Jef Demedts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jef Demedts
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 19 oktober 1935
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Jef Demedts (Gent, 19 oktober 1935) is een Vlaams acteur.

In het theater stond hij jarenlang op de planken bij het NTGent, waar hij ook een tijd de artistieke leiding op zich nam. Zijn bekendste rol is die van Fabian van Fallada in de gelijknamige BRT-jeugdreeks. Hij speelde Miel Bataille in Rupel. Hij speelde ook gastrollen in De Kotmadam (notaris Meyers), Windkracht 10 (Jean), Wittekerke (Simon Jacobs), Spoed (boer Sooi), Flikken (Alois Ponsaert), Aspe (Ludovic Degroof) en LouisLouise (Julien). Ook in F.C. De Kampioenen vervulde hij drie gastrollen, één in 2001, één in 2006 en één in 2010 als rechter Firmin Voordeckers.

Hij speelde de begrafenisondernemer in de film Pauline & Paulette uit 2001 en werkte mee aan reeksen zoals Manko Kapak, Kapitein Zeppos, Het zwaard van Ardoewaan en De Paradijsvogels. Recenter speelde hij drie jaar lang de rol van Gaston Veugelen in de VTM-serie Familie. Verder was hij te zien als Karel Arends in de telenovelle Ella op VTM.

Sinds 2008 speelt hij samen met Bruno Van Heystraeten en Jules Van Hoeck de theatervoorstelling Picasso, striptease van een genie.