort commercieel
Genre jongeren, hogeropgeleiden
Adres Katwilgweg 2

2050 Antwerpen België

Ontvangen
Kabel Telenet
IPTV Proximus TV
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Lacht was de tweede Nederlandstalige Belgische digitale televisiezender van de groep Concentra - vanaf juli 2016 van Medialaan - naast Acht. Lacht was van start gegaan op 16 juli 2013. De zender werd verdeeld door Telenet en Proximus in de betalende pakketten.

De zender bracht sitcoms, satire en stand-upcomedy, vandaar ook de naam. De meeste programma's waren al te zien op Acht.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Lacht is begonnen met uitzenden in de zomer van 2013. De hele zomerperiode was de zender gratis te bekijken voor alle klanten van Telenet digital tv.[1] Sinds 23 september 2013 is de zender een betalende zender geworden. De zender bracht in de zomer vier programma's in de week, om de kijker een voorproefje te geven wat de zender ging bieden. Sinds de zomer van 2014 was de zender ook beschikbaar bij Proximus TV (toen nog Belgacom TV)

In 2016 kocht Medialaan Acht over van Concentra en kreeg zo ook Lacht in handen.[2] Telenet heeft via zijn digitale tv platform aangekondigd om vanaf 15 september te zullen stoppen met het aanbieden van de zender wat ondertussen ook gebeurd is.

Tijdlijn[bewerken | brontekst bewerken]

vlaamsparlement.tvActua-TVKanaal ZMTV VlaanderenComedy Central VlaanderenTMF VlaanderenSpike VlaanderenNickelodeon VlaanderenNickelodeon VlaanderenMTV EuropeZESVIJFVIJFtvVIERVT4CAZ (televisiezender)Acht (televisiezender)VitayaVTM KidsVtmKzoomVTM Kids Jr.KadetJIMQ2Q2Q2Q2Q2VTMBVNBVNKetnetOP12Sporza (multimedia)Canvas (televisiezender)KetnetBRTN TV2BRTN TV2Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Vlaamse Radio- en TelevisieomroeporganisatieNationaal Instituut voor de Radio-omroepRoularta Media GroupViacom International Media Networks BeneluxSBS BelgiumMedialaanNederlands publiek omroepbestelVlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie