Kobe Van Herwegen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kobe Van Herwegen
Kobe Van Herwegen (2010)
Kobe Van Herwegen (2010)
Algemene informatie
Geboren Edegem, 11 juni 1984
Land België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kobe Van Herwegen (Edegem, 11 juni 1984) is een Vlaams acteur, presentator en goochelaar.

Biografie[bewerken]

Van Herwegen studeerde af als regieassistent aan het RITS te Brussel. Hij doet ook mee aan wedstrijden van de Belgische Improvisatie Liga (BIL).

Kobe werd vooral bekend door zijn rol van David in de Ketnet-serie Spring en als goochelaar, aanvankelijk optredend tussen de Ketnet-programma's door. Hij was ook te zien in De Magische Vier, een televisieprogramma op VT4. Ook in het echt komt Van Herwegen uit een circusfamilie, zoals het geval is in AbraKOdabra, Spring en in de film Plop en de Kabouterbaby, en jureert mee de jongere kandidaten in jeugd-reality-programma Cirkus.

Sinds november 2006 was Kobe een van de wrappers (presentatoren) bij jongerenzender Ketnet. Op 10 januari 2011 kondigde hij aan, op Ketnet enkel nog programma's te presenteren. Hij wrapte nog 1 laatste keer op 6 februari 2011. Diezelfde maand werd bekend dat hij overstapt van Ketnet zelf naar aanleverend productiehuis Studio 100, waar hij behalve presentator en goochelaar ook creative consultant wordt.

In 2007 deed Kobe 5 afleveringen mee aan Steracteur Sterartiest. Tot datzelfde jaar zong Van Herwegen in de Ketnetband, naast Grietje Vanderheijden en Eric Baranyanka. Samen met de band en andere wrappers speelde en danste hij de Ketnetkerstsingle, waarop hij evenals Niels solo zingt.

In 2007 en 2008 was Kobe eveneens coach van enkele Juniors in Junior Eurosong. Sinds 2008 presenteert hij Zo is er maar één - De cup, zijn eigen goochelprogramma AbraKOdabra en De Pretroulette. In 2010 presenteert hij De boer op en de derde editie van Ketnetpop.

Sinds 24 oktober 2009 was Kobe ook gastreporter voor Vlaanderen Vakantieland op de volwassenenzender Eén (ook VRT).

In 2011 was Kobe deelnemer voor 2BE aan een celebrity-editie van de Vlaams-Nederlandse Expeditie Robinson, op de Fillipijnen.

Na 10 jaar opzoekingswerk bracht hij samen met zijn vader in 2014 het boek uit 'Chapeau de geheime goochelgeschiedenis van België'. Deze werd voorgesteld op de gelijknamige tentoonstelling in het Huis van Alijn te Gent, die in 6 maanden een record aantal van 24.000 bezoekers wist te ontvangen.

Datzelfde jaar nam hij de rol van Pieter Verlinden in Ghost Rockers op zich en toerde hij met Andrea Croonenberghs doorheen de Vlaamse culturele centra met de muzikale voorstelling 'Goed Geconserveerd'. Tevens speelde hij mee in de film Brabançonne van Vincent Bal die datzelfde jaar in première ging.

In 2015 speelt hij kandelaar Lumière in de musical Beauty & the Beast.[1]

Op freelance basis is hij achter de schermen regisseur en scenarist, terwijl hij ervoor als goochelaar, presentator en acteur bekend is.

Televisieprogramma's[bewerken]

Muziek[bewerken]