VTM Kids

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf VtmKzoom)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VTM Kids
Logo sinds 2018
Logo sinds 2018
Land Vlag van België België
Uitzendgroep DPG Media
Programmadirecteur Jonas Boets
Startdatum 1 oktober 2009 (als vtmKzoom)
22 december 2018 (als VTM Kids)
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Kinderen
Adres Medialaan 1
1800 Vilvoorde
Ontvangen
Kabel Vlag van België Telenet
Vlag van België Orange
IPTV Vlag van België Proximus TV
Satelliet TV Vlaanderen
Online Yelo Play (Telenet)
Proximus TV
Stievie
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

VTM Kids is een Belgische commerciële televisiezender voor de jeugd. De uitzendingen van de zender begonnen op 1 oktober 2009 onder de naam vtmKzoom. Op 22 december 2018 onderging de zender een naamsverandering.

De zender is beschikbaar in het analoge en digitale basisaanbod van Telenet en in het digitale basisaanbod van Proximus TV en TV Vlaanderen. Enkele programma's verschenen eerder bij TamTam op VTM.

Geschiedenis[bewerken]

Het logo van vtmKzoom (2015-2018)

Op 1 oktober 2009 ging vtmKzoom van start. Sinds 15 februari 2015 worden er 's ochtends weer kinderprogramma's uitgezonden op VTM.[1] Aanvankelijk enkel in het weekend, maar sinds 3 juli 2017 iedere dag.[2] Sinds 2 oktober 2017 heet het ochtendblok VTM Kids. Het blok zond herhalingen uit van vtmKzoom en Kadet.[3]

Op 22 december 2018 werden vtmKzoom en Kadet vervangen door de zenders VTM Kids en VTM Kids Jr. De meeste programma's van vtmKzoom en Kadet werden verplaatst naar VTM Kids. De peuter- en kleuterprogramma's van vtmKzoom werden verplaatst naar VTM Kids Jr.[4]

Op 22 januari 2020 maakte DPG Media bekend dat VTM Kids Jr. zal worden samengevoegd met VTM Kids tot één zender op 2 maart 2020.

Programma's[bewerken]

Hier volgt een selectie van programma's uitgezonden door VTM Kids en zijn voorganger vtmKzoom. Vele programma's die op VTM Kids uitgezonden worden, zijn van de Vlaamse productiehuizen Studio 100, Seamonster en Sultan Sushi.


vtmKzoom+[bewerken]

VtmKzoom+ was een digitale versie van vtmKzoom die 24/24 uitzendt. VtmKzoom+ was via de rode knop op de afstandsbediening van de digitale tv bereikbaar.

Deze betaalzender was sinds 1 oktober 2009 te bekijken via Telenet digital tv, 24u/24.[5][6] Sinds 23 september 2013 werd de zender niet meer opgenomen in de nieuwe betalende pakketten van Telenet waardoor enkel klanten met een oud pakket de zender nog konden bekijken, op 1 juni 2016 werden de uitzendingen gestaakt.

Tijdlijn[bewerken]

vlaamsparlement.tvActua-TVKanaal ZMTV VlaanderenComedy Central VlaanderenTMF VlaanderenSpike VlaanderenNickelodeon VlaanderenNickelodeon VlaanderenMTV EuropeZESVIJFVIJFtvVIERVT4CAZ (televisiezender)Acht (televisiezender)VitayaVTM KidsVtmKzoomVTM Kids Jr.KadetJIMQ2Q2Q2Q2Q2VTMBVNBVNKetnetOP12Sporza (multimedia)Canvas (televisiezender)KetnetBRTN TV2BRTN TV2Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Eén (televisiezender)Vlaamse Radio- en TelevisieomroeporganisatieNationaal Instituut voor de Radio-omroepRoularta Media GroupViacom International Media Networks BeneluxSBS BelgiumMedialaanNederlands publiek omroepbestelVlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie