Willy (radiozender)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Willy is een op 11 oktober 2019 gelanceerde Vlaamse digitale radiozender van DPG Media. Willy richt zich op 35- tot 50-jarigen die van stevige rock of classics houden, met als slogan ‘Music matters!’. De zendernaam is geïnspireerd door Willy Willy, de rockgitarist van The Scabs die in 2019 overleed aan de gevolgen van kanker.

Beluisteren van de zender[bewerken | brontekst bewerken]

Willy is enkel te beluisteren via DAB+ en diverse internetplatformen. De zender is tevens te ontvangen op de Digibox of Digicorder van Telenet (Vlaanderen: kanaal 931 – Brussel/Wallonië: kanaal 928)).

Doelpubliek[bewerken | brontekst bewerken]

Willy richt zich op de zogenaamde “zwevende luisteraars” uit een commercieel interessant segment: luisteraars ouder dan 35 met interesse in rockmuziek, die tussen Studio Brussel, Radio 1 en Nostalgie wisselen zonder zich ergens echt thuis te voelen. Het is een doelgroep die zijn weg kent op muziekstreamingdiensten zoals Spotify of Deezer, maar toch periodiek de meerwaarde van een zender met een vast uitzendstramien mist.

Muziekaanbod[bewerken | brontekst bewerken]

De playlist zal vooral bestaan uit oude en nieuwe rockmuziek. In het persbericht bij de lancering[1] werd verwezen naar The Kinks, Jimi Hendrix, Talking Heads, Pixies, Triggerfinger en dEUS tot Arcade Fire, Tame Impala, Balthazar en Whispering Sons.

In de studio zal ook een platenspeler staan, er kan dus vinyl gedraaid worden.

Presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Op 8 juli 2020 raakte bekend dat Wim Oosterlinck Qmusic verlaat en vanaf september 2020 het ochtendblok van Willy voor zijn rekening zal nemen.[2] Oosterlinck vervoegt zo andere bekende gelegenheidspresentatoren[3]:

In 2019 waren ook Tim Van Aelst en Ruben Block actief als presentator.