Erika Van Tielen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Erika Van Tielen
Erika Van Tielen (foto: Filip Naudts)
Erika Van Tielen (foto: Filip Naudts)
Volledige naam Erika Esther M. Van Tielen
Geboren 17 september 1983
Jaren actief 2003-heden
Bekend van Vlaanderen Vakantieland (Eén), De Maxx (Studio Brussel)
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Erika Van Tielen (Borgerhout, 17 september 1983) is een Vlaamse presentatrice.

Biografie[bewerken]

Vanaf haar 14de tot haar 19de deed ze geregeld modellenwerk en was ze te zien in een aantal reclamespots. Van Tielen studeerde in juni 2005 af aan de Katholieke Universiteit Leuven in de Communicatiewetenschappen en combineerde gedurende twee jaar haar studies met de job van wrapster op de openbare jongerenzender Ketnet. In diezelfde periode zong ze een tweetal jaar bij de Ketnetband en nam ze de presentatie van onder meer Hij komt, hij komt ... De intrede van de Sint, Het Gouden Uiltje en het programma Eurokids (samen met Ketnetcollega An Jordens) voor haar rekening.

Op 20 juni 2006 stond ze samen met haar collegahosts Elke Vanelderen, Sandrine en Anneleen Liégeois aan de wieg van het eerste digitale kanaal uit de Vlaamse televisiegeschiedenis: VTMzomer. Na deze overstap naar de commerciële zender was Van Tielen ook het gezicht van de digitale opvolger VTMkerst.

Na het digitale avontuur ging Van Tielen een paar maanden aan de slag op de redactie van het reportagemagazine Splash! om vervolgens als omroepster aan de slag te gaan. Ze was ook elk weekend te horen bij Q-music.

In augustus 2008 keerde Van Tielen terug naar de VRT als presentatrice bij radiozender Studio Brussel en werd ze een van de reporters van het televisieprogramma Vlaanderen Vakantieland op Eén. Ze verving Saartje Vandendriessche als presentatrice van datzelfde programma tijdens Saartjes ouderschapsverlof in 2009. Ze werkte daarnaast ook freelance voor MTV.

In het seizoen 2009/2010 was Van Tielen kandidate in de quiz De Slimste Mens ter Wereld op Eén, wat haar bekendheid enorm vergrootte en haar een aantal fanpagina's opleverde op Facebook.

In 2010 speelde ze een grote rol in de langspeelfilm Frits & Freddy.

In 2012 deed ze mee aan het VTM-programma "Sterren op de Dansvloer", waar ze de zesde plaats behaalde met haar danspartner, Kris Vandromme.

Eind mei 2013 verliet Van Tielen op eigen initiatief de VRT.[1] In het najaar van 2013 ging ze aan de slag bij televisiezender JUST.[2] Later dook ze op in reclamefilmpjes voor Michelin. In 2015 werd ze presentatrice op RTV.[3] Op 30 december 2016 maakt Van Tielen haar debuut als actrice in de televisieserie Familie. Ze maakte haar intrede als Amélie De Wulf in de eerste midseizoensfinale van de serie, namelijk die rond 25 jaar Familie.


Persoonlijk[bewerken]

Van Tielen is moeder van twee zonen.[4][5]

Haar zus is Heidi Van Tielen.