Anke Buckinx

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Anke Buckinx

Anke Buckinx (16 juni 1980) is een Vlaams radio- en televisiepresentatrice.

Radio[bewerken]

Buckinx was jarenlang de vaste sidekick van Wim Oosterlinck in het programma Wim Oosterlinck Showtime, elke werkdag tussen 16 en 18 uur op Q-music. Eind juni 2013 presenteerden Wim en Anke de laatste aflevering van het programma. Op 2 september 2013 werd het programma vervangen door een nieuw radioprogramma met Wim Oosterlinck, De Wim O show, waarin Anke niet langer de sidekick is. Sinds 1 november 2014 presenteert Anke haar eigen programma, Dealen Met Anke, elke zaterdag tussen 18u en 20u.

Televisie[bewerken]

Anke Buckinx presenteerde onder andere een aantal jaren De Afrekening bij TMF.

In mei 2007 maakte Buckinx haar debuut als actrice. Ze speelde mee in een aantal afleveringen van de VTM-soap Familie. Ze presenteerde ook het programma 100 Hete Vragen op 2BE.

Vanaf 30 mei 2011 presenteerde ze samen met Bram Van Deputte als vervangster een maand De dagshow op VTM.

In oktober en november 2011 presenteerde ze tijdens de reclameblokken tijdens de liveshows van het VTM-programma So you think you can dance een extra online programma.

Van 2 mei 2013 tot eind augustus 2013 presenteerde Buckinx 'Storywood' op VIJF, een programma in samenwerking met Story, vol roddels en weetjes van internationale sterren. Daarna werd het programma overgenomen door Véronique De Kock.[1]