Sean Dhondt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sean Dhondt
Afbeelding gewenst
Geboren 13 februari 1984
Origine Vlag van België België
Beroep Radiopresentator - Acteur - Muzikant
Jaren actief 2006- heden
Bekend van Qmusic, JIM, VTM
Portaal  Portaalicoon   Media

Sean Aloys Simonne Dhondt (Sint-Niklaas, 13 februari 1984), bekend als Sean Dhondt, is een Belgische artiest en vj. Hij werd bekend als zanger van de Belgische poppunkgroep Nailpin en vj bij Jim tv, maar presenteert ook op VTM.

Muziekgroep Nailpin[bewerken]

Sean Dhondt speelde eerst als drummer in de poppunkgroep Nailpin. Na het vertrek van Niko eind februari 2006 werd hij aangesteld tot de nieuwe leadzanger van Nailpin. In april 2006 bracht Nailpin hun tweede album uit waarmee Nailpin met hun single They Don't Know doorbraken in de Vlaamse Ultratop 50.

Hij zong in november 2009 het themalied van vtmKzoom in, het kinderkanaal van de Vlaamse Media Maatschappij.

Carrière bij TMF[bewerken]

Nadat hij in 2005 met Nailpin in Amerika had getoerd voor MTV Road Rally, werd Dhondt door TMF Vlaanderen gevraagd om een screentest te doen om zo de nieuwe vj bij TMF Vlaanderen te worden. Hoewel de screentest niet aan zijn eigen verwachtingen voldeed, was TMF Vlaanderen wel in hem geïnteresseerd. Dhondt begon op TMF Vlaanderen met de presentatie van Hitzone, een programma over de hitlijsten van andere landen. Na een tijdje werd ook de Most Played Top 20 door hem gepresenteerd en in de zomer van 2007 presenteerde Dhondt bovendien het programma Rok 'n Roll.

Carrière bij Medialaan[bewerken]

Bij JIM[bewerken]

Begin 2009 verhuisde Sean Dhondt van TMF Vlaanderen naar JIM (toen nog JIM tv). Hiermee wilde hij een breder publiek aansporen en kreeg hij ook meer mogelijkheden om bijvoorbeeld later door te groeien naar VTM. Samen met Eline De Munck presenteerde hij Fuzz. Sinds 25 maart 2013 presenteerde hij JIM's eerste 'late night show', het naar hemzelf genoemde, wekelijkse praatprogramma Sean Late Night. Op 31 augustus 2015 neemt Sean Dhondt afscheid van JIM.

Bij 2BE en VTM[bewerken]

In het voorjaar van 2011 was Sean Dhondt als presentator van het 2BE-programma The Ultimate Dance Battle te zien. Enkele maanden later presenteerde hij op VTM samen met An Lemmens het talentenprogramma The Voice van Vlaanderen. Sinds eind 2011 is hij regelmatig 'gastreporter' voor het VTM-showbizzprogramma Voor de Show. In het voorjaar van 2012 presenteerde hij opnieuw The Ultimate Dance Battle, ditmaal op VTM. In 2014 nam hij deel aan het dansprogramma Dansdate samen met zijn partner Alisson Scott, sinds 2014 is hij ook een van de drie coaches in 'The Voice Kids'

Bij Qmusic[bewerken]

Op 31 augustus 2015 is Sean Dhondt voor een eerste keer te horen als radiopresentator op Qmusic. Hierbij wordt meteen ook zijn debuut op de radio gemaakt. Samen met Marcia Bwarody neemt Sean Dhondt van maandag tot donderdag tussen 19u en 22u het avondprogramma voor hun rekening.

Varia[bewerken]