Sean Dhondt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sean Dhondt
Afbeelding gewenst
Geboren 13 februari 1984
Origine Vlag van België België
Beroep Radiopresentator - Acteur - Muzikant
Jaren actief 2006- heden
Bekend van Qmusic, JIM, VTM
Portaal  Portaalicoon   Media

Sean Aloys Simonne Dhondt (Sint-Niklaas, 13 februari 1984) - alias Sean Dhondt - is een Belgische artiest en vj. Hij werd bekend als zanger van de Belgische poppunkgroep Nailpin en vj bij Jim tv, maar presenteert ook op VTM.

Muziekgroep Nailpin[bewerken]

Dhondt speelde eerst als drummer in Nailpin. Na het vertrek van Niko eind februari 2006 werd hij aangesteld als nieuwe leadzanger. In april 2006 bracht Nailpin haar tweede album uit, waarvan single They Don't Know in de Vlaamse Ultratop 50 kwam.

Hij zong in november 2009 het themalied van vtmKzoom in, het kinderkanaal van de Vlaamse Media Maatschappij.

Carrière bij TMF[bewerken]

Nadat hij in 2005 met Nailpin in Amerika had getoerd voor MTV Road Rally, werd Dhondt door TMF Vlaanderen gevraagd om een screentest te doen om zo de nieuwe vj bij TMF Vlaanderen te worden. Hoewel de screentest niet aan zijn eigen verwachtingen voldeed, was TMF Vlaanderen wel in hem geïnteresseerd. Dhondt begon met de presentatie van Hitzone, een programma over de hitlijsten van andere landen. Na een tijdje werd ook de Most Played Top 20 door hem gepresenteerd en in de zomer van 2007 presenteerde Dhondt het programma Rok 'n Roll.

Carrière bij Medialaan[bewerken]

Bij JIM[bewerken]

Begin 2009 verhuisde Dhondt van TMF Vlaanderen naar JIM (toen nog JIM tv). Hiermee wilde hij een breder publiek bereiken en kreeg hij meer mogelijkheden om bijvoorbeeld later door te groeien naar VTM. Samen met Eline De Munck presenteerde hij Fuzz. Vanaf 25 maart 2013 presenteerde hij JIM's eerste 'late night show', het naar hemzelf genoemde, wekelijkse praatprogramma Sean Late Night. Op 31 augustus 2015 nam Dhondt afscheid van JIM.

Bij 2BE en VTM[bewerken]

In het voorjaar van 2011 was Dhondt als presentator van het 2BE-programma The Ultimate Dance Battle te zien. Enkele maanden later presenteerde hij op VTM samen met An Lemmens het talentenprogramma The Voice van Vlaanderen. Eind 2011 werd hij een regelmatige 'gastreporter' voor het VTM-showbizzprogramma Voor de Show. In het voorjaar van 2012 presenteerde hij opnieuw The Ultimate Dance Battle, ditmaal op VTM. In 2014 nam hij deel aan het dansprogramma Dansdate samen met zijn partner Alisson Scott. In 2014 werd hij één van de drie coaches in 'The Voice Kids'

Bij Qmusic[bewerken]

Op 31 augustus 2015 was Dhondt voor de eerste keer te horen als radiopresentator op Qmusic. Dit was ook zijn radiodebuut. Samen met Marcia Bwarody werd Dhondt van maandag tot donderdag tussen 19u en 22u verantwoordelijk voor het avondprogramma.

Varia[bewerken]