Lacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lacht
Land Vlag van België België
Uitzendgroep Concentra Media
Startdatum 16 juli 2013
Laatste uitzending 15 september 2016
Omroepsoort commercieel
Genre jongeren, hogeropgeleiden
Adres Katwilgweg 2

2050 Antwerpen België

Ontvangen
Kabel Telenet
IPTV Proximus TV
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Lacht was de tweede Nederlandstalige Belgische digitale televisiezender van de groep Concentra - vanaf juli 2016 van Medialaan - naast Acht. Lacht was van start gegaan op 16 juli 2013. De zender werd verdeeld door Telenet en Proximus in de betalende pakketten.

De zender bracht sitcoms, satire en stand-upcomedy, vandaar ook de naam. De meeste programma's waren al te zien op Acht.

Geschiedenis[bewerken]

Lacht is begonnen met uitzenden in de zomer van 2013. De hele zomerperiode was de zender gratis te bekijken voor alle klanten van Telenet digital tv.[1] Sinds 23 september 2013 is de zender een betalende zender geworden. De zender bracht in de zomer vier programma's in de week, om de kijker een voorproefje te geven wat de zender ging bieden. Sinds de zomer van 2014 was de zender ook beschikbaar bij Proximus TV (toen nog Belgacom TV)

In 2016 kocht Medialaan Acht over van Concentra en kreeg zo ook Lacht in handen.[2] Telenet heeft via zijn digitale tv platform aangekondigd om vanaf 15 september te zullen stoppen met het aanbieden van de zender wat ondertussen ook gebeurd is.

Tijdlijn[bewerken]

Actua-TV Kanaal Z MTV Vlaanderen Comedy Central Vlaanderen TMF Vlaanderen Spike Vlaanderen Nickelodeon Vlaanderen Nickelodeon Vlaanderen MTV Europe ZES VIJF VIJFtv VIER VT4 CAZ (televisiezender) Acht (televisiezender) Vitaya VtmKzoom Kadet JIM Q2 Q2 Q2 Q2 Q2 VTM BVN BVN Ketnet OP12 Sporza (multimedia) Canvas (televisiezender) Ketnet BRTN TV2 BRTN TV2 Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie Nationaal Instituut voor de Radio-omroep Roularta Media Group Viacom International Media Networks Benelux SBS Belgium Medialaan Nederlands publiek omroepbestel Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie