Naar inhoud springen

Ella (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ella
Genre Telenovela
Speelduur per afl. 25 min
Scenario Gert Goovaerts
Intromuziek ABC van The Pipettes
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Studio-A
Uitzendingen
Start 24 september 2010
Einde 30 juni 2011
Afleveringen oorspronkelijk 201 / bij herhalingen 204
Netwerk of omroep VTM
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Ella was de vierde Vlaamse telenovela van VTM, na Sara, LouisLouise en David. De opnames gingen van start in juni 2010 en werden in mei 2011 afgerond.

De titelrol werd vertolkt door Darya Gantura, die eerder in Goesting de rol speelde van Nicolien Vastenavondt.[1] Het verhaal speelt zich af in de stad Lier.[2] De titelsong van Ella is ABC van The Pipettes.

De serie werd ook dagelijks in het najaar van 2010 tot het voorjaar van 2011 op RTL 5 in Nederland uitgezonden.

De serie werd in het najaar 2013-2014 heruitgezonden op vtm en in sinds februari 2015 op vtmKzoom . De serie werd terug heruitgezonden elke werkdag op vitaya vanaf september 2019 tot en met 12 juni 2020 nadat het publiek gekozen heeft tussen Ella en David.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De telenovelle Ella is een klassiek Assepoesterverhaal.[3] Nadat haar moeder gestorven is, komt Ella bij haar kwade pleegtante Ursula terecht, voor wie ze als slaafje fungeert. Als Ella achttien jaar oud wordt, besluit ze dat het tijd is om terug te vechten en af te rekenen met haar verleden. Wat volgt is een spannende strijd, waarin Ella haar leerachterstand tracht in te halen en afrekent met het verleden. Uiteraard wordt ze onderweg verliefd.

Als Ella eten probeert te stelen in de plaatselijke nachtwinkel, wordt ze betrapt door de winkelier. Hij herkent haar van vroeger op de camping: het is Jens. Hij loopt haar achterna, maar wordt aangereden door een auto en belandt in een coma. Later, wanneer Ella gaat werken in het plaatselijke ziekenhuis "De Wingerd", ontdekt ze wat ze heeft aangericht. Ze wijkt geen moment van zijn ziekenbed. Hij was immers haar eerste en enige liefde.

Clio De Wachter is allesbehalve blij met de terugkomst van haar stiefzus en doet dan ook alles om haar het leven zuur te maken. Intussen probeert ze de steenrijke eigenaar van het ziekenhuis, Nicolas De Prins, te verleiden. Dit lijkt te lukken, tot hij Ella leert kennen en meteen verliefd wordt op haar 'orchideeënogen'. Clio is woedend en beveelt dokter Werner Wolfs om Ella te ontvoeren en een oogtransplantatie uit te voeren. Op het nippertje wordt Ella gered en zowel Clio als dokter Wolfs verdwijnen met de noorderzon.

Nicolas vraagt Ella ten huwelijk, maar Ella weet niet zeker of ze wel weg wil van haar jeugdliefde Jens. Nicolas begint aan haar te twijfelen. Zeker wanneer ze Ella samen ziet met haar ex-vriendje Frederico en wanneer haar stiefvader Norbert een stokje voor de plannen probeert te steken. Uiteindelijk komt Ella tot inkeer en overtuigt ze Nicolas dat ze van hem houdt. Ze verloven zich.

Na een tijdje keert een vermomde Clio terug als 'Barbara' en gaat ze aan de slag in het kapsalon van Cindy Schatteman en Anthony De Keersmaeker, de beste vrienden van Ella. Ze is vastberaden zich te wreken op haar stiefzuster en Nicolas, maar aangezien ze gezocht wordt door de politie is ze er tegelijkertijd als de dood voor ontmaskerd te worden. Ze schakelt dan ook hulp in, maar uiteindelijk wordt ze alsnog ontmaskerd.

Jens ontwaakt en hij wil Ella veroveren. Ze kussen elkaar, maar Ella maakt hem duidelijk dat ze verloofd is met Nicolas. Als Nicolas het te weten komt van de kus, stuurt hij Ella weg en stuurt hij haar spullen. Uiteindelijk beginnen Ella en Jens een relatie, maar daar komt al snel een einde aan als blijkt dat hij nog steeds aanpapt met zijn ex-vriendin. Intussen ontfermt Nicolas zich over de hoogzwangere Clio. Hij is ervan overtuigd dat het kind van hem is en wil zijn verantwoordelijkheid nemen door met haar te trouwen.

Wanneer Norbert dreigt te achterhalen dat de baby helemaal niet van Nicolas is, wordt hij ontvoerd door Clio. Intussen versiert ze voor haar stiefzuster Ella een stageplaats als verpleegster in Zuid-Afrika. Net wanneer Ella op het punt staat te vertrekken, worden Norbert en de echte vader bevrijd en komen Nicolas en alle anderen erachter dat Clio hen voor de zoveelste keer bedrogen heeft. Toch vindt Ella dat ze ondanks alles haar kans niet mag laten schieten en vertrekt ze naar het buitenland.

Drie jaar later keert Ella terug uit Zuid-Afrika. Intussen is dokter Arends erachter gekomen dat Ella van adel is: ze is het nichtje van de heer Savoy de Betancourt. Nicolas is dolblij met de terugkeer van zijn geliefde en vraagt haar meteen ten huwelijk. De ceremonie wordt echter grondig verstoord wanneer Clio haar opwachting maakt en dreigt Ella te zullen neerschieten. Alles loopt goed af en Clio wordt gearresteerd. Ella en Nicolas trouwen en leven nog lang en gelukkig.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage Beroep Afloop
Darya Gantura Ella Van De Looverbosch - De Wachter - Savoy de Betancourt Frituurmedewerker/ Serveuse/ Kapster/ Poetsvrouw/ Verpleegster Ze behaalt haar verpleegstersdiploma en trouwt met Nicolas
Gert Winckelmans Nicolas De Prins Eigenaar van De Wingerd Hij trouwt met Ella
Ini Massez Cindy Schatteman Eigenares kapsalon(keten) 'Kapsalon Cindy' Ze vormt een koppel met Walter, wint de lotto en start een kapsalonketen
Rik Verheye Anthony De Keersmaecker Kapper/ Zanger Hij trouwt met Lucas, adopteert een kindje en wordt gerant van 'Kapsalon Cindy'
Amaryllis Uitterlinden Clio De Wachter Adviseur Nicolas De Prins/ Directrice van 'De Wingerd' Ze wordt opgepakt
Barbara Van Den Broeck Kapster
Christophe Haddad Frederico García Gómez Poetsman Hij komt weer samen met Yasmine en verwacht een kind met haar.
Roel Vanderstukken Lukas Vervloet Dokter Hij trouwt met Anthony en adopteert een kindje.
Monika Dumon Linda Schoefs Huishoudster Ze verzoent zich met haar dochter Anke, komt weer samen met Norbert en ze gaan samen rentenieren en genieten van hun kleinkind.
Jits Van Belle Carmen Thys Poetsvrouw Ze begint een relatie met de adellijke oom van Ella.
Sachli Gholamalizad Yasmine Fahadir Koffiedame Ze komt weer samen met Frederico en verwacht een kind van hem
Gene Bervoets Norbert De Wachter Directeur De Wingerd Hij komt weer samen met Linda en ze gaan samen rentenieren en genieten van hun kleinkind.
Steven Boen Jens Martens Student / winkelbediende Hij en Ella blijven vrienden.
Karel Deruwe Werner Wolfs Oogarts Verdwijnt spoorloos in aflevering 103.
Rudy Morren Jasper Fahadir Restaurateur Sterft aan een hartkwaal in aflevering 170.

Gastrollen

Acteur Rol
Celine Soetaert Ella Van De Looverbosch (jong)
Jamie-Lee Six Clio De Wachter (jong)
Ina Geerts Tessa Van De Looverbosch
Ben Van Den Heuvel Jens Martens (jong)
Ingrid De Vos Ursula Verbeeck
Deborah De Ridder Ria Van Bellingen
Jef Demedts Karel Arends
Geert Willems Schoolinspecteur
Wim Van de Velde Detective Vandam
Ellen Schoeters Lien Mommens
Nicoline Dossche Martha De Vriendt
Hans Van Cauwenberghe Ronnie
Maarten Bosmans Walter Deprez
Walter Baele Sam Stockmans
Ben Van Ostade Pa Martens
Anke Helsen Carla Martens
Lieven Pattyn Danny
Eva Van Den Broeck Inge Martens
David Cantens Alex Cartier
Christophe Stienlet Koen
Robert de la Haye Tim, onenightstand Cindy
Ivan Pecnik Inspecteur De Beer
Manou Kersting Hoofdinspecteur Kakelbergs
David Crocaerts Bert
Camilia Blereau Leonie De Prins
Francois Beukelaers Antoine De Prins
Steve Geerts Willem Messiaen
Walter Capiau Zichzelf
Marianne Devriese Anke De Groot
Ella-June Henrard Lotte

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]