Nostalgie (radiozender)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Voor de Franse radiozender, zie Nostalgie (Frankrijk).
Nostalgie
Logo tot 2018 van Nostalgie
Logo tot 2018 van Nostalgie
Volledige naam Nostalgie Vlaanderen
Slagzin What a feeling! (2008-heden)
Jouw Moment, Jouw Classic (2018-heden)
Lancering 20 maart 2008
Genre(s) Oldies
Eigenaar Mediahuis
Nethoofd Tom Klerkx
Uitzendgebied
Land België
Uitzendgebied Vlaanderen & Brussel
Frequenties (FM) Vlaams-Brabant: 98,1 MHz (FM), West-Vlaanderen: 101,0 MHz, Antwerpen: 102,9 MHz ,
Oost-Vlaanderen: 103,5 MHz
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Nostalgie is de derde commerciële landelijke radiozender van Vlaanderen.

Volgens de jongste gegevens (januari-april 2019) van het CIM heeft Radio Nostalgie (Vlaanderen) een marktaandeel van 5,79%. Het hoogste marktaandeel ooit was 7,9% in juli 2012.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Nostalgie werd opgericht op 20 maart 2008, door het toenmalige Corelio en Concentra, het huidige samengesmolten Mediahuis, in samenwerking met de internationale NRJ-radiogroep, de grootste radiogroep ter wereld. De zender biedt een tegengewicht voor de landelijke commerciële radio's van de Vlaamse Media Maatschappij: Q-music en Joe. Er wordt vanuit het Mediahuis-gebouw in Antwerpen uitgezonden.

Nostalgie zendt uit op de voormalige frequenties van Antwerpen 1, Radio Go, Radio Mango en Radio Contact Vlaams-Brabant. Sinds 8 maart 2010 is Nostalgie ook te horen in Limburg, op de frequentie die overgenomen werd van EXQI FM.

Tussen 7 oktober 2016 en 2 september 2018 werd het ochtendprogramma van Nostalgie uitgezonden op televisiezender ZES.[1] Vanaf 3 september 2018 worden de uitzendingen overgenomen door de nieuwe radiozender NRJ, dat voor 50% in handen is van Mediahuis en daardoor een zusterzender is. De andere helft is in handen van SBS Belgium.[2]

Op 27 augustus 2018 werd de radiozender grondig vernieuwd. Niet alleen werden nieuwe programma's en jingles geïntroduceerd, maar er wordt sindsdien ook uitgezonden via DAB+ in heel Vlaanderen. Daardoor werd het bereik van Nostalgie een stuk beter. Naast de bestaande slogan 'What a feeling!' kwam er met 'Jouw Moment, Jouw Classic' ook een nieuwe slogan bij.[3]

Presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Voormalige presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Speciale programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]