vtmKzoom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
vtmKzoom
Logo van vtmKzoom
Logo van vtmKzoom
Land Vlag van België België
Uitzendgroep Medialaan
Programmadirecteur Jonas Boets
Startdatum 1 oktober 2009
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Kinderen
Adres Medialaan 1
1800 Vilvoorde
Ontvangen
Kabel Vlag van België Telenet
Vlag van België Orange
IPTV Vlag van België Proximus TV
Satelliet TV Vlaanderen
Online Yelo Play (Telenet)
Proximus TV
Stievie
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

vtmKzoom is een Belgische commerciële televisiezender voor de jeugd. De uitzendingen van de zender begonnen op 1 oktober 2009.

De zender spitst zich vooral toe op 2- tot 12-jarigen[1] en is beschikbaar in het analoge en digitale basisaanbod van Telenet en in het digitale basisaanbod van Proximus TV en TV Vlaanderen. Vele programma's verschenen eerder bij TamTam op VTM.

Programma's[bewerken]

De meeste programma's die op vtmKzoom uitgezonden worden zijn van de Vlaamse productiehuizen Studio 100, Seamonster en Sultan Sushi. Deze lijst is niet compleet.


vtmKzoom+[bewerken]

VtmKzoom+ is een digitale versie van vtmKzoom die 24/24 uitzendt. VtmKzoom+ is via de rode knop op de afstandsbediening van de digitale tv bereikbaar.

Deze betaalzender is sinds 1 oktober 2009 te bekijken via Telenet digital tv, 24u/24.[2][3] Sinds 23 september 2013 was de zender niet meer opgenomen in de nieuwe betalende pakketten van Telenet waardoor enkel klanten met een oud pakket de zender nog konden bekijken, op 1 juni 2016 werden de uitzendingen gestaakt.

Tijdlijn[bewerken]

vlaamsparlement.tvActua-TVKanaal ZMTV VlaanderenComedy Central VlaanderenTMF VlaanderenSpike VlaanderenNickelodeon VlaanderenNickelodeon VlaanderenMTV EuropeZESVIJFVIJFtvVIERVT4CAZ (televisiezender)Acht (televisiezender)VitayaVtmKzoomKadetJIMQ2Q2Q2Q2Q2VTMBVNBVNKetnetOP12Sporza (multimedia)Canvas (televisiezender)KetnetBRTN TV2BRTN TV2Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Vlaamse Radio- en TelevisieomroeporganisatieNationaal Instituut voor de Radio-omroepRoularta Media GroupViacom International Media Networks BeneluxSBS BelgiumMedialaanNederlands publiek omroepbestelVlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie